Császár vagy rendes szülésből tart tovább felépülni?
Szerintem teljesen egyéni.
Én természetes úton szültem, sok vért vesztettem. Szülés után 10 órát voltam még a szülőszobán megfigyelés alatt, mert nem tudtak felállítani, ájultam, így nem tudtak átvinni az osztályra. Katétereztek, mert WC-re se tudtam kimenni. 20 órával szülés után tudtam felállni. (ugye császárosoknak 6 óra után kell)
Másnap is csak kísérettel tudtam WC-re menni, miután kaptam vért akkor lett egy kicsit jobb. Csak azért engedtek haza 3 nap után, mert mondtam, hogy a férjem 6 hétig otthon lesz és közel lakunk a kórházhoz.
Miután haza vittük a babát a férjem vitte a gyerekorvoshoz is (nálunk nem jön házhoz), én féltem elindulni. (Pedig 5 perc innen gyalog, de autóval se mentem volna, mert a váróban ha várni kell rosszul lettem volna, 10 percnél tovább nem tudtam állni, a váróban nyilván nem tudok lefeküdni, ülni a gátseb miatt nem tudtam.)
A gátsebem nagyon fájt, totyogtam, mint egy pingvin és mellé szédültem is sokáig. Székletem 2 hétig csak kúppal volt, 2 naponta raktam fel a dulcolax kúpot és még így is kemény volt és fájt a dolog (nyilván az irdatlan mennyiségű vas miatt, amit a vérveszteseg miatt kellett szednem)...
2 hetes volt a baba, mire oda jutottam, hogy el mertem vele indulni sétálni (a férjem kíséretével).
6 hétig nem tudtam ülni, kB 8 hétig éreztem a gátsebem.
Valószínűleg a vérveszteség miatt nem indult be rendesen a tejem se, pótlás lett belőle (szerencsére vegyes maradt, nem lett csak tápszeres)
Császáros barátnőm 4 nappal szülés után vígan ment sétálgatni a babával. Ő gyorsan felépült.
Ez egyénenként, és szülésenként is változik.
Ismerős első császár után 12 órával is elájult, ha fel kellett kelni, a második után 12 órával úgy sétált a folyosón, mint akit hetekkel korábban műtöttek.
Másik ismerős természetesnél repedt, vágták, és még a farokcsontja is eltört szülés közben (ritka, de előfordul). Ő hónapokig szenvedett.
Én császár után 3 nappal sétáltam az utcán, szerintem könnyű volt a felépülésem.
Szoptatás alatt csak "lightos" fájdalomcsillapítót lehet szedni pl Panadolt. Az lópikulát nem ér. Szerintem erre nem is hat, de közben a tejbe azért átmegy.
(Gondolj bele ha elvágod az ujjad és veszel be fájdalom csillapítót kevésbé fog fájni? Szerintem nem.)
11-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!