Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Több elismerést érdemel az,...

Több elismerést érdemel az, aki fájdalomcsillapítás nélkül szül?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki szeret azzal felvágni, hogy Ő nem kért fájdalomcsillapítót, se gázt, semmit. Nekem még van 3 hónap a szülésig és, bár írtózom a szuriktól, de ha lesz lehetőségem biztosan kérni fogok, mert nem szeretek szenvedni. Ő egyébként az a tipus, aki a császárosokat is lenézi, undorító egy természete van, nem is adok a szavára. Viszont a médiában illetve más ismerőseim közt is feltűnt már, hogy néhányan szeretik ezt hangoztatni. Számomra ellenszenves gondolat, de kiváncsi lennék másoknak mi a véleménye erről.
febr. 15. 18:15
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%
Nem. De ez a "sokat szenvedek, jobb anya vagyok" tévhit körbelengi az egész anyaságot. Annyiszor látni hogy licitálnak egymásra az anyukák hogy ki pusztul el jobban az anyaság oltárán, mintha valakinek számítana. A sz*r hír az, hogy a gyerekek soha nem lesznek ezért hálásak, és nem fogja őket érdekelni. Ezért nem is értem ezeket a buta tyúkokat, akik önként és dalolva sz*patják magukat csillió dologgal ahelyett, hogy megoldásokat keresnének adott problémákra.
febr. 16. 04:18
 22/33 anonim ***** válasza:
55%

Én kaptam gázt, de semmit sem ért, azt se tudtam hol vagyok a fájdalomtól...

Nem tudom megérteni hogy aki ezt egyszer megtapasztalja hogy akarhat második, harmadik meg negyedik!!! gyereket, csak arra tudok gondolni hogy nekik kevésbé fáj gáz nélkül is...

febr. 16. 05:08
 23/33 anonim ***** válasza:
73%
Nem biztos, hogy kérni fogsz érzéstelenítést. Én is így voltam vele, hogy nekem majd kell, aztán nem viccelek, de semmi volt az egész szülés, nekem sem kellett. Gondolom ismerősöd is így volt ezzel, úgyhogy nincs is mire felvágnia.
febr. 16. 05:23
 24/33 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem érdemel nagyobb elismerést. Én sem kaptam egyik szülésnél sem. Nálunk sem szokás adni így nem ajánlották és mire eszembe jutott már késő volt az elsőnél. A másodiknál meg mire beértem, már szóba sem jöhetett. De ettől még nem érzem úgy, hogy egy serleget vagy érmet kellett volna átnyújtaniuk. :D Sztem ez kb olyan, hogy régen érzéstelenítés nélkül húzták ki a fájó fogat most meg már nincs erre szükség, akkor miért tennék?
febr. 16. 09:33
 25/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ezt sosem értettem aki erre büszke. Ezek az emberek szokták leszólni azt aki császárral szült. Én azt mondom a szülés az szülés mindegy császár vagy természetes. Fáj így vagy úgy mindkettő. Az emberek fájdalomküszöbe eltérő és attól senki nem lesz kevesebb vagy több, hogy fájdalomcsillapitó nélkül szül.
febr. 16. 09:50
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Én sem kaptam, mert mire a kórházba értünk már esélyem se volt rá. De ha ott kezdek vajúdni biztosan kértem volna. Abszolút osztom a #21 véleményét, minek szenvedni, ha nem muszáj.

Utálom én is ezeket a hülyeségeket, mintha egy gyerek szülése valami hű de nagy hős dolog lenne. Minden terhes nőből kijön valahogy a gyerek, az már teljesen mindegy, hogy sima vagy császár vagy volt-e érzéstelenítve.

A végén úgyis csak a végeredmény számít :)

febr. 16. 10:05
 27/33 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem se több, se kevesebb elismerést nem érdemel az, aki így vagy úgy szül. Elismerést az az anya érdemel, aki normálisan, szeretetteljesen, odaadóan neveli fel a gyermekét.

Az önmagában, hogy megszülte.. csak egy tény. A 20 gyerekes Dzsesszika is megszüli akár fájdalomcsillapítás nélkül is, csak aztán le van tojva utána a gyerek, meg majd felnevelődik ahogy akar, vagy neadj’ Isten kihajítja a kukába, jobbik esetben pedig csak ott hagyja a kórházban.

Szóval véleményem szerint nem az a lényeg, hogy császár, természetes, edával, gázzal, unikornispukival, hanem az, hogy az elkövetkezendő évtizedekben hogy neveli.

Este 10-kor folyt el a magzatvizem, hajnali 1-kor már 5 perces fájásaim voltak.. 6-kor megkérdezték, hogy kérek-e EDÁT, mert akkor 8 körül megjön az anesztes, kaphatok. Kértem.

8-kor már 28 órája ébren voltam, minden bajom volt. 2 ujjnyira voltam nyitva. Aztán 11-kor még mindig csak 3 ujjnyi voltam, így kaptam oxitocint is.

Nem tudom, hogy az EDA-nak mennyire kellett volna fájdalmat csillapítania, mert még azzal együtt is borzalmasan fájt, mondjuk az oxitocin sem könnyített a helyzetemen.. Végül 15:15-kor megszületett a fiam.

febr. 16. 10:40
 28/33 anonim ***** válasza:
58%

Hülyeség... Ilyen erővel foghúzásnál se kérjen semmit.

Azok szokták ezt érdemnek feltüntetni, akik igazából semmi valódi értéket nem tudnak felmutatni.

febr. 16. 13:12
 29/33 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy egy császáros szülés is tud horror lenni. Barátnőmnek pl. nem hatott az érzéstelenítő szóval gondolhatjátok... sürgősségi császár volt. Na most ehhez képest a természetes szülés sétagalopp volt. El sem merem képzelni, hogy úgy vágnak fel, hogy közben mindent érzel.
febr. 16. 13:52
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
29-es! És nem tudott szólni, hogy nem hatott, megnémult vagy mi?
febr. 16. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!