Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy rendes szülésből...

Császár vagy rendes szülésből tart tovább felépülni?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok?

szept. 27. 12:01
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem teljesen egyéni.

Én természetes úton szültem, sok vért vesztettem. Szülés után 10 órát voltam még a szülőszobán megfigyelés alatt, mert nem tudtak felállítani, ájultam, így nem tudtak átvinni az osztályra. Katétereztek, mert WC-re se tudtam kimenni. 20 órával szülés után tudtam felállni. (ugye császárosoknak 6 óra után kell)

Másnap is csak kísérettel tudtam WC-re menni, miután kaptam vért akkor lett egy kicsit jobb. Csak azért engedtek haza 3 nap után, mert mondtam, hogy a férjem 6 hétig otthon lesz és közel lakunk a kórházhoz.

Miután haza vittük a babát a férjem vitte a gyerekorvoshoz is (nálunk nem jön házhoz), én féltem elindulni. (Pedig 5 perc innen gyalog, de autóval se mentem volna, mert a váróban ha várni kell rosszul lettem volna, 10 percnél tovább nem tudtam állni, a váróban nyilván nem tudok lefeküdni, ülni a gátseb miatt nem tudtam.)

A gátsebem nagyon fájt, totyogtam, mint egy pingvin és mellé szédültem is sokáig. Székletem 2 hétig csak kúppal volt, 2 naponta raktam fel a dulcolax kúpot és még így is kemény volt és fájt a dolog (nyilván az irdatlan mennyiségű vas miatt, amit a vérveszteseg miatt kellett szednem)...

2 hetes volt a baba, mire oda jutottam, hogy el mertem vele indulni sétálni (a férjem kíséretével).

6 hétig nem tudtam ülni, kB 8 hétig éreztem a gátsebem.

Valószínűleg a vérveszteség miatt nem indult be rendesen a tejem se, pótlás lett belőle (szerencsére vegyes maradt, nem lett csak tápszeres)

Császáros barátnőm 4 nappal szülés után vígan ment sétálgatni a babával. Ő gyorsan felépült.

szept. 27. 12:40
 12/46 anonim ***** válasza:
95%

Ez egyénenként, és szülésenként is változik.

Ismerős első császár után 12 órával is elájult, ha fel kellett kelni, a második után 12 órával úgy sétált a folyosón, mint akit hetekkel korábban műtöttek.

Másik ismerős természetesnél repedt, vágták, és még a farokcsontja is eltört szülés közben (ritka, de előfordul). Ő hónapokig szenvedett.

Én császár után 3 nappal sétáltam az utcán, szerintem könnyű volt a felépülésem.

szept. 27. 12:41
 13/46 anonim ***** válasza:
90%
Császár után 3 nappal hazaengedtek minket, és még aznap elsétáltam a legközelebbi patikába kiváltani a Clexane-t. Nem mondom, hogy száguldoztam, de kifejezetten jól esett. Pár nappal később már semmi problémám nem volt a mozgással. Én újra ezt választanám, mert már tudom milyen, és szerencsére nem viselt meg. De egy komplikációmentes hüvelyi szülésből ettől függetlenül biztos gyorsabb a felépülés.
szept. 27. 12:45
 14/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és fajdalomcsillapítót szedtetek/ szedhettetek utána? Kb mennyi ideig volt rá szükség?
szept. 27. 12:51
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Én szedtem császár után, algopyrint lehetett, a kórházban is azt adtak, azt mondták, otthon is szedhetem azt. Nekem kellett pár hétig, nagy fájdalmaim voltak utána.
szept. 27. 12:58
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
#13 vagyok. A kórházban is kapsz fájdalomcsillapítót, műtét után be van kötve egy infúzió, és abban a "koktélban" az is van. Utána, amikor a csövet már kihúzták belőlem, másnap reggel a vizitnél megkérdezték, hogy kérek-e. Aznap még kértem, kaptam 2 szemet, de másnap amikor megint megkérdezték, már nem. Nem hősködésből, hanem mert tényleg nem éreztem olyan gáznak. Ágyból felkelésnél persze jobban fájt, de úgy "alapjáraton" teljesen elviselhető volt. Otthon sem vettem már be. De lehet szedni, persze, nincs megtiltva.
szept. 27. 13:01
 17/46 anonim ***** válasza:
36%

Szoptatás alatt csak "lightos" fájdalomcsillapítót lehet szedni pl Panadolt. Az lópikulát nem ér. Szerintem erre nem is hat, de közben a tejbe azért átmegy.

(Gondolj bele ha elvágod az ujjad és veszel be fájdalom csillapítót kevésbé fog fájni? Szerintem nem.)

11-es voltam.

szept. 27. 13:02
 18/46 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Hát ha egy jó kis flector port iszok meg akkor még az se fog fájni ami csak 2 hét múlva fájna😉
szept. 27. 13:06
 19/46 anonim ***** válasza:
79%
Alapvetően a császárból nehezebb és hosszabb a felépülés, de vannak komplikációk a természetes szülésnél is, illetve állítólag vannak akik pikk-pakk gyógyultak fel a császárból, bár ezt a saját szenvedéseim után nehezen tudom elképzelni.
szept. 27. 13:21
 20/46 anonim ***** válasza:
87%
#18 Akkor örülj, hogy olyan szerencsés vagy, hogy még nem volt olyan fájdalmad, amire a Flector se ér semmit...
szept. 27. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!