Hogy készültél/készülsz a második (!) szülésedre? Miben volt más, mint az első?
Jobban féltél/félsz, mint először vagy kevésbé?
Elsősorban normál szülésre gondolok. Mármint hogy az első normál volt, és másodjára is azt terveztél/tervezel.
Én vártam. Komolyan. Pedig az első nem volt egy leányálom.
Semmivel nem készültem, egyáltalan nem féltem.
A 2.is élmény volt, könnyebb volt mint az első.
Én decemberre várom a másodikat, az első szülésem 24 óra volt, így eléggé tréningezem magam fejben.
Nálam az a legnagyobb különbség, hogy most leginkább arra készülök, hogy nekem jobb és könnyebb legyen, mert tudom, hogy velem mennyire nem fog törődni senki, és emberkínzásnak tűnt az a pár nap a kórházban. Először szinte csak és kizárólag a baba miatt izgultam. De a babával kapcsolatban abszolút magabiztos vagyok, azonos neműek is lesznek, szóval ott nem fogok annyira pislogni, hogy úristen mit is kéne csinálni.
De nem félek a szüléstől, tudom, hogy fájni fog, utána is, de már nem olyan "ismeretlen" dolog, mint először. Szóval most magamra fogok figyelni leginkább, viszek mindent, ami kellhet pl gátsebhez, hogy kevésbé fájjon. Nem tervezek császárt, de ha neadjisten van valami, arra is fel fogok készülni.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, én is így vagyok vele, szinte mindegyik kommenttel azonosulni tudok. 😅
Elsőre én is úgy voltam, naivan, nagy mellénnyel, hogy ohh kinyomom azt kész. Már milliárdnyian megcsinálták, én miért ne. 😅
De jobban fájt, mint képzeltem, és nagyon hosszú volt.
Kíváncsi vagyok, a második vajon rövidebb lesz-e.
Októberben fogok szülni, és jobban félek, mint elsőre, viszont igen, már tudom mire számíthatok, mikre figyeljek a kórházban is, meg már a babával kapcsolatban is.
Az elsőtől nem féltem, a másodikat indították, életemben nem rettegtem úgy, mint aznap reggel mikor a kórházba készülődtem!
Arra készültem, hogy túl fog tenni az előző fájdalmain ami borzalmas volt - és úgy is lett.
Rontott a helyzeten, hogy végig feküdnöm kellett, még pisilni sem kelhettem fel
Nekem rosszabb volt a második szülésem mint az első. Könnyebb volt olyan szempontból, hogy nem kellett indítani, maguktól jöttek a fájások is, gyorsabban lezajlott.
De sokkal fájdalmasabbnak éltem meg.
Mondjuk ehhez hozzátartozott, hogy nem mozoghattam, nem ülhettem mert valahogy úgy nem volt jó a babának..
Aztán oldalra fektettek és úgy vajúdhattam, ami borzasztó volt az első szülésemhez képest. Csúcs az volt, amikor nem akartak jönni a tolófájások és az orvos a kezével segített rá. Na az elmondhatatlan fájdalom volt.
Ráadásul míg az első szülésemnél a kitolás nem fájt, addig a másodiknál megszenvedtem eléggé amikor kijött.
Brutálisan fájt,nemcsak feszített…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!