Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan korház ahol van...

Van olyan korház ahol van lehetőség arra, hogy az apuka is bent aludjon szülés után? (ami nem magánkórház)

Figyelt kérdés

2024. febr. 19. 19:40
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam. Külön szobára gondoltam. Nyilván nem másokat zavarva lenne ott. Nekem az egyik ismerősöm így szült 20 ezer/ éjszaka kaptak külön szobát és ott lehetett a férje. Sajnos az a korház nem fogad mivel nem oda tartozom körzetileg.
2024. febr. 20. 08:24
 22/37 anonim ***** válasza:
69%
18-20# Titeket ne zavarjon,hogy a VIP-be külön fürdőszoba van például. Ott látogatók is szobán belül tartózkodnak. 20-as miért kellene előtte szoptatnod,nem a közös szobába fekszik be apuka. :D Vagy hogy képzelted a dolgot? Látszik,hogy közelről sem láttatok VIP szobát.
2024. febr. 20. 08:27
 23/37 anonim ***** válasza:
42%

20-as vagyok.22-es úgy hogy hiába voltam a vip szobába amikor a tanácsadó és a csapata bejött mindig nyitva hagyták a tetves ajtót hiába kértem csukják be. És ott grasszáltak a folyosón és ránk lehetett látni. Képzeld engem zavart nem moziban vannak.

És az apuka nem tud teleportálni neki is a folyosón kellene végig menni. Rendszeres volt, hogy ha mentem a folyosón én is láttam. Én félrenéztem nem akartam zavarni mást . És képzeld nem egy anyuka mondta őt is zavarja ha más nézi. Nem mindenki ugyanaz. Valakit az is zavar ha más férfi meglátja hálóingben. Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy pár napot ki lehet bírni apa nélkül, mert nem szálló hanem állami kórház.

2024. febr. 20. 08:38
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt kihagytam, hogy 22-es nem minden vip olyan amit te leírsz. Nem jöhet be látógató már csomó kórházba a vip-be se. Péterfyben szültem. Kizárólag látogatási időben a folyosó végéig tolhatod ki a babát. Nem jöhet be a folyosóra látogató. A covid alatt rengeteg kórház erre állt át. Persze lehet kivétel, de már az a ritka.
2024. febr. 20. 08:44
 25/37 anonim ***** válasza:
85%

23# De apuka minek császkált? Saját fürdőszoba-wc,tehát oda se kell grasszálni. Ételt is behozzák,tehát az sem. Egyébként nálunk például van 1 hátsó ajtó,nálunk ott járkáltak például le-fel a lépcsőn a VIP-ből és így pont nem mentek végig a többi kórterem előtt,nem láttak rá. Meg lehetne ezt szépen is oldani,nyilván ehhez a dolgozóknak is úgy kellene hozzáállni. Az meg hogy nem csukták be az ajtót,az a dolgozók baromsága,nyilván akkor felálltam volna én becsukni pl,vagy erélyesebben szólok. Engem is zavarna,ha néznének nyilván,de nálunk ennél fogva egy apuka se tudott bámészkodni a VIP-ből. Meglehet ezt szépen is kivitelezni.

Itt látogatási időben jöhetnek be csak a rokonok a VIP-be,ez azért megmaradt szerencsére.

2024. febr. 20. 08:50
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Állami kórházban tök lényegtelen, ha a körzetesben nincs erre lehetőség és a megyeiben sem, akkor hogy keverednél mégis máshova? Beindult szüléssel elindulsz Zalaegerszegről Budapestre, hátha bevisznek az Uzsokiba (azt hiszem azt említettétek, hogy ott van ilyen opció) és nem a küszöbön hagynak megszülni? És ha éppen nincs szabad vip szoba? Akkor apuka hazakullog?

Az igazság az, hogy a magyar állami egészségügy 90%-ban nincs erre felkészülve. Egy-egy kórházban működik, de általában ezekben is túljelentkezés van a vip-ekre, mert egyedül is szívesebben vannak magukban a kismamák, mint 3-4 idegennel és a síró babájukkal. Amióta nem lehet hálapénzt vinni, azóta meg nem tétel kipattintani pár tízest egy szobára, még hosszabb a "várólista" a szülőszoba után.

Én az elsőnél még örültem volna, ha bent maradhatna velünk a férjem. Mindenképpen jobb lett volna, mint 3 idegennel és örültem, hogy egyáltalán kaptam helyet a gyermekágyon, nem hogy vip szobában...

A másodiknál már nem feltétel, hogy apuka bent legyen, sőt... inkább legyen a kislányunkkal, de magánkórházba megyek, hogy normál körülményekben legyek abban a pár napban és nyugodt idegrendszerrel jöjjek haza.

2024. febr. 20. 08:52
 27/37 anonim ***** válasza:
34%

Nyilván szóltam azért kérlek hülyének ne nézz, de addig míg becsukták volt hogy láttak. És friss császárheggel sokszor infúzióra kötve plusz volt vért is kaptam nem tudtam felugrálni én becsukni. Ennyi ezen lendüljünk túl.

Nem hiszem hogy csak wc és zuhany igénye van az apukának napokig. Ha mondjuk ki akar menni sétálni a folyosóra ki kell mennie. Nem mindenhol van technikailag ez úgy kivitelezve, hogy megoldható.26 os jól írja nagyon sok állami erre nincs felkészülve.

Én azt mondom ahol ez nem megoldható és befogadó nyilatkozattal sem tud bejutni olyan helyre ahol igen. És mellesleg mivel nincs foglalás még így is járhat úgy akkor nem lesz neki VIP szoba akkor marad a magán. Államiba meg alkalmazkodni kell.

2024. febr. 20. 09:01
 28/37 anonim ***** válasza:
82%
26osnak igaza van, teljesen jogos igények lennének ezek is, egyébként Apuka ugyanúgy fizeti a TB-t, szóval minden joga meglenne neki is hogy azt a pár napot bent legyen. De jelenleg ebben az országban ott tartunk hogy örüljünk, hogy legalább a betegeket úgy ahogy ellátják meg kapunk valami mosogatólét ebédre
2024. febr. 20. 09:03
 29/37 anonim ***** válasza:
64%

Kemény 48 órát kibír szerintem bent is apuka. :D Nem napok ezek azért.

Kérdező,én mindennek a végén így most azt gondolom tájékozódj és ahol van rá lehetőség és minden téren megoldható,miért is ne vennéd igénybe. Nézz körül,hogy van-e erre lehetőségetek. Látod nagyon eltérő városonként,megyeszékhelyenként,stb.

2024. febr. 20. 09:04
 30/37 anonim ***** válasza:
Egyébként sok kórház honlapján fent is van hogy van e VIP szoba, hogy lehet igénybe venni stb. Első körben nézd meg ott, ha nem találsz infót akkor menj be a kórházba ahol szülni fogsz és érdeklődj.
2024. febr. 20. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!