Ilyenkor hogy és mivel mennétek be a korházba?
Én ezt az ömlik - akkor feküdni dolgot soha nem hallottam. Egyik gyerekem sem "jött le" csak a kitolaskor, és pont hogy biztattak a sétálásra, szóba sem jött hogy feküdjek. Nem, tuti hogy nem csak én gondolom azt hogy nem illeszkedtek be, hanem a doki pislogott manuális vizsgálatnál, hogy "hol ez a gyerek?".
Rákeresve sem találok semmi ilyet, sőt amit kilences ír, az sem elrugaszkodott, mert 24-48-ákat írnak (ab védelem mellett). Sehol nem írják hogy feküdni kéne.
Lehet ez is valami regionális hungarikum, mint az allergia és a kalcium.
"elég szépen szivárgot"
A szivárgás más. Ott csak a fertőzésre kell figyelni. Mivel a magzatvíz folyamatosan termelődik, a szivárgás gond nélkül visszapótlódik.
De ha az össz. 1 literből kizúdul a fele, az már nem az a mennyiség. Nekem itt a fejlett nyugaton ugyanúgy azonnali fekvést mondtak amíg meg nem nézték, hogy nem esett-e előre a köldökzsinór és jó-e a baba oxigénellátása, utána állhattam (volna) fel (ha bírtam volna).
Én harántfekvés és babával azt hittem elfolyt a magzatvíz és ki hívtam a mentőket. Harántfekvés él tenylsg azt mondják előreesik a zsinór, mivel alul nincs semmi. Mint egy partra vetett hal öltözködfem fekve az ágyban...
Erre kiérnek a mentők első kérdésük fel tudok állni? Mondom ha szabad akkor igen... Persze hogy szabad
Felálltam, felvettem a cipőmet és a saját lábamon lesétáltam a 2. emeletről. Az hogy a mentő én feküdtem édes mindegy volt mivel a szülészeten is a kezembe nyomták egy betétet és az volt az első hogy öltözék át hálóingbe, tegyem a betétet a lábam közé (pelenka, bugyi nem maradhat), aztán sétáljak át a vizsgálóba.
Szerencsére nem volt semmi, úgy tűnt egyben van minden, az 2 deci átlátszó folyadék otthon nem tudom honnan folyt.
De a lényeg, hogy elmondták a köldökzsinór csak akkor tud előre esni ha már nyitva a méhszáj. Nem 1 centire hanem rendesen. Akinek csak a semmiből elfolyik a vize és nincs semmi fájása annak nem fog előreesni a köldökzsinór.
Aki elfolyt magzatvízzel nagyon siet az csak azt éri el hogy azzal a 2-3 órával (amit otthon is tölthetne) előbb fog bekerülni egyedül a közös vajúdóba, mivel onnantól hogy elfolyik még 24-48 óra is lehet ameddig megszületik a baba és amíg nincsenek 5 perces fájások addig nem kap egyágyas szülőszobát és addig a legtöbb helyen apuka se lehet bent.
A kizúduló magzatvízre nekünk szülésfelkészítőn és az orvosom is azt mondta, hogy az mentő. Ahogy a vérzés is. De ez a filmszerű jelenet, amikor tényleg egyszerre ömlik, mert ilyenkor előre sodorhatja a köldökzsinórt, amit a baba nekiprésel csontnak, csatornának, akárminek és az életveszélyes állapot a számára.
Tehát ha így, akkor mentőt hívnék, utána a férjemet, hogy hozza utána a cuccomat és az sem baj, ha hazaér mire ideér a mentő és beengedi őket.
Ha csak csordogál, akkor lezuhanyoznék, hajatmosnék, összepakolásznám amit még kell és hívnám a férjemet, hogy jöjjön haza, lassan induljunk. Én az voltam, aki még 41. héten is bevezetett a kórházba ctg-re, de magzatvíz szivárgás mellett már sosem tudni mikor jönnek fájások, az ember izgul, nem tudom... biztos nem vezetnék így már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!