Szülés előtt végeztél gatmasszazst, segitett a gátvédelemben?
Első lányom előtt lelkiismeretesen masszírozgattam, intimtornáztam, mindent is bevetettem, de repedt a gát (gátvédelmet próbáltuk, nem jött össze, túl gyorsan jött a baba, nem tudtam visszatartani amikor kellett volna). Nem volt durva, talán 2 vagy 3 öltéssel elég volt összevarrni, de akkor is, nem volt jó érzés :D
A másodiknál kicsit félvállról vettem, 1-2 alkalommal masszírozgattam a gátat, de nem igazán fektettem rá nagy hangsúlyt. Ezúttal összejött a gátvédelem, egy kis horzsolás volt csak, másnapra már nem is éreztem.
Mindkettő kislány, ugyanakkorák voltak grammra és centire, csak a nagynak 35 cm, a kicsinek 34 cm volt a fejkörfogata. Szerintem ez segített igazán.
A málnalevél tea a vajúdásban segít, könnyebben tágulsz elvileg. Én azt nem ihattam GDM miatt, de mondjuk így is könnyű szüléseim voltak szerencsére, szóval nem tudom, lényegében mennyit segít az ilyesmi.
Egyszer nekifutottam a 36. héten és megállapítottam hogy ez nem fog menni. Szüléskor is a doki mondta, hogy próbáljuk meg, a szülésznő nem adott sok esélyt neki. Kis repedéssel megúsztam, igaz ehhez kellett az is, hogy annyira ki voltam merülve fél nap után, hogy alig nyomtam. Ezt a személyzet az én önuralmamnak tulajdonította :-DDD
Most a másodiknál sem tervezem, meglátjuk mi lesz.
Ahogy hármas írta.
A gátvédelem összetett dolog, sok mindentől függ. Legfontosabb a függőleges testhelyzet, amit a kórház nem szokott engedni. Állás, guggolás, négykézláb állás, ahogy kényelmes. Csak ugye az orvosnak meg pont nem az kenyelmes, mert nekik derogál négykézláb állni vagy leguggolni egy szülő nőhöz.
A helyzeted viszont te választod meg, megteheted, hogy nem engedsz belőle.
A testhelyzeten kívül az irányított nyomás szokott problémát okozni. A saját tempóban történő kitolás is sokat segít a gátvédelemben.
Legjobb példa ezekre az otthon született babák esete. 4-5 kilós babák születnek gátvédelemmel otthon, és ez teljesen szokványos. Egy kórházban nagyobbra saccolt babát meg se akarnák engedni, hogy megszüld.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!