Második szülésnél mire számítsak, ha az első nagyon hosszú és lassú volt?
A második szülésemnél olyan rendszeres fájásaim voltak, mint a nagykönyvben.
Szépen sűrűsödtek, erősödtek. 3 perceseknél indultunk a kórházba, majdnem nem értünk be. Rohamszülés volt a vége, pikk-pakk kint volt a kisfiam. Pislogtam is, hogy jééé, ezt így is lehet? 😁
Első szülésem nekem is hasonló volt. Rendszeres később sem lett, hol 3 hol 5 percre jöttek mikor bementünk de előtte már eltelt kb 12 óra otthon.
2. szülésem rögtön 10 percesekkel indult de itt is az a "rendszeres" 5-7 majd 3-5 perces volt. Csak 3-5 perceseknél megrepedt a magzatburok és nagyon erős fájásaim lettek, nem is vajúdtam sokáig a kórházban.
Egyébként első 10 perces fájás fél 11-kor jött, 5.50-kor született meg a kislányom és olyan 3 után kezdett folyni a magzatvíz. Szóval sokkal gyorsabban haladt minden.
Tankönyv szerint gyorsabb lesz. Kivéve ha nem ismeri a tested a tankönyveket :-)
Van ismerős, aki az elsőt 24 óra alatt szülte, a másodikat meg a kórház előtt három utcával a kocsiban, annyira gyorsan ment. De olyan is volt, aki az elsőt 12, a másodikat 7 óra alatt szülte meg, aztán a harmadikat meg 29 óra alatt...
Én az elsőt 14 óra alatt, abból 6-7 óra volt igen aktív és nehéz, pár hét és jön a következő, akkor majd beszámolok:-) én is azt tervezem hogy kicsit többet vajúdom otthon, korán mentünk be.
Csak decemberben szülök, de először nem voltam túl felkészült, és bár igazán rossz emlékeim nincsenek, szeretnék kicsit tudatosabban készülni a második szülésre. Tudom, hogy minden szülés más, engem tapasztalatok érdekelnek, hogy nagy általánosságban azért remélhetem, hogy gyorsabb lesz az egész. Nyilván nem garancia, de azért kemény volt a 24 óra. Ha a durva részt veszem, akkor is 18 óra volt, ami nagyon kemény volt, és a végén világomról nem tudtam.
A fájások nekem is erősödtek, de nem folyamatosan, csak volt gyenge, közepes, durva, meg "aztabüdöskvaélet". Szóval remélem a testem ismeri a nagy könyvet. 😀
Na ezt megírom majd neked, mert legkésőbb jövőhéten szülök egy hasonlóan hosszú és fájdalmas első szülés után :D
De pl. már most az más, hogy 2111 volt a méhszájértékem a 38.heti vizsgálaton, szerintem az első szülésemnél órák telhettek el, mire ide eljutottam :D Szóval remélem, hogy gyorsabb lesz az egész 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!