Bárki aki szült, vagy szülésen részt vett, nagyon fura kérdésem van?
Nem a telefonálás aszületés időpontja.
Az pontosan ott van rögzítve a zárójelentésen és a kismamakönyvben, az eredeti oltási könyvedben.
Kikérheted a kórházbirattárából, vagy az Országos Levéltárból.
Én igaz, 90 és 92ben szültem.
Akkor sem volt még nagyon sok házban vezetékes telefon.
Az, hogy lemérjék a gyereket, nagyon max fél óra. De ebben benne van a fürdetésen át az öltöztetésig minden.
Mikor én szültem, még nem volt divat, hogy bejöhetett volna bárki is.
Első szülésnél bevitt a férjem, otthagyott. Majd hazament és várta a telefont. Reggel 9kor szültem meg, délután 2kor értesítették a szomszédot, az ő számát adtuk meg, mert nekünk nem volt telefonunk még
92ben szintén a férjem vitt be, majd ment hazam
Amkor reggel 6kor szültem meg, délután 4kor telefonáltak. Addigra már nekünk is volt telefonunk.
Emlékszem, sógornőm 88ban szült. Ők falun laktak. Ott mégritkább volt a telefon. Ott az utcai vezetékest hívták. Az utca nagyja tudott a szülésről, így folyamat figyeltek, legyen valaki az utcán a fülke mellett, ha megcsörrenne.
nagyon hálás vagy mindenki válaszáért, és még várok sok-sok választ!
és nagyon meglepődtem! ennyi idő, ilyen sok? én hülye azt hittem percek kérdése, erre néha fél napokat írtok. akkor még egy fura kérdés. anyám azt mondja az ebédet félretették neki. a világ leghülyébb kérdése következik: 1975-ben mikor volt ebéd a kórházban? 12? vagy fél 1? ha az ebédet félrerakták mik a tippjeitek, hány óra lehetett, amikor még félretesznek egy ebédet mert valaki szül?
az oltási kiskönyv és iratok remek ötlet! de nem találom. a kórház is jó ötlet, ha itt nem tudom belőni, lehet hogy az lesz, bár az is lehet hogy belövöm magamnak 12 és 12.40 közé.
írjatok még tippeket nyugodtan, nagyon érdekel ez a téma, ne fogjátok vissza magatokat! :)
2 vagyok!
Mikor az elsőt szültem, 9kor, en aznap nem kaptam ebédet. Félre sem tették.
Egy rokon takarítóként dolgozott az osztályon, ő szerzett nekem.
Egyébként akkor délben hozták hivatalosan az ebédet. Papíron.
De volt, hogy már 11kor ott volt, volt hogy 13órakor.
5napot voltunk benn ha jól emlékszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!