Szülés után mikor kerül le az anyuka és a babája gyermekágyas osztályra?
A babát fürdetik vagy csak megtörölgetik?Gondolom ha nagyon véres pl a feje azt azért lemossák nem?
Milyen vizsgálatok vannak olyankor a babának?Az ott történik a kórteremben vagy elviszik a csecsemősök és majd visszatolják ha vége a vizsgálatnak?
Éjszaka égnie kell a lámpának a kórteremben?Ha nem és éjszaka pelust kell cserélni felkapcsoltatok vagy elég a telefon fenyereje...ha felkapcsoltátok nem zavartátok a szobatarsatokat ezzel?
Ha aludt a baba akkor mit csinaltatok?
Szülés után tudtatok a wc felett guggulni vagy vigyek wcre azt a papír wc ülőkét?
Szülés után sétáltatok az osztályra vagy toltak az ápolók?
Nálunk épp csak letörölgették a kisfiam, egy napig rajta hagyták azt a magzatmázat, másnap elvitték fürdetni.
Nem tudom milyen vizsgálatok vannak, de lemérték a súlyát meg a magasságát. Én hót kómás voltam, nem tudom mit csináltak vele :)
De ez csak az aranyóra letelte után csinálták, amikor megszületett rám tették, s amíg varrtak addig rajtam volt, ismerkedtünk hármasban. Ő, az apukája meg én.
Miután letelt az aranyóra elvitték vizsgálni, majd felöltőztették a ruhákba amiket vittem neki, visszahozták. A kórterembe betolták, de megkérdezték, hogy elvigyék-e pár órára? Mivel 24 órát vajúdtam, majd este 10-től hajnal 3-ig küzdöttem a beindult fájásokkal, így megkértem, hogy vigyék el. De reggel 7-kor már a csecsemőosztály előtt topogtam, hogy adják ki.
Éjszaka volt egy tompított fény a kórteremben, az bőven elég volt, hogy eltudjam látni a babámat. Nem volt zavaró, olyan volt, mint az éjszakai fény a gyerekszobákban.
Szobatársam nem volt, egyedül voltam egy 6 ágyas teremben.
Amikor aludt akkor én is aludtam ha tudtam, vagy olvastam, vagy nyomkodtam a telefont, a baráaimmal, családommal beszélgettem vagy csak néztem a babát, és nem hittem el, hogy van egy gyerekem.
Én ráültem a wc-re mivel csak én használtam. Ha összevéreztem, azt lemostam, de miden reggel jött a takarító hölgy és lefertőtlenítette.
De fájt ülni, fájt állni, fájt guggolni... viszint pisilni meg kellett.
Szülés után tolokocsiban toltak be az osztályra.
Ez tavaly volt az Uzsokiban.
Az én babámat szerintem csak megtörölték szülés után, de akkor azt sem tudtam, merre vagyok arccal előre, szóval ez nem biztos. Ott helyben nem nagyon vizsgálgatták, csak lemérték. Később ha vizsgálat volt, elvitték, és utána hozták vissza.
Éjjel élnie kellett a lámpának. Amúgy a szobatársak se nagyon aludtak, vagy sírt egy baba, vagy épp szoptatott valaki. De pelenkát nem cseréltem éjjel, erre biztosan emlékszem.
Amikor aludt, akkor pihentem vagy telefont nyomkodtam.
Vittem papír wc ülőkét, de alacsony vagyok, én alapból nem tudok fölé guggolni.
Saját lábon mentem át az osztályra (nálunk a szülészet melletti folyosó), teljesen jól voltam, kb 3 órával szülés után.
Szia.
Én 9:40-kor szültem meg és 12:00-kor vittek át tolókocsiba az osztályra. Úgyhogy 9:40-tol 11:40-ig hármasban voltunk, aranyóráztunk. Amúgy én át sétálni se tudtam volna, felálltam és olyan érzésem volt hogy alig kaptam levegőt mintha minire összement volna a tüdőm ez egy 3 napig eltartott. Plusz hirtelen álltam fel és nagyon megszedultem. De amúgy mindenkit tolókocsiba vittek át hacsak nem császár volt mert akkor ágyon.(egy emeleten van a szülőszobába és az osztály)
Nekem 2kor hoztak hozzám a gyereket megfurdetve és minden reggel vitték fürdeni.
Egyébként a csecsemősök mindennap elvitték fürdetni plusz külön elvitték mikor jött az orvos és megvizsgálta őket. Hát hogy miket néz meg rajta keress rá neten.
Én VIP szobába voltam de én kislampat hagytam égni éjjel mert
sose voltam még kórházba bent fekvésen és féltem picit a sötétben😅🫣
Ha aludt a babóca én telefonoztam, pihentem.
Wct attoroltem fertőtlenítos kendővel utána raultem mivel csak én használtam. De előtte való napokban már bent voltam (mert messze laktam a kórháztol és a dokimmal így beszéltük meg) és akkor minden wc-nél vittem az alkoholos wc fertőtlenítő kendőt (dmben vettem) és azzal attoroltem a wct.
Én kétszer szültem , mindkétszer odaadták aranyórára a véres dzsuvás gyereket, majd utána engem elkísértek mosdóba meg zuhanyozni. Közben volt a baba vizsgálata, ahova elmehetett velük a férjem. Utána eltoltak székben a szobába, első alkalommal a baba még maradt, mert fogalmam nem volt róla, hogy mit csináljak, kegyetlen volt az első szülésem, másodiknál mondtam, hogy nem akarom ott hagyni, inkább jöjjön velem, megoldom. Második szülés után egyébként se volt semmi bajom szinte.
Éjszaka égett valami halvány fény, de nem volt zavaró, meg volt kis lámpa a pelenkázó fölött akinek kellett. Első gyerekkel szenvedtem, kegyetlenül, hiába készültem, gőzöm nem volt róla, mit kezdjek a babával a gyakorlatban, másodikkal rutinból toltam mindent, és amint elaludt, én is dőltem le mellé, mert tudtam, hogy ki kell használni. Jobb pillanataimban gyönyörködtem bennük, hogy milyen szépek.
Én ráültem a wcre, csak minden használat előtt letöröltem alaposan domestos kendővel. Nem bírtam volna guggolni.
Bp., Szent Imre, 4 éven belül: Mindkétszer a babát azon frissiben a mellkasomra rakták kb. egy órára, utána átjött egy csecsemős nővér, folyó víz alatt ott helyben megfürdette, lemérték a tömegét, hosszát, fejkörméretét, kapott pelenkát, ruhát. Szülés után két órával kerültünk át a gyermekágyra, az egyik esetben toltak, mert rossz bőrben voltam, a másiknál saját lábon. A gyermekágyon az elsőnél több, a másodiknál pár órára bent volt a baba a csecsemősöknél. Én döntöttem el, mikor hozom el, de az elsőnél erősen javasolták, hogy estig maradjon ott és pihenjek. Később is bármikor vissza lehetett hozzájuk vinni a babát, én pl. fürdés idejére rájuk bíztam.
Lámpából többféle volt, az egyik annyi fényt adott, hogy lehetett mellette pelenkázni, de aludni is. Mi döntöttük el, melyik legyen (két anya-baba páros volt a szobában). Ha valami csoda folytán aludt a baba, én is megpróbáltam aludni vagy enni, de a fürdést is igyekeztem alvás alatt megoldani, hogy ne verje fel a sírással a többi babát a csecsemőn, amíg ott van, de ez nem mindig sikerült. Könyvet vittem, de nem sokat olvastam.
WC fölé guggoltam, de lutri, hogy kinek megy ez szülés után, ezért vittem papír ülőkét is magammal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!