Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan viseljem el hogy a...

Hogyan viseljem el hogy a parom nem jon be a szülőszobába ?

Figyelt kérdés
Egeszségügyben dolgozik, es azt mondta hogy nem birná végignézni a fájdalmaimat. Mas is volt mar ilyen cipőben?

2024. jún. 15. 22:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
56%

Azt gondolom, hogy elvárni nem lehet, hogy a másik fél benn legyen. Mindenki masképp gondolkodik másképp érzi, éli meg a szülést. Nem értek egyet azzal amikor a másik fél be akar menni vagy nem, míg a nő akarja vagy nem akarja és ezen megy a vita meg a sértődés. Ismerek olyat akinél a feleség ragaszkodott hozzá a pasi nem bírta el is ájult. Persze olyan is volt aki nem bánta meg.

Azonban ez az egész nem fekete fehér. Nem lehet önzőnek nevezni a férjet, ha bevallja, hogy nem bírja és nem szeretne bemenni. Mindenki hangosztatja itt is, hogy nem szabad a másikra ráeröltetni az akaratát, de ha a férj nem akar bemenni csomóan már azzal jönnek, hogy micsoda alak.

Én például nem akartam, hogy benn legyen a férjem és ő sem akarta. Jobb is volt, mert pcs volt így ő volt a babánál a kontakt. Így sokkal jobb volt mindhármunknak.

Én nem bántam meg, de az én vagyok.

Ezt a férjeddel beszéld meg. Mond el mit érzel, de ha nem akar benn lenni akkor fogadd el. Gondolkodj a helyében. Mi lenne akkor, ha te nem akarnád, hogy benn legyen, de ő ragaszkodna hozzá.

2024. jún. 16. 07:32
 12/39 anonim ***** válasza:
54%
Fogadd el ezt a helyzetet, nem mindenkinek valò az apás szülés. Nálunk is felmerült ez a téma, párom nem bírja ezeket és mivel tudom, hogy 3 perc után rosszul lenne, inkább nem erőltetem. Anyu lesz bent velem.
2024. jún. 16. 07:33
 13/39 anonim válasza:
26%
Örülj neki, mert én tudok olyan pasit, aki a szülés óta nem kívánja a feleségét, az ott látottak miatt.
2024. jún. 16. 07:54
 14/39 anonim ***** válasza:
54%
Az ilyen nem is férfi,hanem egy puhapöcs,aki nem birja végignézni.
2024. jún. 16. 08:04
 15/39 anonim ***** válasza:
47%
Számomra teljesen más lenne, ha azt mondaná, hogy azért nem szeretne bejönni, mert a vértől vagy az orvosi beavatkozás látványától fél. De az hogy azért nem jön be, mert nem bírná szenvedni látni az pontosan az a szituáció, ami igenis önzőség. Főleg, hogy már orvost sem lehet választani, akiben megbízol, így lehet az egyetlen szémély akit választani tudsz meg egy beszari önző alak, aki tudja, hogy szenvedni fogsz csak jaj istenem ő ne lássa, mert ő nem bírja miközben te épp megszülöd az ő gyermekét is. Szóval nem nálam ez nem olyan érv lenne amit el tudnék fogadni.
2024. jún. 16. 08:11
 16/39 anonim ***** válasza:
63%
13: vagy van jó kifogása…. Hagyjuk már!
2024. jún. 16. 08:12
 17/39 anonim ***** válasza:
8%
Úgy hogy félreteszed az elkényeztett kis gyerek énedet.
2024. jún. 16. 09:10
 18/39 anonim ***** válasza:
63%

Sajnálom. Erőltetni nem lehet, de azért én is úgy vagyok vele, hogy ilyenkor a nő támogatása előrébb való kellene, hogy legyen, mint a saját kényelme.

Minket a férjemmel csak még jobban összekovácsolt az, hogy bent volt. Olyan pluszt adott a kapcsolatunknak, amit semmi mással nem lehetett volna pótolni. És bár bevallotta, hogy nehéz volt néznie a "szenvedésem", de azt ki nem hagyta volna, hogy lássa az első pillanatban a gyerekét, és amúgy is, hogy ne támogasson. A másodiknál már tiszta rutinosan volt mellettem, és ki nem hagyta volna.

A helyedben, ha van lány testvéred, vagy jóbarátnőd, aki szült már, esetleg anyukád, de valakit hívnék, ha igényed van rá. A férjednek meg őszintén, nem támadóan, de elmondhatod az érzelmeidet ezzel kapcsolatban. A kommunikáció nagyon fontos.

2024. jún. 16. 09:34
 19/39 anonim ***** válasza:
25%

És ha "erôzakkal" becipeled és ez traumát okoz neki, az jobb?

Sosem értettem meg ezt...

Azert mert közös az életük, közösen vállaltak gyereket, szamomra nem azt jelenti, hogy minden pillanatomnál kutya kötelessege ott lenni...

Barátnőm berángatta apukát a szülőszobára. Utána apuka 2évig nem tudott szexuálisan hozzáérni. Elváltak... hiába jártak pszichológushoz, parterápiára, apukába mély nyomot hagyott...

Vagy épp a férjem... aki önszántából jött be. De nem bírta nézni ahogy szenvedek, ezert már a dokikkal veszekedett, majd mi is összevesztünk...jó szerinted? Nem...

El kell fogadni, vannak olyan emberek, akik alkalmatlanok erre. Keresni kell mást, és nem a partnert hibaztatni

2024. jún. 16. 10:03
 20/39 anonim ***** válasza:
70%
13 és 19#, De akkor ott, ahol emiatt szexuális probléma volt később, ott apuka ott jött rá, hogy jé, nem is a gólya hozza a gyereket?:D Vagy ezt hogy kell elképzelni? Ha bemennék a férjem péniszműtétjére, attól még ugyanúgy szeretném, itt meg azért egy közös gyerek születik. Azt gondolom, hogy az ilyen férfi megrekedt gyerek szintjén, anyuci se készítette fel az életre gyerekként, puhap.cs, plusz valahol sosem volt neki fontos a nő és végre talált egy kifogást. Nagynénémnél is ezt mondták, hogy biztos emiatt vált el utána, csalta meg…aham, utána az új nőnél is bement mindkét gyereknél a szülésre és 20 éve lassan együtt vannak. Úgyhogy egy nagy kifogás. De ez off, csak ezzel ne dobáljunk már, hogy jaj megundorodik. Mi az istennek kell akkor gyerek neki, ha még azt se tudja hogy születik meg hol. Gondolom én is elmehetek a szülőszobáról akkor, ha nem bírom. :D A másik meg, hogy a szenvedést nem akarja nézni, érthető, de attól hogy nem megy be, a nő ugyanúgy szenved, csak ő megkíméli magát ettől. Nálunk amikor a vesekővel fetrengett sem mentem ki, pedig ott borzasztó volt napokig, ahogyan akkor sem mennék ki, ha haldokolna, itt meg könyörgöm a végeredmény a közös gyerek. De ez off amúgy, mert kérdező erőltetni én sem erőltetném. Gyerekvállalás előtt tisztáznám ezt, majd pedig ettől függően eldönteni, hogy egyedül is bevállalom e vagy pedig gyerek nélkül éljük le az életünket, de ráerőltetni sosem tenném. Nálunk fel se hoztam, mindkét lányunknál ő mondta a terhesség felénél, hogy be akar jönni. Mai napig emlegeti, hogy ha harmadik lenne is jönni akarna. Azt gondolom, hogy vagy valakit megkérsz vagy egyedül. Én anyával nem tudnék, amikor meséli valaki már attól is a hideg kiráz, na pont neki nincs ott semmi keresnivalója, nem vele vállalok gyereket, nem ő lesz aki először látja és kész, másodlagos szereplő. Hamarabb akkor már a barátnő. :D De ez is egyéni, valakinek ez jön be, hogy anyával szül. Neked kell érezni kiben bízol még meg.
2024. jún. 16. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!