Kórházban (ha lenne lehetőség rá) mennétek külön szobába?
3 hét múlva szülök. Van már egy 2 éves lányunk, amikor Vele kórházban voltam - 7 napot - nem kértem külön szobát. Császáros voltam, így 3 ágyasba tettek. 3,5 és 6 ágyas szobák vannak. A baj az, hogy közös a fürdőszoba... Azaz hiába voltam 3 ágyasban, a szemközti 6 ágyassal együtt használtuk a zuhanyzót, wc-t. Persze alap a papucsban zuhanyozás és a wc ülőkére rakott papír, de akkor is elég kellemetlen volt :(
Most elgondolkoztam a külön szobán. Van egy 2 ágyas, külön fürdővel, külön hűtő és tévé (bár ez utóbbi nem fontos, úgysincs idő tévézni), 2200 Ft/nap. Megint császáros leszek, ráadásul autoimmun beteg is lettem, jön hozzám majd neurológus is vizsgálni emiatt szülés előtt-után. És mivel immunbeteg vagyok, le van gyengülve az immunrendszerem, könnyebben elkapok bármilyen fertőzést pl a közös fürdőnél.
Nem tudom mit csináljak. 7 napra a szoba ára 15.400 Ft, ki bírnánk fizetni. De azt sem szeretném, ha a többi kismama és/vagy a nővérek azt gondolnák, hogy magasan hordom az orrom, mert ez nincs így.
Az 1 ágyason nem gondolkoztam, az 2500 Ft/nap, de ott nincs senki akihez szólni tudna az ember.
Mit tanácsoltok?
Alapbólés nem fizetnék külön szobáért,mert szeretek beszélgetni másokkal.
Viszont a te esetedben ez a 2 ágyas megoldás nagyon ideálisnak tűnik!Én bevállalnám!Azzal meg ne foglalkozz ki mit szól, amúgy meg nem hinném, hogy e miatt bárki furán nézne rád....
Ha immunbeteg vagy, válaszd a 2, vagy az 1 ágyas szobát.
Könnyű szülést!
33+2 hkm
Köszönöm a válaszokat!
Programozott császárom lesz altatásban (1.gyermeknél spinális érzéstelenítésben történt a császár de emiatt lettem immunbeteg), így kórház, másnap műtét s 5 nap bentlét. Persze ha nincs szövődmény. Ezért számoltam a 7 napot.
Ezek szerint nem számít drágának a 2200 Ft/nap, valamelyikőtök írta a 10.000 Ft/napot, az tényleg sok.
Most már hajlok a 2 ágyas szoba felé, köszönöm a megerősítést!
Ja és igen, van fogadott orvosom, az alapbetegségem miatt (is) kellett fogadni.
Nálunk meg pl. 15 ezer ft/nap az egy ágyas, bár két személyesnél több szoba nincs, tehát már olyan sem lehetne, hogy 3-an vagyunk. A te esetedben én mindenképp 2 ágyasba mennék.
Sok boldogságot a picihez! :)
38 hkm
15.000/nap? Uh, az már nagyon sok. Viszont az nagyon jó, hogy csak 2 ágyasak vannak. Nálunk alapból 5-6 ágyasak, és van 2 olyan szoba, ami 3 ágyas, oda teszik a császárosokat.
Egészségpénztári számlám nincs, e.p.kártyája van a Páromnak, de a rajta lévő összeget kihasználtuk mert 2x voltunk UH-n Budapesten, mert itt helyben össze-vissza mondtak mindenfélét...s biztosra akartunk menni a babát illetően (eleve körülményes egy immunbeteg embernek egy terhesség, emiatt mentünk Pestre).
Köszönöm mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!