Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sote II. sz. Női klinika...

Sote II. sz. Női klinika élmények? Tényleg olyan szörnyű? Mindenki le akar beszélni az ottani szülésről.

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 12:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

szia én májusban szültem,és nagyon rettegtem hogy milyen hely lesz, de én maximálisan meg voltam elégedve. Szülésznőt fogadtam (Szilassy Móni)este 11 kor telefonáltak neki, és éjfélre ott volt. Addig is nagyon rendesek voltak velem a szülőszobán.Nagy szép a szülőszoba. Zuhanyoztam labdáztam, sétáltam.

CSecsemősök nagyon rendesek, Azt hiszem Icának hívták a csecsemőst, mindennap jött bármit lehetett tőle kérdezni , válaszolt nagyon kedvesen, mielőtt hazajöttem még egyszer elmondott mindent.Többi nővér is rendes volt. Nekem semmilyen negatív tapasztalatom nem volt, ha még egyszer szülök ismét itt fogok. Szerintem ha te normális vagy, akkor veled is olyanok. Szobatársak jó fejek voltak van akivel azóta is tartom a kapcsolatot.

2010. okt. 12. 21:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Áprilisban bent feüdtem 2 hetet, majd májusban ott szültem. Én is maximálisan meg vagyok elégedve a kórházzal. És ügyeletesnél szültem, se szülésznőt se orvost nem fogadtam. Ennek ellenére nagyon odafigyeltek rám. Gátvédelmet szeretett volna a szülésznő, de sajnos nem jött össze, így vágtak és repedtem is. De ezek nem az ő hibájukból történtek. A doktornő minden nap feljött hozzám megkérdezni szülés után, h h vagyok.

Tehát mégegyszer, én nagyon meg vagyok elégedve velük.

2010. okt. 12. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem 2 ismerősöm is szült ott. Az egyiküknek rokona dolgozik ott, így ő protekciós volt. És elégedett.

A másik lány mindkét babáját úgy szülte, hogy csak akkor volt ott, amikor már jöttek a fájásai, tehát semmi választott szülésznő, sem dokija nem volt, mégis 100 %-osan elégedett volt.

Most a sógornőm fog ott szülni, és eddig csak pozitív tapasztalata van neki is.

Rosszat még nem hallottam róla :)

Én az Istvánban szültem, így személyesen csak azt ismerem.

Egyébként nekem a nőgyógyszom egyszer azt mondta, szülésznőt érdemesebb választani, mint orvost, mivel a vajúdás alatt főleg a szülésznővel vagy, nem a dokival. (Erre nem tudok mit mondani, mert nekem szerencsére olyan gyorsan történt minden, hogy végig bent voltak mindketten)

És végülis rajtad áll, hogyan éled meg a szülést! Nekem egy életre szóló, gyönyörű élmény volt, alig várom a következőt :)

2010. okt. 15. 11:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor én leszek a negatív példa.

2 éve szültem ott, jövő februárra várom a második babát, de nem oda megyek vissza szülni.

A terhespatológián kedvesek a nővérek, az ágy kényelmetlen, a kaja pocsék (de ez máshol is ugyanígy).

A vajúdóról, ügyeletes szülésznőkről csak negatív véleményem van. Délelőtt 11-től éjfélig volt szerencsém hozzájuk, de soha többé!!! 13 óra hosszára "kikötöttek" a ctg-vel, infúzióval. Séta, labda? Mi az?! Soha nem nézett rám senki; az ügyeletes, ha néha arra járt, bunkó volt. Elég sok óra (talán 5?) után kikéredzkedtem pisilni, még azt mondták, hogy ne hisztizzek (könyörgöm, csak azért, mert megkértem szépen, hogy engedjen ki mosdóba, mert nem bírom tovább visszatartani!?). A fél kórházi személyzet megvizsgált, de fél percnél többet senki sem volt az ágyam mellett, inkább csak "jött, benyúlt, elment" mindenki. Nem viccelek! Két műszakváltást is kifogtam!

A szülőszoba szép, az EDA-t jól adták be.

Végül császároztak, az őrzőben ritka bunkó nővérek voltak.

A csecsemőosztály nagyon jó, a nővérek profik, a gyerekorvos szintén. Annak ellenére, hogy a kutya se segített szoptatni, fél nap kajtattam valaki után, aki segíthetett.

A cukros víz annak ellenére hasznos, hogy az ember ódzkodik tőle, viszont cumisüveget vigyél, mert valami kincstárit adnak, amiből ömlik a cucc!

Összességében kibírható volt, de elragadtatva azért nem voltam.

Fogadott orvosom volt, szülésznőm nem. Fogadni kell szülésznőt is, ez a lényeg! Akinek volt, azok mind pozitívan nyilatkoztak, amikor bent feküdtem.

2010. okt. 15. 12:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Több mint 2 éve szültem ott, és ha minden igaz 2 héten belül újra ott szülök:)

Semmi negatív tapasztalatom nincs. Nem voltak különösebb elvárásaim, végig arra gondoltam csak mehessek már haza. Ez viszont nem az alkalmazottak vagy a hely miatt volt, egyszerűen nehezen viselem a kórházi légkört.

Mindenki kedves volt vagy néhányan közömbösek, de egyik sem volt utálatos. Mindenkinek vannak jó és rossz napjai, szerintem ez minden kórházra érvényes, vannak ilyenek is, olyanok is. Mindenben segítettek, ha kértem, sosem küldtek el válasz, tanács nélkül.

Fogalmam sincs mi egyebet nyújthatnának, de nem is igényeltem többet, mint amit kaptam.

Remélem ezúttal sem fogok ki "rossz naposokat", de ha mégis, hát túlélem, nem kell összeköltöznöm vele...

Amíg a bébit és az saját egészségemet nem fenyegeti veszély, hanyagság vagy egyéb tőlük függő okok miatt, addig nincs miért panaszkodnom. Így állok ehhez...

2010. okt. 16. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Tavaly decemberben szültem ott. Volt fogadott szülésznőm és fogadott orvosom is. Mindketten tündériek voltak. Az orvosom nem akart pénzt elfogadni... Ő sajnos külföldre megy:(( Szülésznőm (Balázs Mónika) sem volt anyagias, nagyon sokat segített előtte is, utána is látogatott, rám bízta az összeget. Mindketten áldozatkészek voltak.

Ez egy oktató-klinika. Tele lelkes rezidensekkel, akik közül sokan (még)elhivatottak. Szakmai tudásuk többnyire jó. Nem kell legyen saját orvosod, akkor is kedvesek. Ha gondolod fogadhatsz szülésznőt orvos nélkül is (ez nincs így sok helyen, például szent imrében ezt nekem nem engedték). Sajnos nem bababarát kórház. Nem lehet látogatni újszülöttet a bacik miatt, de jobban védve vagy. Az idő-szerinti szoptatást tanítják és nem az igény-szerintit, de ugyan akkor az újszülöttes nővér éjszaka 2kor masszírozta ki a csomót a mellemből majd leültetett a mellfejőgéphez. Nem lehet vízben szülni, a szülési pozíciót az orvosoddal kell egyeztetned, mert hajlamosak a hagyományosra.

Negatívum: Ez egy klinika, ami patológiás esetekre van felkészülve. Hagyományosabbak. Bibi esetén kevésbé rizikóznak, ott a császár-műtő...

Pozitívum: Ha gond van ide hozzák át az összes többi kórházból a babákat. Itt van például a koraszülött intenzív. Nálunk szülés közben derült ki hogy igen is gond van (túl rövid köldökzsinór), és ha nem műtenek akkor belehalhatott volna a babám a szülésbe... De most itt vagyunk mind a ketten, ő 3 hónapos és az életem legnagyobb csodája!

2011. márc. 16. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!