Kisgyerek tablettel - ti is megfigyeltétek?
nem, nálunk gondok voltak a függőséggel, el kellett vegyünk tőlük. Majd 10, vagy inkább tizen évesen megkapják.
Soha többet...
Se napfényre ki, se játszótérre nem akartak már menni, se a vendég barátokkal nem foglalkoztak, csak nyomni akarták azt a sz..t.
Nálunk is a lányunk (2,5) megkapta a régi telefonomat. Játék nincs rajta.
Igazából néha előveszi, képeket néz, videókat (magáról :) ) és nézi magát az előlapi kamerában. Kb ennyi. Játszik vele 5-10 percet, aztán megy tovább építőzni, autózni, babázni.
Egyáltalán nem használja gyakrabban mint más játkot.
Mi ellenpéldák vagyunk, soha nem tiltottam ,de nem is ültettem le hogy babaként hogy na most tabletezz, hanem van egy régi tabletünk amit ha szeretett volna megnézhetett, és 1 éves kora után nézhetett rajta mesét.
Le se szarja egész nap, soha nem akar rajta játszani vagy mesét nézni ,tudja ha reggel felkel akkor nézhet rajta mesét míg megissza a kakaóját és ennyi, viszont nálunk nincs tv- úgyhogy a meséket ebből is ismeri, hogy youtubeon nézni pl kerekmese,nándimese,játékváros,most sam a tűzoltó a kedvenc.
Szóval így hogy nem volt tiltva soha nem olyan érdekes neki, egy tök átlagos dolog, tudja mikor lehet használni így nem is kéri máskor.
Telefonomat is ha pelusozom nézegeti a képeket addig rajta és ennyi.
2 éves.
Az én gyerekem 1 évesen már látott és tudott kezelni okostelefont.
Nem okozott függőséget, illetve nem nagyobbat, mint mikor egész télen és tavasszal hóembert akart építeni, vagy amikor több hétig órákon át gyurmázott.
Ugyanígy hagytam, amíg kedve volt, játszhatott vele, mint bármi mással. Élvezte, élvezi, de ha már nincs kedve, lerakja és kész. Persze, ha èpp a jó résznél kellett félbehagyni, ugyanúgy kiakadt, mintha épp egy színezőt kellene félbehagynia, úgyhogy igyekeszem mindig úgy időzíteni, hogy az utolsó akármit befejezhesse.
Már ott tartunk, hogy 3 éves, nagyon ritkán jut eszébe telefonos játék vagy videónézés, talán heti 3x tölt vele fél órát.
Viszont van olyan, hogy elkapja az idegbaj, hogy neki most rögtön telefon kell, de ugyanez van, ha mondjuk rögtön akar banánt, vagy ugrálóvárban ugrálni, úgyhogy én ezt nem tartom káros mellékhatásnak.
Semmilyen negatív tulajdonságot nem társítok a telefonhoz, pedig volt, hogy napokig az volt az izgi játék. Nem éreztem szükségét, hogy letiltsam róla, ahogy akkor sem lépek közbe, ha egész nap csak szabdalni akarja a papírokat a babaollóval.
Az emberek viszont hajlamosak fél perc alatt ítélkezni, ha épp egy telefonmiatti hisztit kapnak el, a gyerek máris telefonfüggő, ha uszodáért ordít egyszer, akkor meg folyton visszük mindenhova és nem jók neki az egyszerű játékok stb.
Egy alkalomból nem szabad senkit megítélni, de még csak többől sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!