38. dik héten indítják a szülést magas vérnyomás miatt. Akit indítottak , elnyúlt hosszadalmas a vajúdás? Fájdalmasabb mint amikor magától indul be?
Figyelt kérdés
Első gyeremekemmel otthon vajúdtam napokat és a kórházba 4 óra alatt megvolt. De úgy vajúdfam ahogy akarok, kádban ….stb otthon. Itt viszont meg se lehet moccani az ágyon és úgy félek hogy így kell akár egy napot vajudnom.jún. 28. 04:49
11/16 anonim válasza:
Nekem elfolyt a magzatvíz, és amint befektettek a szülőszobába, nem engedtek semmit, a hátamon kellett feküdni, az ágyat mozgathattam, de hiába volt rajtam a vezeték nélküli ctg, nem kelhettem fel. Nagyon fájt már a derekam, de nem a fájásoktól, hanem a fekvéstől, és mikor mondtam, lecsesztek, hogy hogy akarok én szülni, ha ezt se bírom... 6 óra fekvés után jött orvos, nem értette, miért fekszek, de ő meg már beköttette az oxyt és az infúzióval még annyira se engedtek felállni... A szülés maga már megváltás volt.
12/16 anonim válasza:
A császármetszés nem merült fel, mint lehetőség?
13/16 anonim válasza:
Mindkét gyerekemet indították. Amit tapasztaltam, hogy sokáig alig érezni a fájdalmat és hirtelen nagyon erős lesz. 7-kor indítottak és legkésőbb 13 órára megszültem mindkettőnél. A nem indított barátnőim szerint annyi a különbség, hogy az indítottnál nem fokozatosan lesz erősebb a fájdalom, hanem hirtelen van az átmenet. Nekem a melegvíz segített, amikor durva volt, de pokolian fájt. Lassan születik a 3. babám és már most para vagyok. Nekem ennél nagyobb félelem, hogy semmiképp ne császár legyen a vége. Inkább szenvedek. Szülés után már nyugalom van, ennyit kell kibírni. Ha leszámítjuk, hogy nem biztos, hogy kényelmes lesz ülni.🤣
14/16 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es. Nem merült fel, csak hogy indítják. Csak jelenleg tele van a szülészet így várunk amíg üresedik.
jún. 28. 18:05
15/16 anonim válasza:
Én magánkórházban szültem 8 hete. 41+1-en még teljesen zárt voltam, jóslófájásom sem volt. Este 8kor tették fel a ballont, zuhanyozhattam, wc-re mehettem, aludhattam (hahaha) stb., miért ne lehetne mozogni? Reggel 6kor jött a szülésznő, örültünk, mert 4 centire (ez a max. ballonnal) ki voltam tágulva. Burokrepesztés. Utána 10-ig még egy centit tágultam, majd semmi. 13 órakor bekötötték az oxit, kértem epit is. 3 kör oxi és epidurál után, 17 óra magasságában még mindig 5 centinél voltunk én akkor kezdtem szétcsúszni, na akkor spinning-baby technikával hirtelen több mint 8 centire tágultam. Akkor már több epit nem kaphattam, hátha eljutunk a kitolásig, na onnantól nagyon szar volt, mert nem tágultam, de kb. tolófájásaim voltak. Dokim elment megcsinálni egy császárt és mivel nem tágultam tovább az alatt sem, viszont elkezdtem vérezni + 24 órányi vajúdás után már nem éreztem erőt tovább várni, vele egyetértésben császárt kértem. 8kor toltak a műtőbe, 20.30-kor kiemelték a kisfiam (nem jól illeszkedett be a gyerek feje, mint utólag kiderült). De ez rád nézve semmit nem jelent. :D
16/16 anonim válasza:
Viszont amíg nem volt bekötve az epi addig úgy feküdtem, álltam, ültem, ahogy akartam, labdán is vajúdtam, egyedül a kád esett ki, mert ctg-re voltam végig kötve (mekóniumos volt a magzatvíz) + infúzió is be volt kötve, de wc-re is mentem többször, addig kihúzták az infúziót a branülből és levették a ctg-t, mehettem. Az epi után is az ágyon azt csináltam, amit akartam, akkor ugye azért nem állhattam fel, mert a lábam nem működött. Szóval ez az állami kórházak kényelme miatt van, hogy nem lehet semmit csinálni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!