Több elismerést érdemel az, aki fájdalomcsillapítás nélkül szül?
Én kaptam gázt, de semmit sem ért, azt se tudtam hol vagyok a fájdalomtól...
Nem tudom megérteni hogy aki ezt egyszer megtapasztalja hogy akarhat második, harmadik meg negyedik!!! gyereket, csak arra tudok gondolni hogy nekik kevésbé fáj gáz nélkül is...
Én sem kaptam, mert mire a kórházba értünk már esélyem se volt rá. De ha ott kezdek vajúdni biztosan kértem volna. Abszolút osztom a #21 véleményét, minek szenvedni, ha nem muszáj.
Utálom én is ezeket a hülyeségeket, mintha egy gyerek szülése valami hű de nagy hős dolog lenne. Minden terhes nőből kijön valahogy a gyerek, az már teljesen mindegy, hogy sima vagy császár vagy volt-e érzéstelenítve.
A végén úgyis csak a végeredmény számít :)
Szerintem se több, se kevesebb elismerést nem érdemel az, aki így vagy úgy szül. Elismerést az az anya érdemel, aki normálisan, szeretetteljesen, odaadóan neveli fel a gyermekét.
Az önmagában, hogy megszülte.. csak egy tény. A 20 gyerekes Dzsesszika is megszüli akár fájdalomcsillapítás nélkül is, csak aztán le van tojva utána a gyerek, meg majd felnevelődik ahogy akar, vagy neadj’ Isten kihajítja a kukába, jobbik esetben pedig csak ott hagyja a kórházban.
Szóval véleményem szerint nem az a lényeg, hogy császár, természetes, edával, gázzal, unikornispukival, hanem az, hogy az elkövetkezendő évtizedekben hogy neveli.
Este 10-kor folyt el a magzatvizem, hajnali 1-kor már 5 perces fájásaim voltak.. 6-kor megkérdezték, hogy kérek-e EDÁT, mert akkor 8 körül megjön az anesztes, kaphatok. Kértem.
8-kor már 28 órája ébren voltam, minden bajom volt. 2 ujjnyira voltam nyitva. Aztán 11-kor még mindig csak 3 ujjnyi voltam, így kaptam oxitocint is.
Nem tudom, hogy az EDA-nak mennyire kellett volna fájdalmat csillapítania, mert még azzal együtt is borzalmasan fájt, mondjuk az oxitocin sem könnyített a helyzetemen.. Végül 15:15-kor megszületett a fiam.
Hülyeség... Ilyen erővel foghúzásnál se kérjen semmit.
Azok szokták ezt érdemnek feltüntetni, akik igazából semmi valódi értéket nem tudnak felmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!