Császár vagy rendes szülésből tart tovább felépülni?
Nekem 2 császárom volt, nem viseltek meg, rá 1 hétre már simán felültem hasból, fájdalom nélkül.
Ettől függetlenül én is azt mondanám, hogy a "rendes" szülésből tart kevesebb ideig felépülni, HA nincs semmi komplikáció, HA nem szakadsz szanaszét, stb stb.
Két természetes szülésem volt, az elsőnél aranyerem lett, ami miatt kényelmetlen volt ülni kicsit egy hétig kb, a másiknál meg semmi, ott gátvédelem is volt meg minden, szülés után annyit éreztem, hogy ott a betét, mintha menstruálnék, de egyébként SEMMI nem volt, amiből fel kellett volna épülnöm, fél lábon állva törölgettem a bokámra csorgott vért pisilésnél, amikor a szülésznő kikísért a szülőszoba után. Ezt nem lehet überelni, ez tényleg az a szint volt, hogy "csókolom, jöttem szülni, megvolt? Megvolt, köszönöm, viszlát".
Viszont ez mindenkinél nagyon egyéni, mert az első szülésemnél a szobatársam szintén természetes úton szült, de nem tudom nála mi volt, őt még felülni sem nagyon láttam (én lazán törökülésben szoptattam ott az ágyon), a fürdőbe is alig csoszogott ki lassanként. Szóval őt pl megviselte a természetes szülés. Második szülésemnél meg a szobatársam császárból épülgetett fel, hát nem azt mondom, hogy könnyű volt neki, mert nyilván fájt, de az első felállás után azért már tök önállóan felkelt-mászkált, pisilt, ellátta a babát, tehát ő a császárt jobban viselte, mint az előző szobatársam a természetes szülést.
Én a magam példájából kiindulva ilyen természetes szüléseket kívánok mindenkinek. Könnyű, gyors, problémamentes, komplikációmentes, minden szuperül alakult. Ha tudnám befolyásolni, akkor csakis így akarnék szülni. De ha a megtraumatizált, komplikációkkal teli, oxigénhiányos és emiatt sérült gyerekkel végződő természetes szülés, vagy egy viszonylag könnyű császár közül kellene választani, akkor szintén nem kérdés, a császárt választanám.
Szóval ez egyáltalán nem olyan egyértelmű, minthogy "jajj, nagy hasi műtét", meg "az egyik előtte fáj, a másik utána", mert egyéni különbségek is vannak, sőt, leginkább csak az van, na meg nyilván helyzetfüggő is, hogy mikor melyik megoldás a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!