Milyen pártiak vagytok inkább? Bent legyen az apa a szülésnél, hátha jó élmény lesz neki, vagy inkább ne legyen bent, maradjon kint a folyosón, mert utána megundorodik?
Tudom, hogy minden apuka más, van aki nagyon jó élményként élte meg a szülésnézést, de sajnos van olyan is, aki szülés után elkezdett undorodni a feleségétől, már nem kívánja őt.
Hogy döntötök, aki még szülés előtt áll?
Vagy akinek esetleg bent volt a férje, hogyan élte meg?
Bent volt. Komplikációm volt szülésnél, illetve borzalmasan lekezelő orvos, szóval a férjem tartotta bennem a lelket.
Mai napig cseng a fülemben, ahogy beszélt a kislányunkhoz, amikor először a mellkasomra tették.
Ha lenne második is bent lenne.
A kapcsolatunk csak erősebb lett.
3ból 2x bent volt, a 3.nál velünk volt a 2.a lányunk, vele többet értem mint apával.
De így csapatban jó volt, mindenkinek élmény volt.
Ezt mi is átbeszéltük előtte, hogy mit nem akar látni, és mik a lehetőségek. Mondta, hogy nem akarja az eltorzult állapotban lévő alsó dolgokat látni, amíg ki nem bújik, ezt maximálisan megértettem, mert én se akartam belőle semmit látni, ezért végig a fejemnél ült, ha olyan dolog következett volna, amit elkerülhetetlenül megpillanthatott volna, akkor becsukta a szemét.
De összességében a vajúdás nem durva látvány, utána meg simán tud úgy ülni, hogy ne lásson semmit.
Utólag örült, hogy ott volt, hősnek tartott és sokkal jobban megbecsülte a gyerekszülés nehézségeit, hogy látta a gyakorlatban. Másodjára is jönni szeretne, egyedül akkor nem jönne, ha nem tudjuk akármiért megoldani a fiunk elhelyezését addig, de ezen kívül nem hagyná ki.
Lehet, hogy le leszek pontozva, én nem szeretném, hogy bent legyen és ő sem szeretne bent lenni. Szóval ugyanazt gondoljuk. Nincs köze a megundorodáshoz, hanem pszichés, lelki dolgok miatt.
De mindenki úgy szül, ahogy akar. 33 éve már bent lehetett Apám, amikor én születtem, rá nem volt vészesen negatív hatással, pedig majdnem ottmaradtunk anyukámmal... :/
Szerintem ezen elore kar aggodni, majd ahogy a helyzet hozza.
Az en ferjem bent volt sokaig, de aztan rosszul lett szegeny, igy kiment.
Mondjuk az en szulesem brutalis volt, harman konyokoltek a vegen ki belolem a gyereket, en is rosszul lettem, csak nem mehettem ki…🤣🤣🤣
Szoval szerintem majd meglatjatok :)
A kapcsolatunk egyebkent a szules ota meg erosebb is lett, szex nem valtozott, csak nyilvan gyerek mellett aki alig alszik es akkor is ezerszer ebred, nehezebb megoldani 🙈
Tudom, hogy nem ez volt pontosan a kérdés, de én sosem vágytam rá, hogy az apuka legyen benn velem, valahogy azt éreztem látatlanba is, hogy inkább feszélyezne a jelenléte. Aztán az élet úgy hozta, hogy mire tényleg oda kerültem, addigra apuka le is lépett, szóval anyukám volt benn.
Na ő felbecsülhetetlen volt, ráadásul ha a fájdalomtól kissé ingerültem beszéltem vele, azt is megértette, arról nem is beszélve, hogy a homlokborogatásban és hasonlókban is nagyobb gyakorlata volt, mint egy átlag férfiembernek :)
Szóval ha esetleg mégis úgy döntötök, hogy apuka kinnmarad, akkor vidd anyukádat, én ha még egyszer szülnék, akkor is biztos anyukámat vinném, ha tud jönni (és apuka nem ragaszkodna foggal-körömmel a kíséréshez) :)
Utolsó, oh, sajnálom, hogy lelépett :(
Szerintem is az anyuka a legjobb, ha bentvan, ő ugye már tapasztaltabb ebben a dologban, és nagy segítség már a jelenléte is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!