Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerek tablettel - ti is...

Kisgyerek tablettel - ti is megfigyeltétek?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem, akik pici babakora óta engedik a gyerkőcnek a tabletezést. Nálatok is csak "egy a sok játék közül" a tablet?
2018. márc. 18. 13:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%
Elég baj ha valakinek csak egy a sok játék közül... Nálunk a tablet az nagy kincs volt amikor megkapta a fiam 2.5-3 évesen (családi tablet egyébként, nem konkrétan neki vettük), kizárólag 1 játék volt rajta, egy traktoros és egyébként mesét néz rajta youtube-on. 2.5-3 évesen úgy rákattant, hogy nekünk is el kellett tőle venni és csak alkalmanként adtuk neki oda, most 5 éves, az ő szobájában van, csak hajnalban néz rajta mesét (nagyon korán kelő), nem függő, bármikor lerakja ha egyéb elfoglaltságot találok ki. Szerintem nem természetes ha ilyen kicsi gyereknek egy tablet a boldogsága és az sem természetes, vagyis nem szabadna természetesnek lennie, hogy a szülő csak ezzel akarja lekötni.
2018. márc. 19. 12:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Utolsó senki sem írt szélsőségről.

Ti mennyi idő után vettétek el?

Mivel rosszabb egy tablet, mint a mi időnkben a tetris, vagy a karikás nyomkodós vizes játék? Azokkal is órákat játszottunk, napokig, hetekig voltak kedvenc játékok.

A gyerekek mindig rákattannak valamire. Semmivel sem rosszabb a tablet, mint egy fidget spinner vagy egy fishertanulókutyus. Sőt, hasznosabb is, hisz ebbe a világba születik, legalább megtanulja kezelni a gépet, amivel egy életen át fog foglalkozni.

Amíg hosszútávon nem csak egy dolog kell nekik minden más rovására, addig egészséges dolog a rajongás.

Igazából a hosszútávú rajongást más dolgokban(sportnál mondjuk) kifejezetten elfogadják, pedig szerintem ugyanúgy nincs rendben egy gyereknél, mintha a tabletért rajongana.

Olyat mégsem talál ki senki, hogy a gyerekem úszásfüggő vagy kiskutyafüggő, vagy akármi.

Mi a bajod az elektromos kütyükkel?

2018. márc. 19. 21:36
 13/13 anonim ***** válasza:
50%

5,5 éves a lányom, de soha nem volt kezében ilyen.

Igaz, nekünk sincs ilyen, nem is igényeljük.

A mobiljainkhoz sem nyúlhat magától soha, tudja, hogy az a felnőtteké, nem játék.

Néha megnéz rajta pár videót amit készítettem, vagy ha nagy ritkán sokat kell valahol várakozni és nincs más játékra lehetőség (pl. orvos, vagy hosszú vonatút), akkor nézhet rajta képeket, vagy 1-1- mesét, de ezeket mind csak úgy, hogy én tartom a kezemben a mobilt.

Nem tudom mikor fog mobilt kapni, de belátható időn belül 100%, hogy nem.

2018. márc. 19. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!