Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pánikbeteg anyukák: hogyan...

Pánikbeteg anyukák: hogyan viseltétek a szülést?

Figyelt kérdés
A terhesség miatt abba kellett hagynom a gyógyszereket, ami rontott a betegségemen. (természetesen pszichiáterem felügyelete mellett hagytam el őket) A babát nagyon várom, de szüléstől egyenesen halálfélelmem van. Puhatolóztam a nőgyógyásznál, hogy lehetne-e császármetszés, de ő nagyon ellenezi az ötletet, mert a természetes szülés pártján áll. Szerinte egy kis pánik nem ok arra, hogy a természet ellen dolgozzunk, így hallani sem akart róla. Már csak 1,5hónap van hátra, nagyon-nagyon félek, az idegességtől enni és aludni alig bírok. Aki járt hasonló cipőben, leírná a tapasztalatait? Hogy ment a szülés ebben az állapotban?
2024. márc. 6. 12:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok pánikbeteg, császárral szültem, mert farfekvéses volt a kisfiam. Pánikrohamom volt a műtét alatt, mert tök rossz volt, hogy deréktól lefelé nem éreztem semmit, mintha le lennék bénulva. Tudtam, hogy az érzéstelenítő miatt nem érek semmit, de mégis borzalmas érzés volt. A szülésznő egyébként végig beszélt hozzám kedvesen, megnyugtatóan. Aztán a következő pillanatban már könyökölték ki belőlem a babát, marha rossz érzés volt az is, de legalább a pánik megszűnt tőle. 😅
2024. márc. 6. 17:32
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Jézusom 9. válaszoló, őszintén sajnálom a gyerekeidet... Ebből látszik, hogy nem attól lesz jó anya valaki, mert kitojta a gyereket magából.

A sok szülésfelkészítő helyett lehet, hogy a toleráns, másokat elfogadó viselkedést kellett volna gyakorolni! :)

2024. márc. 6. 17:45
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

12# Egyet kell értenem.

9# Nálad tök jó,ha a császár nem küzdés volt a gyerekedért. Pedig az is az. Lehet ha a másodiknál esetleg megreped a hegednél a méhed pl. vagy bármi nem így vélekednél,hogy csak fejben kell akarni meg küzdeni érte. Szerencséd volt,ez az igazság. Csak nehéz belátnod,könnyebb azt hinni rajtad múlt,pedig nem. Felkészületlenül berohanó embereknek is sikerül,ha szerencséjük van. Neked célod volt a hüvelyi szülés bár bizonyítod is,hogy emberileg nem tett hozzád ez semmit,sajnos. Még egy két tanfolyam elférne ott nálad azért,hogy a gyerekeidnek normális anyja lehess a jövőben. Csak jó tanács. De nem mindenkinek ez a célja. Ezt a lenézést sem értem,sokkal nehezebb egy császáros szülés,a felépülés,az egész egy horrorsztori. Inkább felnézek ezekre a nőkre,hogy kibírják.

Kérdező,ez a stressz se tesz jót. De amúgy ilyen esetben nem adnak szakorvosi papírt? Pszichiáter pl?

2024. márc. 6. 21:46
 14/21 anonim ***** válasza:
17%

Ti rá vagytok pörögve, hogy mindenki a szegény császárosak bántja. Pedig nem erről van szó. De mindegy is, mert látszik, hogy nem akarjátok érteni. Meggyőződésetek, hogy olyan felhanggal írtam, hogy "milyen gáz császárral szülni, bezzeg a hüvelyi szülés" - sajnos ezzel a gondolattal nagyon el vagytok tévedve. De nem szeretném tovább ragozni vagy magyarázni. Aki másképp szeretné érteni - ahogy értettem - az érti, aki nem, aszerint úgyis én vagyok az "ősanya, aki toljon ki még 5 gyereket magából"... Egyébként kedves 13, ha elolvastad amit írtam, akkor láthattad, hogy leírtam, szerencsém (is) volt, mert sikerült. Így nem kellett volna ennyire körbejárnod a témát. Az életben mindenhez kell szerencse. Viszont ha nem vagy felkészülve, jelentősen rontod a saját esélyeidet a szerencsére.

A gyerekeimet meg nem kell sajnálni. De köszönöm az aggódást ;)

Kérdező:

teljesen mindegy hogyan szülsz, ha tudatosan készülsz rá, megkönnyíted a saját dolgodat! Én a császárra a Császárvonal app-jával készültem, az ottani tornákat, mozgásokat csináltam már az őrzőben, majd a hegmasszázst, amint lehetett. Rádiófrekvenciás hegkezelésre jártam, hogy az összenövéseket minimalizáljam.

2024. márc. 6. 22:23
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14# Akkor csak több embernek tévesen jött át a mondat,hogy ott csak feküdni kell,nulla küzdés,szenvedés. Nekem nem meggyőződésem,hogy mindenki a császárosokat bántja,csak maximum egy két ember teszi. 13# voltam.
2024. márc. 6. 22:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem az sem érdekel ha piszkálnak, hogy miért szülök/ szültem császárral. Az a jó, hogy az ilyen mérgező szuperanyákat meg sem hallom..de még a saját rokonságom sem hat meg. Az én döntésem volt a programcsászár, mert úgy döntöttem nem szenvedek-de miért is kéne,komolyan nem értem.
2024. márc. 7. 07:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm 2-es, amit leírtál, sok szempontból érdekes volt olvasni. Egyúttal fájdalmas is, hogy Magyarországon miért van így lezüllesztve az egészségügy. Hol vagyunk ettől a teljesen normális, emberközpontú felfogástól...? Nem az lenne az elsődleges cél (természetesen az orvosszakmai szempontok mellett), hogy a bekerülő beteg vagy kismama biztonságban érezze magát, amennyire lehet?

Államigazgatásban dolgozom, egészségügy terén. Én úgy látom, hogy itt ebben az országban az állapotok csak rosszabbak lesznek, még ennél is. Szóval mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy mire spóroljon, mert lassan tényleg az útszéle marad szülésre (hisz 100 éve is szültek az árokparton, jóvanazúgy...)

2024. márc. 7. 15:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatot kértél, én jól viseltem, egyáltalán nem volt pánikrohamom egyik szülésemnél sem. Teljesen mással voltam elfoglalva, valahogy eszembe sem jutottak azok a gondolatok, és olyan testi tüneteim sem voltak, amik nálam a pánikrohamot kiváltják, pedig logikusan belegondolva egy szülésnél lehetne halálfélelme az embernek, de nekem nem volt. Az összehúzódások, a fájdalom megkövetelte minden figyelmemet, egy teljesen más tudatállapotban voltam.
2024. márc. 12. 10:54
 19/21 anonim ***** válasza:
18-as vagyok, viszont több ismerősöm, akik megosztották velem személyesen a szülésélményüket császárosként úgy, hogy ők nem voltak alapból pánikbetegek, mégis pánikrohamot kaptak a császár alatt az ott tapsztalt furcsa testérzetek miatt, illetve a nyomó-húzó érzés miatt, aminél úgy érezték, mintha fulladnának. Tehát ha a császárt választod, arra is érdemes ilyen szempontból felkészülni, hogy mikor mi történik majd pontosan.
2024. márc. 12. 10:58
 20/21 anonim ***** válasza:
26%
Sokan gondolják azt hogy a császár könnyebb meg fájdalom mentesebb mint a spontán szülés pedig nem az!
2024. márc. 17. 16:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!