Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » El mernétek indulni a 30...

El mernétek indulni a 30 percre lakó anyóshoz 38+2 hetesen, ha nagyon érzitek a “végét”?

Figyelt kérdés

Anyós 40 percre lakik, ma mennénk ebédre, mert családi szülinap lesz. Így a kórháztól 70 percre kerülök. Itthon be van készítve minden. Ha meg is indulna a baba, csak magamat kéne gyorsan rendbe kapni. Az első meg állítólag lassan jön. (Első gyerek lesz.)

Bevallom, kicsit félek már elmenni itthon körülről. Ma hajnalban is eléggé keményedett a hasam, jóslóim is voltak. De elmúlt. Most nyugi van.

Szerdán voltam NST-n, meg is vizsgáltak, akkor zárt voltam.

Ti mit tennétek?

júl. 13. 06:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Én 4 nappal kiírt dátum előtt voltam ugyanígy szülinapon. 6 nappal kiírt dátum után született a baba, előtte 3 nappal már 20 percenként fájásaim voltak, a 10 perces fájásoktól még 1,5 nap volt vissza szülésig, az ország másik végéből is beértem volna a kórházba.

Akinek gyors, oxival még megtolt szülés volt ismerősi körben neki is 7 óra volt onnan, hogy felismerte, hogy ezek azok a fájások.

Akinek magzat íz elfolyással indult neki is 32 óra volt.

Első gyerek nem pottyan ki senkiből az utcasarkon.

(Inkább arra kell lelkileg felkészülni, hogy ez egy bármi hosszú folyamat. Nagyon fáj és nagyon hosszú. Amikor ott van az ember fontos, hogy ezt tudja annak érdekében, hogy ne könyörögjön félúton a császáért, ne érezze azt, hogy nem normális, hogy már 10-15 órája fáj. Legalábbis nekem ez "segített".

júl. 13. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én esküvőn voltam a legvégén, azaz becsült dátum szerint mindenórásan, közeli barát. Ott nem a táv volt érdekes, kocsival az otthonunkhoz és a kórházhoz is közel, de ugye szurkolni kellett, nehogy az esküvőn folyjon el a magzatvíz, egyebek. Megúsztam, kocsiba be volt persze készítve a kórházi csomag, és szolidan buliztunk. Nekem végül indított szülésem lett, túlhordtam, jóslók hetek óta voltak, de a méhszájam full zárt volt. Szóval, szerintem menj el, ha nincs semmi rendkívüli!
júl. 13. 10:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Pszichésen megterhelő, ha a végén már inkább nem mész sehova, mert "mi lesz ha". Legyen a csomagtartóban a kórházi csomag, menj és érezd jól magad. :)

Ha valami gond van, érzed, hogy nem vagy annyira jól, stb., akkor elköszöntök és hazamentek, ezt már szerintem mindenki megérti.

Használd ki még ezt a kis időt és töltsétek azzal, ami NEKED jól esik! Utána sokkal korlátozottabbak lesznek a lehetőségek. :)

júl. 13. 10:23
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Ha lenne kocsim, akkor abban a kórházi csomaggal kis túlzással a világ végére is elmennék. Na, jó, oda azért nem, de pár kilométerre simán. Mivel nincs, a végén már csak a környéken inkább. A végét úgy értem, a kiírt körüli napokban.

Én mondjuk még csak 35 hetes leszek, de most nem tudom elképzelni, hogy az utolsó hetekben otthon ülök bezárva, hátha pont most. Gubbaszthatok még otthon eleget a gyerekkel.

júl. 13. 11:01
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Mennék
júl. 13. 11:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mentem, húsvétolni mentünk, bő fél óra az út. Pont 38 hetes voltam én is.

Ja meg van nagyobb gyerek (aki imádja a nagyszülőket), én meg a családi sofőr, így nem igazán hagyhattam ki mondjuk.

4 nappal később szültem.

júl. 13. 23:20
 17/18 A kérdező kommentje:
Voltam, és nem volt baj. Jó volt. :)
júl. 13. 23:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
38 hetesen, elso babaval meg vonattal mentunk az 1 orara lako szuleimhez. Ra majdnem 3 hetre szultem.
júl. 14. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!