Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy rendes szülésből...

Császár vagy rendes szülésből tart tovább felépülni?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok?

szept. 27. 12:01
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, meg tudom érteni, én is császárt kértem másodjára. Egy álom volt az előző hüvelyihez képest! Biztos egyéntől függ kinek mi sikerül, de SOHA többet nem szülnék hüvelyi úton ha lenne még egy gyerekem.

Aranyértől kezdve a gátsebig minden volt, ülni, de sétálni is alig bírtam.

Császárt csak 2 hétig éreztem, 3 nap után már csak tompán. Ég és föld a kettő.

szept. 28. 19:44
 32/46 anonim ***** válasza:
30%
30# csak azért gondolod, hogy a sima szülés bármilyen téren is morbidabb, mint a császár, mert még nem volt csaszarod...de te tudod..m
szept. 28. 20:16
 33/46 anonim ***** válasza:
88%
Ha sima szülésnél lesz egy harmad- vagy negyedfokú gátrepedésed, akkor abból garantáltan tovább tart felépülni, mint egy komplikációmentes császárból.
szept. 29. 11:18
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Állami kórházban nem lehet választani ki mit szeretne. Orvost sem lehet fogadni. Kérdező te magánkórházban tervezel szülni?
szept. 29. 12:03
 35/46 anonim ***** válasza:
28%
Magánban tervezi gondolom. Sokan inkább összespórolnak,mint az állami horrorba menjenek.
szept. 29. 15:12
 36/46 A kérdező kommentje:
Igen, magán. Én félek az állami kórházaktól, bár fizetem a tb-t évek óta, nem kis összegeket, de hacsak nem balesetről volt szó sosem tettem be a lábam állami kórházba. Nem szeretnék lekezelést, se kötődési problémákat a szülés miatt átélt traumák miatt.
szept. 30. 11:48
 37/46 anonim ***** válasza:
33%
36# kötődési problémák nem a szülés milyensege miatt lesznek, hanem max azért, ha veled gyerekkorodban nem jól bánt a saját anyád, de ez sem garancia semmire. Nekem az anyámmal kb semmilyen kapcsolatom nincs már, de el tudtam tőle vonatkoztatni, a fiammal az első perctől imádjuk egymást, lassan egy éves. :) ❤️ és azért nem minden állami kórház egy szenny. Én jó kórházban szültem, államiban, nyilván nem nyaralni megy oda az ember, de teljesen emberségesen, segítőkészen bántak velem. Indított szulesbol császár lett végül, nekem ez maga volt a pokol..de jó szakemberek vették körül, és mint írtam, a babámmal is gyorsan megtaláltuk a közös hangot. :) állami kórházat is tudsz amúgy választani, amelyik szimpatikus. Szabad kórházválasztás van, nem csak a korzetileg illetekesbe mehetsz. De az nyilvan a te dolgod, ha megteheted, és a magant választod, csak a császárral kapcsolatban ne legyenek illuzioid.
szept. 30. 11:54
 38/46 anonim ***** válasza:
48%

Na ez a probléma. "sosem tettem be a lábam állami kórházba" és így formálnak az emberek róla véleményt.

Én végig csináltam egy terhességet és egy szülést államiban, mindenki végig kedves volt, normális volt, odafigyeltek, a várakozás se volt általában olyan hosszú, hogy panaszkodni kellene rá. Persze aki nem járt még államiban azt fogja mondani, ez a ritka kivétel. Szerintem meg nem, én azt látom inkább ez az általános. (Szülésen kívül volt 2 műtétem is az utóbbi 2 évben állami kórházban)

Csak azok, aki elégedettek általában nem jönnek se ide, se Facebookra, se más fórumokra hangoztatni milyen elégedettek, abból nem lesz Fókusz riport, hogy milyen kedves volt a szülésznő, vagy hogy tiszta volt a zuhanyzó és volt klíma is a szülő szobán.

szept. 30. 11:56
 39/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm, épp elég rosszat hallottam az államiról ahhoz, hogy elkerüljem.

A császárról nincsenek illúzióim, a kérdés is azért íródott, hogy tájékozódjak. De a leírtak ellenére is az mellett döntöttünk a férjemmel.

Kötődési probléma ennél pedig kicsit összetettebb, tanultam- pszichológus vagyok. Örülök, hogy sikerült beazonosítanod a probléma gyökerét, de nyilván mindenki más és más, egy sémát nem lehet ráhúzni mindenkire.

Köszi mindenkinek a válaszokat.

szept. 30. 12:05
 40/46 A kérdező kommentje:
Választól függetlenül mindenkinek ment a zöld👍🏻😊
szept. 30. 12:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!