Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elkezdődhetett a vajudás?...

Elkezdődhetett a vajudás? Írjatok tapasztalatokat, véleményeket kérlek! Nem tudom, hogy menjek vagy ne, hívjam-e az orvosom, vagy várjak még, első baba, fogalmam sincs, hogy honnan fogom tudni, ha eljött az idő

Figyelt kérdés
Ma egész nap sétáltam, volt egy csomó elintéznivalónk. Nagyon nehezen tudok már járni, fáj minden egyes lépés. Hirtelen nagyon elkezdett görcsölni a hasam és úgy éreztem, mintha hasmenésem lenne. Kis idő múlva elmúlt, hazaértünk, aztán itthon újra nagyon görcsölni kezdett és jött az a hasmenés érzés, elmentem wc-re, kakiltam is, de hasmenésem nem volt, csak az inger. Azóta csak tompán fájdogál a hasam, sokszor érzem, mintha pisilni is kellene, pedig amúgy nem kell. Lepihentem, viszont folyamatosan keményedek fekve is. 37 hetes 3 napos vagyok, egy ujjnyira nyitva, a nyákdugó is elment néhány hete. Fogalmam sincs, hogy a vajudás indult be és menjek-e be a kórházba, ami egy órányira van. Szerintetek? Volt, akinek ilyen hasmenés ingerrel jöttek a fájások?
2023. jún. 7. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez még nem az, hidd el a vajúdásnál tudni fogod hogy na az az. Kicsit megerőltetted magadat ma, azért is keményedsz sokat. Zuhanyozz le kellemes meleg vízben és pihenjél. Persze egy telefont elengedhetsz az orvosnak, ha az megnyugtat.
2023. jún. 7. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Nekem az első szülés hasmenéssel indult, de ott egy óra alatt 4x mentem wc-re, és ez a hascsikarós érzés egyre erősebb lett és nem tompult, sőt.

A másodiknál éppen a nagyot vittem oviba és siettem, gondoltam csak a sietségtől keményedek jobban, de aztán ezekbe a keményedésekbe periodikusság vegyült és akkor is egyre erősebb lett minden egyes "keményedés", nem tompult semmit sem.

2023. jún. 7. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Van rendszer a keményedésekben? Nem feltétlenül fájnak az összehúzódások az elején.
2023. jún. 7. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Mivel ezt ilyen szépen le tudtad írni/megfogalmazni,hidd el még nincs itt az ideje annak ,hogy gyorsan a kórházba indulj 😊

Amikor már inkább befelé figyelsz , írni sem és már olvasni sincs erőd, kedved, a fajasok jó 5 percenként jönnek, akkor érdemes a kórházba indulni.

2023. jún. 7. 16:16
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Nézni kellene a keményedések rendszerességét. Ha rendszeresek, vagyis mindig ugyanannyi idő telik el, illetve köztük egyre kevesebb, akkor azért lehet készülni. Nekem kettő így indult. És amíg nem folyt el a magzatvíz (az már a kórházban), nem is fájt. Csak nagyon bekeményedett. Ott volt fájásmérő, a nővér kérdezte is, hogy nem fáj? Mert más ilyenkor már ordít. 🤷‍♀️
2023. jún. 7. 17:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs semilyen rendszeresség a keményedésekben. Egyszer tart mondjuk 10 percet, aztán van úgy 4-5 perc szünet és újra kezdődik, de van olyan is, amikor gyorsabban követik egymást a keményedések és rövidebb ideig tartanak. Össze vissza jönnek..
2023. jún. 7. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor csak jósló. Ha rendszer lesz benne, akkor lehet majd gyanakodni.

(Nem tudom, miért kellett lepontozni. A tapasztalatomat írtam csak le.)

2023. jún. 7. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudtam felismerni amikor elindult a szülés, hogy tényleg vajúdás kezdete vagy csak jósló. Este 9 körül indult, kb fél perces görcseim voltak, de nem volt benne semmi rendszer, 5, 10, 15 perce jöttek, egyszer így egyszer úgy. Hajnal 2ig filóztam, hogy induljunk a kórházba vagy sem. Ezután viszont már inkább 5 perces fájásaim lettek és egyre erössebbek, így összekészültem és indultunk. Fél 4 körül vettek fel, délelött 10kor meglett a baba.

Könnyü szülést :)

2023. jún. 7. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!