Nagyon félek a szüléstől, de közben meg szeretném bevállalni. Mit tegyek? Másik, hogy ti megfigyeltetek olyat, hogy hasonlóan szültetek, mint anyukátok, vagy nem is hasonlít?
Nem! Anyukám sokat vajúdott, nehezen jöttem ki.
Én alig vajúdtam. 4óra alatt lezajlott. Anyukámnak 12 óra volt kb.
Anyám velem is és tesómmal is 20-20 órát szenvedett. Nekem az első fájástól kezdve 7 óra volt, mire kézbe vehettem a kislányom, könnyű és problémamentes volt. Nem hiszem, hogy van öröklődés ebben.
Nekem a félelmeimen sokat segített egy dúlás szülésfelkészítőn való részvétel. Kevésbé ijesztő, ha nagyjából tudod, mi vár rád és mi miért történik veled.
Én 15 hetes vagyok. Eddig nincs bennem félelem a szüléssel kapcsolatban. Tudom,hogy valószínűleg ez lesz életem legnagyobb fájdalma, de úgy gondolom, hogy a női test feladata a szülés. Magától fogja tudni a testem mit kell tenni. Egyébként pedig ez a női lét legcsodálatosabb dolga, butaság volna félelem miatt kihagyni.
Egyébként anyukám borzasztó fájdalmasnak élte meg a szülését. De szerintem az is befolyásoló tényező, hogy hagyod e magadnak megélni a fájdalmat vagy elutasítod.
De majd kiderül utána hogy vélekedek róla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!