Szülés alatt mi az ami segített nektek ellazulni? Hogy vettétek a levegőt?
Nem is készültem ilyenekkel, mert hallgattam szülésélményeket, ahol elmondták az ilyen-olyan tanfolyamra járt, légzésgyakorlatokat betanult anyukák, hogy ott aztán semmit sem tudtak ebből hasznosítani, örültek, hogy éltek.
Szóval én úgy voltam vele, hogy szerintem nem lenne sok értelme erre készülni. Két fájás közt örültem, hogy éltem, fájáskor meg a legutolsó lett volna, hogy a légzésre tudjak koncentrálni.
Persze biztos vannak, akiknek ez megy. Nekem gyors és intenzív szülésem volt, emiatt sokkal hirtelenebben, durvábban jött minden. A szülésznő mondta ezt, mikor megjegyeztem, fogalmam sincs, hogy él túl valaki tizenóra vajúdást.
Én lélegeztem ahogy tudtam, amikor tudtam és néha megpróbáltam követni a szülésznő tanácsait. De ha fájt, akkor fájt és ha elakadt a lélegzetem akkor elakadt.
Nem indított szülésem volt és semmit sem kaptam, de így is fájt, mint a veszedelem és a végefelé már olyan kábulatban voltam, hogy a világomról nem tudtam, nem, hogy a méhemet lazítsam, vagy ütemre vegyem a levegőt.
Szerintem menj el szulesfelkeszitore, ott pontosan elmondja, mikor hogy kell ellazulni, és venni a levegőt.
Hogy pozitív vélemény is legyen, én mindketszer labdán terpeszbe ülve, rugózva, mélyeket lelegezve és közben csorgatva magamra a vizet vajudtam. Ez segített ellazulni. Elég sokáig teljesen kibirható volt. Az utolsó 2-3ora viszont tényleg durva volt, és az utolsó 2 órában már lehetetlen volt koncentrálni a légzésre (összesen 8, majd 10,5 órát vajudtam).
De megérte ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!