Aki gátvédelemmel szül (t), az nem sajnálja a babáját?
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy elnyújthatja a kitolási szakaszt, ezért nem merem bevállalni. Engem és testvéremet is gátmetszéssel szült anyukám, mégis "össze voltunk törve" rendesen. Nekem az arcomon a mai napig látszik az asszimetria.
Jó, most biztos jönnek majd olyanok, akik azt mondják, hogy pikk-pakk kinyomták úgyis a babát, de ezt ti sem tudhattátok előre, szerencsések vagytok. (kérdésemmel senkit nem akarok megbántani, ha mégis úgy érzi valaki, akkor attól elnézést...)
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy végeznek-e gátmetszést vagy nem.
Első babámmal gátvédelem lett volna, de a lelassult szíve miatt (összesen 26 óra vajúdás) ki kellett jönnie. Sürgősségi gátmetszés volt + szakadtam+repedtem. Egy év múlva volt újra fájdalommentes a szex, de kinézetre hát hadd nem mondjam... Még szerencse hogy a férjemet nem zavarja, pedig szépen megcsinálták...
Másodikommal szép gátvédelem volt, csak a régi seb mentén berepedtem egy icipicit, három öltésem volt, irtó gyorsan felépültem.
Ha csak lehet, a gátvédelmet javaslom! Első babával is lehetséges! Csak megfelelő segítség kell hozzá.
Engem vágtak, repedtem is elég sokat sajnos, mert beakadt a babám keze...
Azt olvastam, hogy gátmetszés nélkül is ugyanúgy - sérülés nélkül - kijönne a baba, illetve ha vágnak, az sem garancia arra egyáltalán, hogy nem lesz probléma mondjuk a vállával, nyakával, stb. Tehát a cikk lényege az volt, ha lehet, akkor mindenképp próbálják meg alkalmazni a gátvédelmet (mivel szinte csak előnye van a gátmetszéssel szemben), azonban sürgős eseteknél úgyis muszáj lesz vágni. Megjegyzem van szülésznő ismerősöm, s ő azt mondta, hogy a lusta szülésznők mindenképp vágnak (főleg első babánál), mert nekik sokkal könnyebb, ha nem kell masszírozni és nyújtani a gátat...
Amúgy én is iszonyú nehezen épültem fel, a varratok miatt még a szülés utáni 7.héten is potyogtak a könnyeim a fájdalomtól egy kis séta után...
Ket gyereket szultem gatvedelemmel, nagyon gyorsan felepultem mindketto utan.
Angliaban szultem, itt alapbol gatvedelemre keszulnek, csak akkor vagnak ha gond van.
Nem sajnáltam a babám amíg gátvédelemmel haladtunk. Utána sem, mikor vágtak az én kérésemre egy olyan picit, hogy két öltés volt.
Addig csinálják már az első babásoknál is a gátvédelmet amíg a szülész úgy itéli mind az anya mind a gyerek jól van. Én rosszul lettem, és ha nem akarnak császsározni vágnak, mert nem bírom kinyomni viszont a hasamon ne merjen ugrabugrálni kéréssel letudtuk, nyomhattam amikor kellett, nem kellett várni.
Annyi volt, hogy amíg nem nyomhattam, addig nem szorítottam ugyan, de nem is segítettem rá, nem nyomtam a kicsit védelemnél.
Ha szegény picike összetörik akkor azt a medence okozza, dúrvább esetben a doki szoríthatja meg, vagy fogó/vákuum, de nem maga a gát, és a hüvely izma, aki nem súlyzózik a hüvely izmaival az nem vagy nagyon nehezen tudná összetörni a kicsit...
Ha most szülök, amíg lehet védelemmel szülök, és csak indokolt esetben vágjanak, gyorsabban felépülök, nem fáj annyira, tudod milyen undi a gátsebből potyogó varrat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!