Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerek tablettel - ti is...

Kisgyerek tablettel - ti is megfigyeltétek?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem, akik pici babakora óta engedik a gyerkőcnek a tabletezést. Nálatok is csak "egy a sok játék közül" a tablet?
2018. márc. 18. 13:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
En 3 napra adtam a gyerekemnek okos telot (amikor ujat vettem valami agya ment otlettol vezerelve telepitettem ra gyerek alkalmazasokat (hangoskonyv memoriter stb) es odaadtam neki ugy 2.5 eves volt, szellemileg a 3-4 eveseknek valokkal tudott mar jatszani.) De valami olyan modon beszippantotta a dolog hogy nem volt hajlando jatszanj massal még setalni se meg semmit....abszolut nme volt hisztis elotte megis szo szeribt durohamot kapott mikor 1 ora bambulas utan ebedelni hivtam.. na el is csereltuk egy doboz puzzlera! Erdekes azota is emlegeti pedig eltelt 1.5 ev, nyaralasra ami idoben az utan volt, nem emlekszik, de a k...ott tojasos jatekra igen! Brutal. Tuti nem veszek ilyesmit neki jo darabig
2018. márc. 18. 14:01
 2/13 anonim válasza:
98%

nem, nálunk gondok voltak a függőséggel, el kellett vegyünk tőlük. Majd 10, vagy inkább tizen évesen megkapják.

Soha többet...

Se napfényre ki, se játszótérre nem akartak már menni, se a vendég barátokkal nem foglalkoztak, csak nyomni akarták azt a sz..t.

2018. márc. 18. 14:20
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk is a lányunk (2,5) megkapta a régi telefonomat. Játék nincs rajta.

Igazából néha előveszi, képeket néz, videókat (magáról :) ) és nézi magát az előlapi kamerában. Kb ennyi. Játszik vele 5-10 percet, aztán megy tovább építőzni, autózni, babázni.

Egyáltalán nem használja gyakrabban mint más játkot.

2018. márc. 18. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Na az én fiam 2 éves lesz. Eddig bekapcsoltuk neki ha hosszabb útra mentünk vagy ha épp a főzés/sütés közben ölbebaba akart lenni, nézhette a NándiMesét. 3 napre elmentünk egy wellness hotelbe. Nem akart enni, csak visongatott meg szaladgált és bekapcsoktam neki a telefonon. Hazajöttünk, 2 nap, mint aki teljesen nem normális, ha hívnak telefonon neki rögtön kellene és csak visított meg visított fél órákat, amiért nem adtam oda. Egyszerűen nem nyugodott le. Úgyhogy max fél óra mese a tévében, nem több.
2018. márc. 18. 14:38
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
2,5 évesem van, én kb. fél éve odaadom neki, vagyis odaadtam olyan napi kétszer 30 percre. Pár hét alatt annyira megunta , hogy hónapok óta nem is kéri, ott van az ágyon, az asztalon egyáltalán nem érdekli. Múltkor valami fontos dolgom lett volna, ( fontos telefonhívás ) mondom odaadom már neki ha tabletozzon, odaadom neki, erre elkezd sírni hogy neki " nem kell a tablet" !
2018. márc. 18. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
A tablet nálunk is egy a sok játék közül, mert pár neki való játék van csak letöltve rá, még fejlődik is tőle. Mi soha nem használtuk pl autóban, orvosi rendelőben, sehol, csak itthon, mint játékszert. Nálunk nem okozott függőséget, fél órát játszik kb, ha előveszi, de nem minden nap jut eszébe. Mesét nem néz rajta, szándékosan nem árultam el neki, hogy azt is lehet. :D A tv-vel viszont szerintem lennének gondok. Betiltottam hétköznapokon, mert bölcsiből hazaérve délután mindig a mesenézés lett volna az első. Hétvégén szokta nézni, általában Youtube-on, Nándi mesét, Tűzoltó Samet és a Bogyó és Babócát. 2 és fél éves, fiú.
2018. márc. 18. 14:53
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Mi ellenpéldák vagyunk, soha nem tiltottam ,de nem is ültettem le hogy babaként hogy na most tabletezz, hanem van egy régi tabletünk amit ha szeretett volna megnézhetett, és 1 éves kora után nézhetett rajta mesét.

Le se szarja egész nap, soha nem akar rajta játszani vagy mesét nézni ,tudja ha reggel felkel akkor nézhet rajta mesét míg megissza a kakaóját és ennyi, viszont nálunk nincs tv- úgyhogy a meséket ebből is ismeri, hogy youtubeon nézni pl kerekmese,nándimese,játékváros,most sam a tűzoltó a kedvenc.

Szóval így hogy nem volt tiltva soha nem olyan érdekes neki, egy tök átlagos dolog, tudja mikor lehet használni így nem is kéri máskor.

Telefonomat is ha pelusozom nézegeti a képeket addig rajta és ennyi.

2 éves.

2018. márc. 18. 14:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem 1 évesen már látott és tudott kezelni okostelefont.

Nem okozott függőséget, illetve nem nagyobbat, mint mikor egész télen és tavasszal hóembert akart építeni, vagy amikor több hétig órákon át gyurmázott.

Ugyanígy hagytam, amíg kedve volt, játszhatott vele, mint bármi mással. Élvezte, élvezi, de ha már nincs kedve, lerakja és kész. Persze, ha èpp a jó résznél kellett félbehagyni, ugyanúgy kiakadt, mintha épp egy színezőt kellene félbehagynia, úgyhogy igyekeszem mindig úgy időzíteni, hogy az utolsó akármit befejezhesse.

Már ott tartunk, hogy 3 éves, nagyon ritkán jut eszébe telefonos játék vagy videónézés, talán heti 3x tölt vele fél órát.

Viszont van olyan, hogy elkapja az idegbaj, hogy neki most rögtön telefon kell, de ugyanez van, ha mondjuk rögtön akar banánt, vagy ugrálóvárban ugrálni, úgyhogy én ezt nem tartom káros mellékhatásnak.

Semmilyen negatív tulajdonságot nem társítok a telefonhoz, pedig volt, hogy napokig az volt az izgi játék. Nem éreztem szükségét, hogy letiltsam róla, ahogy akkor sem lépek közbe, ha egész nap csak szabdalni akarja a papírokat a babaollóval.

Az emberek viszont hajlamosak fél perc alatt ítélkezni, ha épp egy telefonmiatti hisztit kapnak el, a gyerek máris telefonfüggő, ha uszodáért ordít egyszer, akkor meg folyton visszük mindenhova és nem jók neki az egyszerű játékok stb.

Egy alkalomból nem szabad senkit megítélni, de még csak többől sem.

2018. márc. 18. 18:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :)
2018. márc. 18. 19:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Ugyanaz volt mint az egyik elozo valaszolonal: addig kellett neki, amig "tilos" volt. Odaadtam, soha tobbe nem kellett neki. Pedig egesz nap mellettem van a telefon, elerheto kozelsegben. Le se bagozza honapok ota. Sajat okostelefont nem kap meg jo sokaig, a kozossegi oldalak also korhatara pedig 14 ev, azt akkor sem fogom engedni elobb barmi tortenik.
2018. márc. 18. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!