Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első kisbabámat várom a...

Első kisbabámat várom a napokban, és tudom hogy butaság ezen aggódni, de csak azon jár az agyam, mi van ha be💩lok szülés közben?

Figyelt kérdés
Nyugtassatok meg hogy ha elő is fordul, nem annyira gáz abban a helyzetben a dolog, mint amennyire az én gondolataimban él.🥲

aug. 31. 19:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is attól féltem. Aztán megnyugtattak, hogy nagyon gyakori, de a szülésznők bölcsen hallgatnak róla. Még a szülésznőnek is azt hajtogattam, hogy be fogok kakilni, én ugyan nem nyomok 🤣Végül majdnem egy teljes napot töltöttem a szülőszobán, majd megcsászároztak. Addigra már az se érdekelt volna, ha egyszerre hányok és fosok, csak legyen már vége 😁
szept. 1. 00:42
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Megerősítem, hogy ez vele jár. Magánklinikán szültem, ha kértem adtak volna beöntést, de azt mondta a szülésznő, aki levezetett már párszáz szülést, hogy nem nagyon látott olyan szülést, ahol beöntéstől függetlenül nem ürült széklet, részben a görcsök/összehúzódás miatt, részben a baba mindent kiprésel. A beöntésnek semmi értelme, mert a) nem tudja annyira kitakarítani a dolgokat, hogy valami ne jöjjön ki b) 6 + órányi vajúdás alatt újratermelődik a széklet, szóval szinte biztos, hogy jön valami a végén. Én a kitolásig el sem jutottam, 8,5 centinél megállta a tágulás, de kb. tolófájásaim voltak (mint később kiderült nem jól fordult/illeszkedett be a kisfiam feje) és akkor már 24 órája vajúdtam, ez alatt 4x voltam wc-n, szóval azt gondoltam minden kijött belőlem... hát nem :D
szept. 1. 01:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt: baromira nem fog ott és akkor érdekelni 😅. Másrészt: senkit sem érdekel, a szülésznő letörli és kész. Nem kommentálja, teljesen normális, plusz ha megjegyzi és az anya elkezd ezen stresszelni, emiatt kevésbé nyom az gond! Gyors törlés és ennyi. Láttak ők már mindent. Előfordul egy szülészeten széklet, vizelet, hányás, vér, egyéb furcsaságok.
szept. 1. 06:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Tutira fog érdekelni, ha szorongós vagy, engem érdekelt. Nekem mondták, hogy a szervezet maga gondoskodik erről(már ott helyben), biztos észrevettem, hogy egy ideje ment a hasam... és tényleg.

Én bekakkantottam egy kicsit kitolásnál, de teljesen faarccal rutinnal kezelték, én meg sűrűn kértem elnézést, azt mondták ne beszéljek, lélegezzek:D Nagyon nem is tudtam, mert jött a következő inger, egyszerűen nyomni kellett, ha akartam se tudtam volna meggátolni se a nyomást, se a kakilást. Iszonyú megalázónak éltem meg, de utólag vicces, jó, hogy túl vagyok rajta. Amit nekem nem mondtak, hogy majd belédkönyököl a szülésznő, miután kijött baba, hogy vele együtt jöjjön ki a magzatburok is. Jó erősen hastájékon, teljesen ledöbbentem, erről nem szoktak nagyon beszélni.. gondolom sokaknak kijön magától, de ha épp nem, hát így jársz.

szept. 1. 12:24
 15/19 anonim ***** válasza:
9# dettó... Rajtam tanulta meg egy szülésznő, aki még sosem csinált ilyet. A felénél kiküldtem, hogy nem bírom tovább. Szó nélkül cseréltek, de annyira rossz élmény volt, hogy utána ki se akartam menni a mosdóból. A császár ahhoz képest délutáni szundi volt.
szept. 1. 17:23
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Kaptam beöntést, de mégis egész vajúdás alatt, és kitolás alatt is megtörtént...
szept. 1. 17:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon féltem tőle.

Ma már nem kötelező a beöntés.Kérni lehet ,de szerintem felesleges.A kitolási szakasz amúgyis olyan érzés,mint a visszatarthatatlan foscsi, hidd el nem fog érdekelni ha más is jön ☺️😆

szept. 1. 17:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ahol szültem, nincs beöntés. A tólófájásokkor, amikor gyakorlatilag egy egész csapat drukkolt és bátorított, hogy nyomjak, mondtam, hogy én nagyon félek attól, hogy nehogy más is jöjjön. A szülésznő azt mondta, hogy ez érdekeljen a legkevésbé, ez egy teljesen természetes dolog, és az égvilágon senkit sem zavar. Meg is jegyezte, hogy nehogymár ilyen fájdalmak közepette ezen feszengjek. A végén én magam is láthattam, hogy történt egy minimális baleset, de senkit nem érdekelt, mindenki szívből örült a kisbabám születésének ☺️
szept. 7. 16:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálam is töröltek valamit, de őszintén ha volt is fogalmam sem volt, és abszolút kontrollálni se tudtam olyan fájdalmak mellett. Amit tudok hogy előtte nem ettem és közel 40 órát vajudtam. Ha gólt is valami az nem volt szilárd. 😂 Amúgy nekem is a szülész nőt telibe kapta a magzat víz, és én is végig hánytam az egész vajudast, úgyhogy nem én voltam a legkedvesebb “vendég” aznap 😀 Ja csak hogy fokozzam, baratnomnek konkrétan oda ment az asztalra és a szülésznő a sarokba dobta és vezette tovább a szülést 😂
szept. 7. 23:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!