Vajon miért szerepel spontán szülés a zárójelentésen?
Indított szülés volt, ahhoz képest a zárókon spontán szerepel, beavatkozásoknál sincs feltüntetve az oxitocin, csak az EDA.
(Családtagom ugyanebben a kórházban szült, szintén indítva, neki szerepel mind az övén, mind a gyerekén.)
Sajnálom, hogy Ti is így jártatok.
Hasonló okból merült fel nekem is a kérdés.
Ha megnézed, nálam is a második bekezdés "Beavatkozások"
Na onnan nekem hiányzik.
Két okból fordulhat elő, vagy véletlenül, figyelmetlenségből történt így, vagy valamit el akarnak tusolni. Nálunk mindkettőre volt példa. Első gyereknél elfelejtettek 1-2 apróságot és leírták, hogy fiú- Andrea. Ártatlamatlan tévedések.
Második kislányunk esetében is van minden össze-vissza írva, főleg a gyerekünk zárójelentésén, mert nála születése után történtek bajok. Ő a szándékos eltusolásra példa. De teljesen mindegy, hogy mi van a zárójelentésre írva. Orvosok, fejlesztő szakemberek is mindig "abból dolgoznak", amit mi szülők elmondunk. Ha meg is nézik a zárójelentést, az anamnézisbe nem az onnan származó információk kerülnek. Keresztül kasul bejártuk már az országot, igy tucatnyi tapasztalatom van erről. A műhiba pernél pedig szintén semmit nem számított a zárójelentés. Az ügyvéd első lépése az volt, hogy kikért minden iratot a terhességgel, szüléssel, gyerek ellátásával kapcsolatban és ezek alapján írta meg a keresetet és ezek alapján vitte végig az ügyet, ezekből a "nyers" dokumentumokból dolgoztak a szakértők. A zárójelentés nem bizonyíték semmire. A miénkből "kifelejtették" hogy újra kellett éleszteni 2szer a kislányunk, szeptikus sokkot kapott és hogy oxigénhiányos agykárosodást szenvedett. Helyette genetikai, fejlődési rendellenességekről hadoválnak.
Ezt olvasni is felháborító volt.
Pernél értetek el valamit?
A genetikai témát mi is megkpatuk már, meg hogy nem bizonyítható, hogy a szüléssel függ össze.
(Ja, csak valószínű...)
13as vagyok
Igen, jogerős ítélet van a jogalapról vagyis, hogy a kórház hibázott és kártérítési kötelezettsége van, fizetnie kell. Jelenleg az összegről vitázunk, várhatóan másfél-2 even belül vége lesz az ügynek.
Mi a probléma nálatok? Van valami tünete, lemaradása a gyermeknek?
Olyan is előfordulhat, hogy egy másik zárójelentést használtak alapul, a szöveg nagy részét onnan emelték át és csak az eltéréseket írták át.
Nálam sokkal enyhébb elírás van: a valóságban nem volt gátmetszésem, viszont a hüvelyem elég rendesen szakadt, egy idő után be is hívtak egy tapasztaltabb orvost a varráshoz. A zárójelentésben az van, hogy gátmetszést végeztek, hüvelysérülésről egy szó sem, kibocsátási állapotnál pedig az, hogy reakciómentes gátseb. Most nézem, az egyik szülésemnél sincs leírva, hogy kitolás közben adtak oxitocint, pedig mindkétszer adtak. Nálam a második szülésnél jóval alaposabb a zárójelentés, az első tipikusan ctrl+c szagú, teljesen általános.
Sajnos sehol nem szerepel az indítás és az oxitocin.
Ezt az O6800 kódot (Vajúdás és szülés magzati szívfrekvencia anomáliával szövődve
/Vajúdás és szülés túlzott magzati igénybevétellel szövődve/) fedeztem csak fel bármi információmorzsaként, ami az #5-ben linkelt képen is látszik. De az indításra semmi sem utal.
Az ilyen engedelmes birkák miatt, mint az egyes. Mi közöd van neked a saját testedhez, meg a saját gyerekedhez? Majd te kínlódsz vele, ha gond lesz, lényeg, hogy az "Istenek" azt csinálnak, amit akarnak és azt hazudnak benne össze, amit akarnak.🤮
"Egy indított szülés kockázat a jövőre nézve."
Ahhoz képest engem napok óta szétszednek az oldalon, mert nem akarom engedni az ok nélküli indítást. Ezek szerint a többség lesz@rja, hogy milyen hátránya lesz a gyerekének, csak az a fontos, hogy megfeleljen az orvosnak. Akinek meg fontosabb a gyereke, mint egy random doki, rohadjon is meg🤣
Kérdező! Őszintén sajnálom, ami történt. Ne hagyd magad! Fel kellett volna tüntetni és pont.
Szerintem a te kérdésed is olvastam, láttam a válaszokat is.
De itt már megszoktam, igazából mindegy, mit kérdez az ember, úgyis kihozzák szarnak.
Anno még én meg is kérdeztem a szülésem előtt itt, hogy az indítás hogy megy, stb, és megkaptam, hogy kockáztatom a gyerekem egészségét az indítással, pedig csak érdeklődés volt.
Aki meg nem akarja, annak azért szólnak be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!