Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a császáros...

Mennyire fáj a császáros szülés utáni első felkelés? Összehasonlítva egy hosszadalmasabb vajúdússal, ahol az ember nem tágul?

Figyelt kérdés

Csak az első felkelés fáj nagyon, mihez hasonló fájdalom? A többi lábra állás már azért könnyebb?

Mennyire halványódik a heg?

2010. aug. 5. 15:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Nagyon fáj, nem lehet mihez hasonlítani (bár én nem vajúdtam, így nem tudom, az milyen)

Aztán egyre jobb lesz, minden egyes felkeléssel.

A heg egy vékony fehér csík lesz (egy idő után), az enyém alig látszott (most még piros, de majd halványodik)

3 császáros (legifjabb 6 hónapos)

2010. aug. 5. 15:27
 2/20 anonim ***** válasza:

Nekem összehasonlítási alapom nincs. Császárral szültem 10 hónapja. Az első felkelésnél húzódott a seb, de nem járt különösebb nagy fájdalommal. Én 12 óra után kelhettem volna fel, de az éjszakára esett, így csak reggel került rá a sor. Nem a fájdalom okozott nehézséget nálam, hanem a szédülés és a hányinger.

A többi felkelésnél, sétánál is a seb húzódását éreztem, az varrat szedésig megmaradt.

A seb környéke nálam még sokáig érzéketlen maradt, a sebem egyik oldala már alig látszik, míg a másik oldalon "behurrkásodott", ezt most kezelgetem krémmel. Szépen lassan húzódik vissza.

2010. aug. 5. 15:33
 3/20 anonim ***** válasza:
Az ember ilyenkor jön rá hogy "mire" is használja a hasizmát! :) Seb-fájdalom,húzódás és (nálam) félelem hogy tuti nem nyilik ki?!Összességében kibírható csak még párosul hozzá esetleg szédülés,gyengeség,ájulásérzet.Én már aznap sem kértem fájdalomcsillapítót.A vajudásról nincs tapasztalatom,de szerintem az tutira jobban fáj!
2010. aug. 5. 16:01
 4/20 anonim ***** válasza:

Kb olyasmi lehet, mint mikor késekkel szúrkálnak. Éles, szúró, gyötrelmesen rossz! Én nem gondoltam volna...rossz, de minden nap kicsivel könnyebb. Mikor adják a méhösszehúzó injekciót attól még rosszabb. Köhögni, nevetni, felülni, tüsszenteni is szörnyű.

vajúdásnál adtak nekem oxitocint is, így elég durva fájásaim voltak, de a császár utáni felkelés sokkal rosszabb. Nem akarlak ijesztgetni, de ámítani sem...

ahogy előttem is írták:ilyenkor jössz rá mire is van a hasizmod.

2010. aug. 5. 17:26
 5/20 anonim ***** válasza:
Szia, na én meg pont azt mondom hogy a vajúdáshoz képest nem olyan vészes.. legalábbis nekem a vajúdás sokkal jobban fájt, az első felkelés is elég rossz, de ha nem hasizomból húzod magad, hanem támaszkodsz és a karoddal nyomod fel magad akkor azért ki lehet bírni, én császár után 3.nap már egész könnyen jártam keltem, főleg miután kiszedték a varratot, onnan már nem is fájt, csak érzékeny volt. A heg még mindig eléggé látszik, igaz kifehéredett 14 hónap telt el szülés óta!
2010. aug. 5. 17:34
 6/20 anonim ***** válasza:

nagyon sz@r érzés, teljes hosszában érzed a vágást. Az a legrosszabb az egészben, hogy mindenki hasizomból ül fel, így ösztönösen mindíg így ülnél fel, csak amikor már benned van a lendület, akkor veszed észre, hogy ez így nagyon nem lesz jó. A szemem majd kiugrott a fájdalomtól az első napokban. Azonnal elviselhetőbbé válik, amint megszokod, hogy az ágyon előbb oldalra fordulsz, utána leteszed a lábad a földre és csak utána nyomod fel magad ülésbe. Legalábbis én így csináltam.

A vajúdással nem lehet összehasonlítani, nem is tudom, honnan támadt ilyen buta hasonlatod! én egy éjszakát vajúdtam, nem tágultam, dehát az olyan ,mint egy menzis fájdalom, a felülés meg olyan, mintha egy vágás volna a hasadon. Nagyon tud szúrni. Enenk ellenére a többi császárt is bevállalnám:) Sokkal könnyebb, mintha hetekig nem tudnál ülni a fenekeden egy gátvarrás után.

2010. aug. 5. 17:36
 7/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom az eddigi válaszolóknak hol van a fájdalom küszöbük és hogy vajúdtak-e már mert nekem teljesen más véleményem és tapasztalatom van erről. A vajúdás iszonyat, pokol, kín és szenvedés. Mikor 3 nap vajúdás után betoltak a műtőbe soha életemben nem éreztem még akkora nyugodtságot, olyan volt mintha kicsit meg haltam volna. Az első felkeléskor meg szó szerint kipattantam az ágyból. A fájdalom érzet szinte 0 volt. Kb úgy tudnám leírni mint mikor sok felülést csinálsz és izomlázad van. Ennyi! Nem egy nagy dolog. Simán tudtam járkálni, hajolgatni, gyereket fürdetni, hajat mosni a mosdóban, stb. Mensi görcs helyett bár minden hónapban "császár utáni fájdalmam" lenne.
2010. aug. 5. 19:11
 8/20 anonim ***** válasza:

Én azt is megértem, amit az utolsó válaszadó írt. Hallottam már olyat, akinek nem fájt császár után a seb, mint ahogy olyat is, aki nem érzett fájást a vajúdás alatt sem.

Én egyikbe sem estem bele és bizony 100x vajúdnék inkább, mint hogy mégegy császárom legyen. nagyon jól bírom a fájdalmat, de akkor is.

2010. aug. 5. 21:10
 9/20 anonim ***** válasza:

Ja, 17:26

voltam,

2010. aug. 5. 21:10
 10/20 anonim ***** válasza:

Az császár utáni első felkelésnél én azt hittem, hogy nem élem túl. Zuhanyozni kellett elmennem a nővér kíséretében, és iszonyat fájt a hasam. Szédülés, fejfájás nem volt. Varratszedésig nagyon fájt még minden felkelés, aztán szép lassan helyrejött minden.

Tavaly volt egy műtétem, ahol felvágták a hasamat, ugyanúgy mint a császárnál. Az első felkeléstől rettegtem, és kellemes csalódás ért. Sokkal könnyebben felültem, felálltam, és könnyebb volt a mozgás is. Pedig a közérzetem rosszabb volt, belázasodtam és a vérnyomásom is a béka segge alatt volt, így csak tusolni kelhettem fel, mert 2 napig infúzióztak szinte egyfolytában.

Én indig azt mondtam magamnak, hogy fel a fejjel, más is túlélte, én sem fogok belehalni. És lám, én is túléltem.

2010. aug. 5. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!