Szülés után hol kell milyen papírt bemutatni, hogy kapjam a Tgyást? 10 napos a babám, de eddig még nem kaptam semmit, pedig már egy egy hónapja Tgyáson vagyok.
Figyelt kérdés
2010. nov. 2. 16:37
1/5 anonim válasza:
Ezek szerint szülés előtt igényelted.
A Baba születése után be kell mutatni az EREDETI szül. anyakönyvi kivonatot és egy Nyilatkozat Tgys megállapításához nyomtatványt beadni az illetékes OEP-nél. Míg ezt nem kapják meg, szüneteltetik a folyósítást.
2/5 anonim válasza:
Nekem a munkahelyemen elintézték, csak ki kellett töltenem a papírokat. Ha neked is van munkahelyed,akkor elméletileg ott kitöltik a bérszámfejtők.
3/5 anonim válasza:
Persze, elintézi a munkahely, ha olyan. De az anyakönyvi kivonatot akkor is az Anyukának kell leadni és a papírt aláírni.
4/5 anonim válasza:
Én úgy emlékszem a THGY-hez nem kellett papír, jó persze az anyakönyvi kivonat igen, a GYEDhez kellett aláírni és nyilatkozni, hogy szabadságon vagy.
De persze nem esküszöm meg rá.
A GYEDhez biztosan két papír kell, egy a munkáltatótól (helyesen kitöltve) és tőled.
5/5 anonim válasza:
Nekem a munkahelyemen kiadták a papírt, hogy töltsem ki az adatokat, kellett nekik még az anyakönyvi kivonat másolata és a többit elintézték ők. Meg persze aláírni is én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!