Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan akinek a 2 év...

Van olyan akinek a 2 év körüli gyermekére a második szülésnél vigyáztak először a nagyszülők éjjel meg huzamos ideig? Hogy viselte?

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon anyás a fiam és elég érzékeny gyerek is, nem igazan akart eddig senki vigyázni rá. Sokat látják a szüleim mármint hetente rövidebb időre úgy értem de egyedül fel óránal többet meg nem volt veluk. Apukájával már volt 2 napot mikor kórházban voltam egy éve. Viszont hiába kertem nem igazan szántak rá időt vagy energiát hogy összeszokjanak sajna. Kicsit aggódom miatta de nincs sok választásom...a fiammal rengetegszer megbeszéltük mi fog történni és itt lesz a szinte velünk elő másik rokon is akit imád és naponta van vele de azért éjjel meg sosem volt anya és apa nélkül. Szeretném ha szülés közben nem azon kéne stresszelnem, hogy mi van a másikkal és remélten hogy a terhesség bőven elég idő hogy nagymamához szokjon de csak pár hét maradt és ott tartunk hogy meg továbbra sem tette soha tisztába fogalma sincs hogy altatjuk vagy milyen a napirendje.

2024. márc. 4. 20:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Oké, de az a helyzet, hogy itt a te nyugalmad es a másik gyereked nyugalma az első. Itt most neki nem kéne "kilenni", hanem szépen elfogadni a helyzetet és azt csinálni, ami nektek a legjobb. Jelen esetben otthon maradni a nagyobbal.
2024. márc. 11. 11:02
 12/18 anonim ***** válasza:

Nálunk az történt, hogy a két éves gyerekünket leadtuk a nagyszülőknek három hétre a második szülésnél.

No de előtte egy napra sem vállalták a nagyszülők az elsőszülött gyermekünket, ha átmentünk hozzájuk, akkor is mi felügyeltünk a kicsire (addig a nagyszülők vagy főztek vagy TV-t bámultak). Volt is ebből probléma, ugyanis az első gyerek a három hét után nagyon anyás lett, a mindennapos videócset ellenére is. A nagyszülőknek szerintem pár napra vagy egy hétre át kellett volna vállalniuk az első gyereket korábbi életkorban, ez így sok volt neki.

2024. márc. 18. 14:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha 3 hétre lepasszolsz egy 2 évest a nagyszülőknek, akkor szoktatás ide vagy oda, az biztos, hogy megviseli szerencsétlent. Egy ilyen kicsit nem lehet ennyi időre elválasztani az anyukájától. Remélem, jó okkal adtátok le szegényt.
2024. márc. 18. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:

Nagyon változó, hogy a nagyszülők mikor vállalják az unokát nálunk...

Amikor megszületett az első gyerek, a nagymama átjött egy hétre, de utána másfél évig nem jött át hozzánk, csak mi utaztunk hozzájuk.

A második szülés még furább volt. Kovidos lett az egész család, illetve a koraszülöttség miatt hetekig kórházba kellett járnunk, és ekkor panaszkodott a nagyi, hogy neki a befőzés miatt haza kell utaznia.... nagy segítséget ígért korábban, aztán meg variál egy csomót, hogy miért nem tud jönni babázni és néha tök nevetséges tud lenni....

2024. márc. 18. 14:54
 15/18 anonim ***** válasza:
13-as, másodjára ikrek születtek és nagyon nehéz volt velük
2024. márc. 18. 14:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát én úgy terveznem hogy ameddig lehet itthon vajudom a kórház 20 perc, aztán szülés után arányora és apa jön haza. Na de első meg se indult magától rendesen és nagyom elhúzódott. Bár ebben esetben meg arra gondoltam egyedül vajúdom és addig ő otthon marad és csak a végére hívom fel hogy jöjjön mikor születik és arányora. Azért nem egyedül lesz hanem másik rokonnal akivel már egyedül is volt sokszor egy-két órára csak nem éjjel. Még fürdettek már pl este. Nem tudom az a helyzet nekem annyirs borzalmas volt első szülésem hogy most h már tényleg itt a kapuban a második egyre jobban felek sajnos és a végén olyan szinten magamnál se voltam már az egy napos borzalmas szenvedéstől meg annyira fájt hogy felek hogy ott leszek egyedül férjen nélkül én már magamról se tudok kb. Na mindegy majd a helyzet hozza hogy lesz, remélem nem lesz semmi gond.
2024. márc. 24. 12:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Végül hogy volt kérdező?
2024. ápr. 22. 08:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Közben megszültem, pontosan úgy történt, hogy altatás előtt kellett közvetlenül elindulnunk a kórházba, remélemtem még meg tudom csinálni de minden gyorsan történt, muszáj volt indulni. A mama jött és simán mesélt és elaltatta a nagyot, a szülés nagyon gyors volt most az elsővel ellentétben és gyönyörű élmény volt örülök hogy a férjem velem volt közben és átélhette ezt ő is velem , az első szülés borzalmai után. Éjjel jött is ő haza és mire a nagyobb felkelt ő volt itt. A kórházi pár nap végére már hiányolt azért, de azóta minden rendben, kicsit bújósabb lett mint volt de abszolút jól viseli az egészet és nagyon aranyos a kis tesójával. Nagyon fel lett készítve szóban meg könyvvel hónapokon át hogy mi fog történni és mikor este mondtam hogy indulni kell a kórházba nekünk semmi problémája nem volt. A szülés közben pedig véletlen sem értem rá azon stresszelni mi van a nagyobbal. Szóval minden happy end lett végül. És köszönöm a válaszokat mindenkinek.
2024. ápr. 30. 12:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!