Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bárki aki szült, vagy szülésen...

Hosszúhajú kérdése:

Bárki aki szült, vagy szülésen részt vett, nagyon fura kérdésem van?

Figyelt kérdés
tényleg fura lesz. főleg régi szülések lehetnek meghatározóak, nővérek, orvosok, nagymama korúak, de ha bármi infótok van én örülök!! nem tudom a pontos időt mikor születtem. apa azt mondta háromnegyed egy előtt 2-3 perccel délután kapta a hírt - 1975-ben. a kórházból keresték telefonon. tehát 75-öt írunk amikor még a vonalas telefon sem volt kéznél. ki telefonál ilyenkor, az a nővér aki bent asszisztált? és mennyi idő míg a szülés után elvégzik a méréseket, rutinokat és kimegy a nővér 75-ben telefonálni? ha apám 3/4 1 előtt 2-3 perccel kapta a telefont, akkor hánykor születhettem? mennyi idő lehetett míg a szülést követően elérték telefonon? gondolom nem egyből rohant a nővér a telefonhoz ahogy megjelentem. tudom, kérdezzem meg anyut. de nem tudja már ki telefonált, és nem emlékszik, mennyi idő telt el a szülés után hogy valaki kiment szólni - volt neki akkor nagyobb gondja is mint hogy ezt figyelje... annyi még fontos adalék lehet, hogy anyám azt mondta az ebédet félretették neki. tehát nyilván 12 után. de mennyivel? ez pár perc alatt megvan? vagy hosszú míg a babát ellenőrzik... és ki telefonál 75-ben? aki bent volt? köszönöm a nem mindennapi kérdésemre adott válaszokat.

2023. nov. 7. 04:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ettől nem leszel okosabb: az indított szülés is függ attól, hogyan indították. Nekem injekcióval próbálták, de néhány órás fájdogálás után hazaküldtek, és 2 hét múlva lett baba, másnak megszületett aznap. Ha burokrepesztéssel, annak meg kellett születnie minél előbb, de az is lehetett akár 8 óra. A szülésnél az orvos és a szülésznő volt benn, a csecsemős vitte el a babát, szerintem ők nem telefonáltak, hanem az osztályról egy nővér. Mikor ment be anyukád, az biztosabb kiindulási alap lenne.
2023. nov. 7. 21:03
 12/27 anonim ***** válasza:

Az, hogy mikor ment be se kiindulási alap.

Nekem pl az első 2 óra alatt meglett, ahogy a kórházba értünk, a második 10óra múlva.

Nemtudom, mi lehet az az ok, ami miatt ennyire fontos. De ha a saját anyád nem emlékszik rá... marad a kórház, irattár.

Itt csak tippelgetni lehet. Ahány kórház, annyi szokás. Ahány szülés, annyi variáció. Nem tudhatjuk.

2023. nov. 7. 21:07
 13/27 A kérdező kommentje:
hu anyu már reggel 5 kőrül bent volt. és azt hiszem injekciós indítás. én állandóan ezen az ebéd dolgon kattogok, mert laikusként csak erre tudok támaszkodni, hogy 12 előtt nem lehettem meg elvileg ha félretették.
2023. nov. 7. 21:08
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el, miért ennyire fontos ez?
2023. nov. 7. 21:14
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ebben van logika, de vedd figyelembe, hogy szülés után rögtön nemigen ebédelnek, és apukád már 12,45-kor értesült, tehát meg lehettél 12 előtt.
2023. nov. 7. 21:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az aszcendensére kíváncsi a kérdező, amihez kell a pontos születési időpont. Elarulom, elég ha az órát tudod, az már döntő 😉
2023. nov. 7. 21:32
 17/27 anonim ***** válasza:
A kórház irattárában tuti megvan percre pontosan, ezeket vezették régen is naplószerűen.
2023. nov. 7. 21:47
 18/27 anonim válasza:
100%
Szerintem semmi nem kötelezte a nővéreket vagy a szülészetet arra hogy telefonálgassanak szülés után. Én '73-ban születtem, senki nem értesítette a fateromat a kórházból, igazi távközlési kőkorszak volt az...
2023. nov. 8. 09:38
 19/27 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező! Írd meg sikerült-e behatárolnod a születésed idejét!
2023. nov. 8. 10:28
 20/27 A kérdező kommentje:

valóban, asztrológiához, alapfokon értek hozzá, az aszcendensem az oké, de ha pl hold fényszöget nézek épp jegyet vált és a házhelyzetek is nagyon eltolódnak 5-10 perc alatt. ez pedig teljesen más képletet eredményez. az adott bolygó hatása pl már nem a munka, hanem a szerelem életterületén fejti ki hatását, vagy a tanulási vágyra eső negatív fényszögek már átesnek a halálról szóló házakba...

igen, elvileg lehet hogy 12 előtt még megjelentem...

valaki azt mondta az irattár se pontos, mert 50 évvel ezelőtt még fel.le kerekíthettek. de kétség kívül többre megyek vele.

hihetetlen mennyien írjátok hogy sokkal -sokkal később tudtátok meg. és nem értem miért? lehet ennek köze a presztízshez? úgy értem apu egy belvárosi ismertebb iskolába volt tanár és karvezető, lehet hogy ez szerepet játszott abban hogy jaj a tanár urat hívni kell? nem tudom... fogalmam sincs... csak gondolkodom. tényleg. lehet hogy már akkoriban ilyen világ volt? egyébként úgy volt hogy 6. óra előtt kapta meg a telefont pár perccel és ugye 3/4 1 kor csöngetnek be.

hát a lehetséges beazonosításban sokat segített hogy írtatok mert azt hittem pillanatok kérdése az egész, még azt is gondoltam pár perccel a telefon előtt születtem - én balga, de rávezettetek hogy ez hosszabb idő. ezzel sikerült kilőni egy -egy ház állást. van egy valószínűsített elképzelésem ami elég passzoló asztrológiai házakra, a 12.25. van ott kardinálisan rám jellemző fényszög. annyi tudásom nincs hogy visszafele pontosítsak, így 12 házat tekergetem mint az órát. reális lehet ez a 12.25?

2023. nov. 8. 18:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!