Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a császáros...

Mennyire fáj a császáros szülés utáni első felkelés? Összehasonlítva egy hosszadalmasabb vajúdússal, ahol az ember nem tágul?

Figyelt kérdés

Csak az első felkelés fáj nagyon, mihez hasonló fájdalom? A többi lábra állás már azért könnyebb?

Mennyire halványódik a heg?

2010. aug. 5. 15:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem is kín és gyötrelem volt az első felkelés.Mellettem volt egy anyuka,reggeli zuhanyzás,fogta magát,lazán felkelt az ágyról,kisétált a fürdőbe.Utána jöttem (volna) én.Elkezdtem felülni,mire rájöttem,h nem megy,sikítottam,ordítottam a fájdalomtól,növérke húzott fel,sétáltatott ki zuhanyozni,sőt ő is fürdetett le először.Nagyon-nagyon fájt.Előtte vajúdtam 13 órát,a felkeléshez képest az maga volt a menyország!

Egész nap nem feküdtem le,csak h ne kelljen felkelni.Iszonyat volt nekem.Ágytársam meg első nap lejárt dohányozni,mint kiderült azért ilyen fürge,mert a második császára volt...Ő szerencsésebb alkat...

2010. aug. 5. 22:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Engem 20 óra vajúdás után császároztak. Az első felkelésnél egy komolyabb hasizomláz-félét éreztem, mert persze én is ösztönösen hasizomból akartam felülni. De az ember hamar rájön a technikára, amit az egyik válaszoló szépen leírt. A vajúdáshoz képest nem nevezném fájdalomnak, szépen kicsoszogtam a zuhanyozóba, egyedül felvarázsoltam magamra a hálós bugyit, aztán "loholtam" a babámhoz (ő a csecsemős szobában volt akkor még egy emelettel lejjebb). Visszafelé már lépcsőn mentem. Utólag úgy gondolom, bennem akkora adrenalin mennyiség volt az első napokban, hogy teljesen elnyomta a fájdalomérzetet. Egyáltalán nem emlékszem rá, pedig nyilván fájhatott valamennyire. Mondjuk az oxitocin szurikat utáltam, mert az elég erős méhösszehúzódásokat csinál, de ez még a szoptatás és a fejés közben is megvolt hetekig. Nekem a top fájdalom egyébként a fájás közbeni méhszájtágítás volt, a vége felé már gyakran csinálta a doki. Én aközben éreztem, hogy inkább lőne agyon. A hegem hamar gyógyult, bár nem szép: keloidos lett, de erre sajnos hajlamos vagyok (még gyerekkori macska karmolásnyom is van rajtam).
2010. aug. 5. 22:50
 13/20 anonim ***** válasza:
én 5 órát vajúdtam életmentő császár előtt.... inkább az mint az első felkelés....
2010. aug. 5. 23:34
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia!Én 6 hete szültem császsárral,de nekem egyáltalán nem fájt annyira,mint ahogy itt írják!azt nem mondom,hogy kellemes,de bele sem lehet halni!Én bármikor visszamennék,mert semmi szörnyűség nem volt!Fáj,de ki lehet bírni,mondjuk ez attól is függ,hogy milyen a fájdalomküszöböd!Az enyém nagyon magas,lehet ezért nem viseltem olyan nehezen!
2010. aug. 6. 09:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Ja és már nem is nagyon látszik a heg!nagyon szép!
2010. aug. 6. 09:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném melyik városban szültél? és melyik dokinál?
2010. aug. 6. 09:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Debrecen.Dr.Sáp Tamás
2010. aug. 6. 10:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Bocsi:Sápi Tamás
2010. aug. 6. 10:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Én vajúdtam is, és végül császár lett.Szerintem nem lehet összehasonlítani a két fájdalmat mind a kettő fáj, és én az első nap csak görnyedve tudtam járni, és nagyon nehezen tudtam felkelni.Mondjuk amikor ott volt már a férjem akkor ő segített.(hajnalba szültünk, és után ő haza ment kicsit pihenni)

Ahogy próbálkozol egyre könnyebb és egyre kevésbé fáj, meg ha jó a kórház akkor kérhetsz fájdalom csillapítót.Én mindennap kaptam inyekcióban méhösszehúzót, és ha kértem akkor fájdalom csillapítót is.Nem tudom hogy mindenhol így ven-e.

A heg nekem pl kifehéredett, és mivel bikini vonalon vágnak alig látszik.

36+2h kismami

2010. aug. 6. 10:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Tegnap 22:50. Ne is mondd, a méhszájtágítás nekem is nagyon durva volt. már féltem mikor közelített a dokim......de látod van, ainek meg az nem olyan durva.

Mindannyian mások vagyunk...

2010. aug. 6. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!