Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehetséges így a természetes...

Lehetséges így a természetes szülés? Valaki hasonló helyzetben le tudná írni mi történt vele?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam terhesgondozáson 34+4 naposan és a doki 92 mm-nek mérte a baba bpd-jét. Azt mondta ez 37 hetes terhességnek felel meg. Minden más értéke normális 2475 grammnak mérte a babát.

Magánban járok hozzá, de azt mondta szeretné, ha 36. Héten bemennék államiba, hogy ott ránézzenek megint, hogy meg tudom e szülni természetesen, ha nem akkor program császár lesz. (SOTE I-hez tartozik a dokim, ott néznek rá a babára, de Jáhn Ferencben szeretnék szülni.)

Szerintetek van esély a természetes szülésre? Nagyon félek a császártól, főleg az utána lévő időszaktól. Nagyon szeretném elkerülni, ha lehet, persze a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyünk.

Amúgy első baba lesz és fiú. A 31+0 naposan a III. Genetikain 88.4 mm-nek mérték. 31+5 naposan pedig 89-nek.

Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Meg tudná írni mi történt?

2023. jún. 21. 19:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

8) "hetekig fajt az ülés, de olyan nagyon nem akadályozott semmiben. Annyi hogy azota jóval tágabb vagyok."

Bocs, de nekem mindkettő szörnyen hangzik.

2023. jún. 22. 09:33
 12/16 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a természetes szülés sem egyszerű, de szívesebben szenvedek végig 1 napot vajúdással, hogy utána viszonylag gyorsan regenerálódjak. Hormonok, tej beindulás minden "gyorsabb", mint a császárnál. Nyilván a császárnál is meg vannak ezek, csak lassabban jönnek kicsit. Úgy tudom a babának is jobb, ha áthalad a szülőcsatornán. De nyilván ha császározni kell, főleg ha sürgősségi, annak van oka. A lényeg, hogy jöjjön ki a baba egészségesen és anya is legyen rendben.

Ha program császár kell nem fogok ellenkezni, a doki nyilván jobban tudja, csak nagyon félek tőle. Most még nem akkora a feje, hogy kelljen, de ha ilyen ütemben nő, akkor gondolom kell. Mindenesetre szerdán megyek endokrinológushoz, aki nőgyógyász is, ott rákérdezek ő mit gondol róla. Annak is jobban örülnék, ha pl a 38. héten indítanának, de tudtommal ilyet nem lehet ilyen esetben.

Amúgy szívesen várom tovább a válaszokat.

2023. jún. 22. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én meg úgy vagyok ezzel, hogy a sürgősségi császártól semmi nem rosszabb, ezért ha minimális előzetes kockázat is van, biztos nem vállalnám be természetes úton. Inkább egy jól elkészített programcsászár kipihenten, kipihent orvossal, mint egy sürgősségi, leesett babaszívhang mellett, x óra vajúdás után hulla fáradtan, kapkodó/váltásban lévő/fáradt stb... orvossal meg szülésznővel.
2023. júl. 6. 07:14
 14/16 anonim ***** válasza:
*jól előkészített
2023. júl. 6. 07:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Ha császár lesz, akkor az sem a világvége. Voltam ultrahangon, két hét múlva kontroll. És ha akkor is nagy lesz akkor vagy indított szülés vagy császár. Az is lehet, hogy indítanak és egy kis vajúdás után meglátják lehetséges e természetesen. Majd 2 hét múlva kiderül. Addig próbálok császárnak is utánanézni, hogy utána egyszerűbb legyen a felépülés.
2023. júl. 6. 08:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha esetleg császár lesz (sok magánintézményben már kifejezetten császáros utógondozás is elérhető a csomagban, én is csak innen tudok erről): nagyon fontos a felépüsésben a speciális gyógytorna és hegkezelési tanácsok. Ezzel csökkenthető az összenövések kockázata illetve gyorsabbá tehető a felépülés.
2023. júl. 10. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!