Első hüvelyi szülésednél volt-e sikeres gátvédelem?
Az első hüvelyi szülésre értem, attól függetlenül, hogy volt-e korábbi császáros szülésed.
Akkora sebet, amit nem kellett varrni, sikeres gátvédelemnek számíts. Gátmetszés vagy varrnivaló szakadás egyértelműen gátsérülés.
Különveszem a Magyarországon és a külföldön szülteket. Bár még az Eu-n belül is óriási a szórás (Málta 89%, Dánia 5%) kíváncsi vagyok, kirajzolódik-e valamilyen minta.
Én itthon szültem, kb. 1 óra alatt 4,16 kg-s gyereket. Kellett vágni. Azt mondta a doki, hogy túl gyorsan jött, és túl nagy volt. Ha fél kg-val kisebb lett volna, megúszhattam volna, de így nem.
Második gyerek 4,3 kg, ott már sikeres volt a gátvédelem.
Első szülés, szakadt, vágtak, ugyanaz a szitu mint az elsőnél.
A második szüleinél is kellett végül , pedig elvileg volt gátvédelem (nem tudom, hogy vágtak vagy szakadt), de az a varrás rendbehozta az első után okozott kárt.
Szóval a második varrásnak örültem.
Elsőnél vágtak, varrtak.
(Magyarország.)
Másodiknál, harmadiknál gátvédelem volt, a másodiknál picit repedtem, azt összevarrták kb 2 öltéssel.
Harmadiknál nem kellett varrni.
Most nem tudom, hogy lesz majd.
Elsőnél nem tudtam "ellélegezni" a fájást, amikor kellett volna, így repedt. 3 öltéssel varrták be, de amúgy nem volt egyáltalán olyan para.
Grammra-centire-mindenre ugyanakkora második babámnál már ügyesebb voltam, ott jobban tudtam kontrollálni a dolgokat, így a gátvédelem meg is valósult.
Szerintem a szavazásod abból a szempontból csalóka, hogy az ilyen "megkísérelt, de nem sikerült" jellegű történeteket egy kalap alá veszed a rutinszerű gátmetszésekkel, márpedig nálam senki sem vágott, nem is akartak, elfogadták, amikor visszautasítottam a lehetőséget. Magyarországi kórház, ügyeletes szülésznő és orvos mellett.
Elsőnél volt vágás pedig kicsi súlyu volt illetve nem is jött hirtelen..a másodiknál nem vágtak egy minimális szakadás volt kb 1-2öltés ezzel nem is kellett a bent töltött időben mennem gátvizsgálatra a papirokon is az van hogy gátvédelemmel szültem.
Ne aggódj nem olyan rossz a vágás. Legalábbis én rosszabbra számitottam persze nem egy kellemes dolog.
Illetve úgy tudom hogy itthon protokoll ha első szülés van vágnia kell az orvosnak.
4,6 kilós gyereket szültem, még jó hogy kellett gátmetszés. A szobatársamnak sikeres gátvédelme volt egy 2,6 kilós babával, szóval nem protokkollból vágnak. Az én babám feje ránézésre is dupla akkora volt, mint a szobatársamé.
Őszintén én azt se tudom örülök-e annak, hogy hagytak ekkora babát természetes úton megszületni, én nagyon szenvedtem közben is és az utána következő 6-8 hétben is.
Első babámm 3100 grammal született,sikeres gátvédelemmel
Második gyermekem 3840 grammal, szintén sikeres gátvédelemmel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!