Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár vagy rendes szülésből...

Császár vagy rendes szülésből tart tovább felépülni?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok?

szept. 27. 12:01
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nurofent adtak meg egy másikat szedhettem 3 óránként felváltva, de a másik kevésbé használt.

Cataflamot is írtak fel otthonra ha kellene, de végül azt nem szedtem be, nem tudom miért mert kemény napjaim voltak.

Nagyon nagyon sokáig (hónapokig) nem tudtam hanyatt feküdni, lehajolni.

szept. 27. 13:24
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
17# szoptattam, és úgy adták a kezembe az algopyrint, hogy azt lehet szedni. És azért ért valamit a fájdalmamra, határozottan elviselhetőbb lett, pedig amúgy nem tudtam nyilván hetekig én se olyan basic dolgokat, mint ágyban felülés, megfordulas, lehajolni valamiért a földre (na ez volt a legsz*rabb, ami leesett, az bizony ott maradt, ha nem volt ott senki, aki segítsen...), tusszentesnel, kohogesnel, és nevetésnél pedig meg akartam halni, bár nevetni vagy egy hónapig nem volt kedvem, olyan nyomorultul voltam fizikailag
szept. 27. 13:25
 23/46 anonim ***** válasza:
89%

6 hete csaszaroztak. Mivel hogy tobb gyerekunk mar nem lesz, igy sosem tudom meg, milyen huvelyi uton szulni, de osszessegeben meg vagyok elegedve, ha lehet igy fogalmazni. Egy hettel kesobb (akkor voltunk itthon 4 napja) mar teljesen jol voltam. Nem csaszarra keszultem, meg kellett emesztenem, de elfogadtam.

Az osztalyon tobbfele szules akadt, tobbfele sulyi babakkal, beszelgettem nehany anyukaval. Volt, aki siman szult nagy babat, ot megviselte. Masik anyuka -szinten csaszaros, mint en- rosszabbul elte meg nalam. Aztan volt olyan is aki szult igy is, ugy is.

Szerintem nem lehet altalanositani, hogy mindenfelekeppen rosszabb a csaszar, es jobb a huvelyi, vagy forditva. Plane akinek nincs viszonyitasi alapja. En ugy erzem, jol vagyok, nem faj semmim, konnyen megusztam.

szept. 27. 14:31
 24/46 anonim ***** válasza:
84%

Császár.

Én hüvelyivel szanaszét szakadtam kívül-belül, pedig gátmetszés is volt. Így sem volt olyan kellemetlen, mint ahogy a leírását olvastam, mi is történt nálam. 6 hetes kontrollra már szépen gyógyulgattak a sebek.

szept. 27. 15:22
 25/46 anonim ***** válasza:
80%
Én ugyan természetes úton szültem kétszer, de amiket hallottam császáros anyukáktól, az sokkal rosszabb. Engem mondjuk az első szülésem eléggé megviselt, mert nem volt probléma mentes, de második annyira könnyen ment, hogy gyakorlatilag feküdnöm sem kellett szülés után, pikk-pakk el tudtam látni a fiamat. Ellenben több császáros anyuka szobatársam is volt, akik végig feküdtek, szenvedtek, rossz volt nézni őket, ülni is csak segítséggel tudtak.
szept. 27. 17:56
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
2 nagyobb gyerek sima szülés, a harmadik sürgősségi császá. A második szülésem után semmi bajom nem volt,mintha nem is szültem volna, a császárnál napról-napra jobb volt, problémamentes felépülés volt, az első szülésem után 1 hónapig csak totyogtam, szarul varrt össze a doki, és igen a doki hibája volt, több anyuka is mondta,.hogy szenvedtek utána, másnál szültek aztán várták ugyanazt a fájdalmat és úgy jártak mint én másodikra, meglepődtek,.hogy nem kell.fájnia annyira.
szept. 27. 18:39
 27/46 anonim ***** válasza:
71%
Ha a természetes szülés komplikációmentes volt, nem volt semmi extrém beavatkozás, kézzel tágítás, gyerek kinyomása stb., gátvédelemmel vagy max. 1-2 öltéses repedéssel/vágással történt, akkor a természetes szülésből gyorsabb a regenerálódás. A császár egy nagy hasi műtét, 10 réteget vágnak át, és bármennyire is "rutin" műtét, komplikációk, későbbi problémák (pl. összenövések) gyakran előfordulnak. Sokszor valamennyi vajúdás után történik, tehát még az sem állja meg a helyét, hogy "legalább a vajúdást megússza az ember", engem pl. 24 órás vajúdás után császároztak meg. :D De nyilván akinek van egy 2 napos vajúdása, borzalmas szülése, kézzel tágítás, gyerek kinyomása, méhlepény nem jön ki, vérzik, reped stbstb., az azt fogja kívánni bárcsak inkább császár lett volna.
szept. 27. 21:25
 28/46 anonim ***** válasza:
82%
14-es: 27-es vagyok - este fél9kor császároztak, akkor + hajnalban kaptam egy-egy fájdalomcsillapító/antibio kombót. Reggel 6kor kellett felállnom, és Algoflex Forte-t kaptam 3 db-ot, hogy vegyem be ha fáj. Első nap délelőtt nem volt rá szükségem, délután kezdett fájni a vágás, akkor bevettem 1-et, aztán éjjelre még egyet. Másnap a nővér Cataflamot adott, szintén 3-at, abból már csak éjjelre vettem be egyet, és másnap reggel egyet, mert mentünk haza és nem tudtam mennyire fog fájni a lépcsőzés. Otthon a maradék egyet még bevettem éjjelre, de utána már nem kellett. Fájt, nyilván, de nem igazán a seb, hanem inkább a szövetek, meg "belül" minden, ahogy rendeződtek vissza a dolgok, de ez nem ilyen éles fájdalom volt, inkább húzódott minden, óvatosan kellett mozognom, de azt már gyógyszer nélkül tudtam kezelni (nem jó amúgy a fájdalomtűrő képességem, mint azt megtapasztalhattam a vajúdás közben... :D Én abba őrültem bele, hogy nem nagyon, csak kicsit, de még hónapokig fájt itt-ott, bizonyos mozdulatoknál, mindig kicsit máshogy, máshol, mindig kicsit másképp, más mozdulattól, ráadásul nekem a szoptatással is voltak gondjaim, szóval a mellem is fájt, a bimbó is + a hatalmasra nőtt melleim feszültek, húzódtak, fájtak, szóval én azért fakadtam ki többször, hogy "mikor lesz már egy olyan nap, hogy 24 órán keresztül SEMMI nem fáj, egy kicist sem???" :D
szept. 27. 21:39
 29/46 anonim ***** válasza:
57%
A barátnőmnek 2 sima szülés után a 3. lett császár a héten. A 2 sima után simán felépült, a császár után nagyon szar. Emiatt biztos, hogy nem szül többet. Nekem eddig 2 sima szülésem volt és hamar felépültem mindkettő után. Szülés után gond nélkül elláttam a babám, a császáros szobatársaim nem. A sima szülés közben rossz, a császar utána. Hamarosan szülök és remelém, hogy ismét sima szülésem lesz. Nem is értem ki kér önként caászárt. Az orvosom azt mondta, hogy a sima után 6 hét a teljes fellépülés, a császárnál 6 hónap.
szept. 28. 11:13
 30/46 A kérdező kommentje:

Köszi mindenki.

Utolsónak: Azért született meg a kérdés mert én például alapból császárt szeretnék, nem akarok kisérletezni, hogy a szerencsés százalékba tartozom -e vajon, akinek komplikáció mentes a sima szülés. Még így is inkább a császár felé hajlok, nekem ez a gátmetszés varrás morbidabb, mint egy hasi műtét.

szept. 28. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!