Kismamik, akik mostanság szültetek, és apaságitok volt
(? )
Az mindenkinek kell,mert így igazolod hogy nem voltál még házas.Mert ha házas lettél volna a fogantatáskor akkor a baba automatikusan a férjed nevét kapná.NYugi,erre minden esetbe szükség van a leírtak miatt.
2010. nov. 4. 14:30
2/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdem mert van egy ismim akik szintén apaságit tesznek és nem birom neki megmagyarázni hogy kell...!
Bocs,hogy offolok,de a szülés után amit kérünk hajadonságit a közjegyzötöl azt hova kell leadni?
2010. nov. 4. 14:55
Szia, mondd az ismidnek, hogy ez nem olyan régóta van, eddig elég volt, ha csak aláír az apuka egy apasági nyilatkozatot, ez a legújabb, hogy kell a közjegyzőtől a papír...
Szerintem a papírt abba a polgármesteri hivatalba kell leadni, ahova a kórház tartozik ahol szülsz, mert én úgy tudom hogy ott csinálják a babának a születési anyakönyvi kivonatot...de javítsatok ki ha tévedek :-)
2010. nov. 4. 15:02
Nálunk a kórházban két fájás között kell odaadni a papírokat, köztük ezt is, nálunk a kórház intézi az anyakönyvi-kivonatokat.
2010. nov. 4. 15:18
Jah és ez a módosítás jan1 óta van, és mindenkinek kell.
2010. nov. 4. 15:19
Nálunk szülés előtt mindkettőnknek nyilatkozni kellett hogy nem vagyunk mással házasok vagy élettársak,és ,hogy a párom az apa,ezt az önkormányzat gyámügyi hivatalában intéztük.Amikor megszületett a baba,másnap egy meghatalmazással a párom elment egy közjegyzőhöz aki kiadott egy papirt,hogy nem vagyok házas és nincs bejegyzett élettársi kapcsolatom (2.200.-Ft).Ezt a papirt még a kórházban odaadtuk az anyakönyvvezetőnek,és ő intézett mindent.
2010. nov. 4. 15:29
2010. január 1-jével vezették be. A kórházba elég az apaságit vinni
A nemleges élettársi viszonyról szóló nyilatkozat a közjegyzőtől pedig akkor kell, amikor a baba születési anyakönyvi kivonatáért mentek, és aznap vagy előtte nap kell kiváltani.
Hatalmas baromság szerintem, csak még egy ok, hogy lehúzzák kismamákat... (2000 Ft volt, ha jól emlékszem)
2010. nov. 4. 16:01
Én júlliusba szültem, és májusba megcsináltattuk az apaságit, amire azt mondták, hogy érvényes lesz addig, amíg megszülök. Az önkormányzat csinálta, ők kérték be a közjegyzői igazolást, amit szintén nem fogadta el. De nem lett elég, mert kellett csináltatni közjegyzőnél is egyet, amiben igazolják, hogy a szülés napján nem éltem élettársi kapcsolatba.
2010. nov. 4. 16:11
Offolo vagyok.Ekkorra baromságot még életemben nem hallottam:((Ennek az intézkedésnek semmi értelme csak a pénzt veszik el az embertöl.Na mindegy.köszönöm a hasznos válaszokat.
Mégegyszer bocsi a kérdezötöl.:)
2010. nov. 4. 16:41
Kapcsolódó kérdések: