Milyen abszurd indokok miatt hallottatok már tervezett/programozott császármetszésről?
- A fogadott orvos aznap, abban az időpontban ért rá
- Anyuka mindenképp a gyerek névnapján szerette volna, hogy legyen a születésnapja is (amúgy lehet, hogy még 2-3 nap is lett volna szülésig)
Ti milyen hasonló, vagy más, röhejes indokokat hallottatok már, programozott császármetszés indokaként?
Egyébként szerintem nem az a baj, ha valaki elektív sectiót akar, mert mondjuk fél a hüvelyi szüléstől.
Felnőtt ember, a kockázatokat megértve el tudja dönteni, hogy hogy akar szülni, én simán engedném, hogy válasszon.
Viszont azt baromira utálom, mikor a terhes elkezd baromságokat kitalálni, hogy miért indokolt a valójában orvosilag teljesen indokolatlan sectiója. Mondja azt, hogy mert nem akarok hüvelyen keresztül szülni, és szevasz. De ne keressen igazolást arra, ami valójában nincs.
Felnőtt ember, a kockázatokat megértve el tudja dönteni, hogy hogy akar szülni
A hasi műtét szükségessége orvosszakmai kérdés, nem kívánságműsor. A sérvednél se te mondod meg, hogy Bassini vagy Shouldice szerint végezzék.
Engem azért nem hagytak szülni, vajúdni, mert épp benn volt a fogadott orvosom és azt mondta túl kicsi vagyok hozzá.
Mivel elfolyt a magzatvíz és 36+5-re jött a gyerek, nem mertem vitatkozni.
Konkrétan az adataim felvétele közben folyt be az antibiotikum és a műtőbe kocogva szedegettem ki a testékszereim (és olyan is volt ami benn maradt).
Mai napig nem tudom eldönteni, hogy gáz volt és nem akartak ijesztgetni, azért volt ilyen fontos gyorsan császározni, vagy a dokinak kényelmesebb volt így, mert így biztos az ő műszakjában jött ki a baba.
Én úgy tudom a testmagasságom nem elég indok, igazolni kell a téraránytalanságot.
#25 és akkor mi van? Nyilván amíg nem születik meg a gyerek, nem tudja, hogy valójában mekkora, addig meg lehet, hogy a szonográfus az utolsó UH-n megpendítette a "deszép nagy baba" mondatot, és ő már ettől beparázott. Az meg, hogy régen hányas dioptriára írtak ki császárt, hadd ne legyen ciki, amilyen elmaradott az egészségügy és a gyerekorvos kérdezgeti a 3-4 hónapos baba anyukáját, hogy akkor ugye főzeléket eszik-e már a baba, addig fogadjuk el, hogy adott nővel az orvosa is egyetértett.
Amúgy én természetes úton szültem, de szerintem nincs olyan, hogy abszurd indok. Mindenki úgy csinálja, ahogyan biztonságosnak érzi és kényelmesnek. Így is-úgy is megterhelő és nehéz, előtte ugyanúgy a testében növesztette azt a gyereket és utána ugyanúgy az anyja lesz, hadd ne legyen már ez szempont, hogy milyen úton (és főleg az, hogy miért) bújt elő az a baba.
Szerintem meg kellene adni a lehetőséget mindenkinek, hogy eldönthesse mit akar. Vannak országok, ahol ez teljesen jól működik. Én 2 gyereket szültem simán, majd a harmadik 12 óra vajúdás után lett sürgősségi császár.
Egyik sem jobb a másiknál, egyik előtte fáj, a másik utána.
A kismamáknak sokkal jobb élmény lenne, ha a kezükbe adnák a döntést.
A kis méretű baba azért lehet indok, mert talán IUGR áll fenn, azok a babák pedig nem bírnák a hosszú vajúdást, elhúzódó szülést.
Talán érthető, hogy valaki nem akarja kockáztatni, hogy halva vagy oxigénhiányosan szülessen a gyereke...
Nekem is felvetette a dokim, hogy ha nem gyorsan szülök, sürgősségi császár lesz emiatt. Nem kellett, mert rohamtempóban érkezett.
A kérdés provokatív.
Nagyobbakat természetes úton szültem, kisebbet sürgősségi császárral. Egyik sem jobb, szerintem is megkellene adni az esélyt a választásra. Nem attól lesz valaki jó, vagy rossz anya, hogy hogyan hozta világra gyermekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!