Milyen abszurd indokok miatt hallottatok már tervezett/programozott császármetszésről?
- A fogadott orvos aznap, abban az időpontban ért rá
- Anyuka mindenképp a gyerek névnapján szerette volna, hogy legyen a születésnapja is (amúgy lehet, hogy még 2-3 nap is lett volna szülésig)
Ti milyen hasonló, vagy más, röhejes indokokat hallottatok már, programozott császármetszés indokaként?
Szerintem meg kellene adni a lehetőséget mindenkinek, hogy eldönthesse mit akar.
Szerintem meg aki császárt akar, fizesse meg az indokolatlan műtét és a hüvelyi szülés költségeinek különbözetét. Egyből nem akarnátok annyian.
Tudom, hogy le leszek pontozva, de nagyon sajnálom, hogy ennyire tájékozatlan mindenki. Egyáltalán nem ugyanolyan a kisbabának a császármetszés, mint a hüvelyi szülés. Igenis rengeteg szempontból jobb a hüvelyi szülés a babának és az anyukának is. Császármetszés indokolt esetben kell.
Ez olyan, mint a szoptatás. Kismillió okból jobb az anyatej, mint a tápszer, viszont abban az 5-10%-ban igenis kell a tápszer. De nem lehet azt mondani, hogy mindegy a babának. Jobb az anyatej, ha nincs más, akkor meg ott a tápszer. Jobb a hüvelyi születés, de ha nem lehet, akkor ott a császár.
Chipsen, dörmi macin, almaleven is felnő a gyerek, de jobb a változatos, egészséges táplálkozás.
"Egyáltalán nem ugyanolyan a kisbabának a császármetszés, mint a hüvelyi szülés. "
Senki egyetlen szóval nem írta, hogy ugyanolyan.
De hüvelyi szülés esetén léphet fel olyan komplikáció, amit előre nem látnak, viszont a hozadéka akár életre szóló is lehet.
(Ez sem azt jelenti, hogy biztos így lesz, végülis az én 3 természetes szülésemből is "csak" az utolsónál fordult elő...)
Nem tudom van-e összefüggés, az én harmadik babám lett sürgősségi császár 2 természetes szülés után, de a 2 nagyobb gyermekemhez képest a kicsi egy kis Buddha. 5 hónapos, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor sírt úgy igazán. Napok! telnek el úgy, hogy nem sír,nyilván nyafog picit ha éhes vagy fáradt, jelzi, de egy csupa mosoly, jól fejlődő, jóalvó kisbaba. Én mindig mondom,hogy szerintem azért, mert nem kellett átküzdje magát a szülőcsatornán. Szépen kivették, bebugyolálták, oda rakták mellém, megpuszilgattam, beszéltem hozzá, sőt! a műtőben meg is szoptathattam, majd elvitték az apukájához.
A 2 nagyobb természetes úton született, komplikációk nélkül és első naptól sírtak, folyton összerezzentek, nyugtalanok, hasfájósak voltak.
Nyilván lehet 0 összefüggés van, de úgy érzem a picinek nem.volt olyan traumatikus az életkezdése.
39
Én csak kb 3 órát vajudtam, gőzöm sincs hogy milyen megszülni ,de az a 3 óra nekem a pokol volt.
Viszont a császárok egy szinte semmi.szar volt. A felállás és persze fájt de én sokkal jobban bírtam a a folyamatos tompa fájás mint a görcsölőset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!