Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után hova vittek...

Szülés után hova vittek titeket? Azonnal a szobára vagy megfigyeltek még előtte?

Figyelt kérdés

Édesanyám tapasztalait hallottam csak eddig hiszen az ismerőseim közül nem szült senki mostanában, de nem tudom azóta változott e valami vagy még mindig úgy mennek a dolgok mint annó 25 éve.

Ő azt mesélte hogy miután megszült, engem elvittek tőle őt pedig ágyastul kitolták a folyosóra a nővérkeszoba elé és ott feküdt 2 órán keresztül míg a nővérek néha ránéztek hogy van. 2 óra elteltével tolták be a szobába ahol már ott voltak a cuccai.

Tehát a kérdés az hogy így van ez ma is? A szülőszobára nem vihetek magammal egy kis táskát? Amiben mondjuk víz van meg esetleg a telefonom hogy szülés után ezek nálam legyenek. Apasági nyilatkozatot mikor kérik el?

2023. dec. 18. 20:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Keress rá facebookon, hogy nincs-e a kórháznak csoportja, ott mindent meg lehet tudni. Kicsit többet is, mint kéne. :)

Nekem szülés és aranyóra után mondta a szülésznő, hogy teltház van a gyermekágyon, így a baba megy a csecsemősökhöz, én meg a terhes osztályra. Én ezen teljesen kiborultam egyébként, de ez van. Mondta, hogy lassan keljek fel, zuhanyozzak le és mehetek is. Kétszer próbáltam felkelni, mindkettőnek gyors visszafekvés lett a vége. Kaptam mégegy infúziót, meg egy takarót, minden lámpát lekapcsoltak (hajnali 2-kor született meg a kislányom) és mondta a szülésznő, hogy pihenjek, amíg tudok. Néha bedugta a fejét és csendben megkérdezte minden rendben van-e. A férjem is maradhatott reggelig. Hajnalban kaptam reggelit és már feltudtam állni, így lezuhanyoztam és mentem az osztályra 6-7 körül. A kislányomat 10-kor láttam az aranyóra után először. :(

2023. dec. 18. 22:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen most is van megfigyelés,általában 2 óra.Ettől csak több lehet,kevesebb nem.
2023. dec. 19. 09:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

En surgossegi csaszarmetszessel szultem, a mutobol kitoltak, ramtettek a babat es a ferjemmel

egyutt letoltak a szobaba a gyermekagyas osztalyra, ott volt aranyora, es onnantol kezdve nem is vittek sehova.

2023. dec. 19. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem manapság nagyrészt mindenhol a szülőszobában van a szülés utáni 2 óra megfigyelés, és manapság aranyórának hívják. A szülésznő ezalatt néha ránéz a lábadközé tett betétre, hogy nem vérzel-e túlzottan.

A babát van ahol ezalatt egyáltalán nem veszik el, van ahol elviszik egy rövid időre fürdetni, súlyt és hosszát mérni, megvizsgálni. A 2 óra végén mindenképp elviszik egy kicsit. Neked akkor fel kell állnod és zuhanyozni kell.

Én nem tudtam felállni, mert rosszul lettem, így szülés után még 7 órát voltam a szülőszobásban megfigyelésen.

A megfigyelés után tolószékben tolnak át az osztályra, viszik a cuccai is. A szülőszobára egy kisebb táska kell, az végig veled van az osztályra kell a nagyobb bőrönd, azt csak a szülés után a gyerekágyas osztályon kapod meg.

2023. dec. 19. 15:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Első gyereknél még több órán át a szülő szobán maradtam, mert komplikált szülés volt, megfigyelés alatt voltam. Második gyereknél simán bementem szülés és aranyóra után a kórterembe.
2023. dec. 19. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!