Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van, akinek pozitív élmény...

Van, akinek pozitív élmény volt a császármetszés?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom, hogy milyen rossz. De élőben meg pont az ellenkezőjét hallom, mindenki azt mondja, kellemetlen de túlélhető. Namármost nekem a természetes szülés maga volt a pokol, ennél tuti jobb a császár.
2022. okt. 19. 22:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%

Maga a műtét nekem gyönyörű emlék. Jó hangulat volt a műtőben, semmit nem éreztem, még csak kellemetlenséget sem. Babákat is behozták egy kis simire.

A felépülés viszont a kénköves pokol volt. Őrületesen fájt, jobban mint a sima szülésemnél a fájások. Ha még egyszer szülnék és választani lehetne, akkor természetes szülést választanám.

2022. okt. 19. 22:47
 2/25 A kérdező kommentje:
De akkor miért küldik haza pár nap után a császáros anyukákat? Mert ha úgy fáj, akkor nyilván felállni meg gyerekezni sem igazán tud az ember, nem? Nekem volt a lábamon egy műtétem, kb 10 öltés, semmi komoly. Utána nem kaptam levegőt, felállni nem tudtam,megemelni egy tányért nem tudtam nem h egy gyereket...és ez ment hetekig. És ez csak láb volt, nem valami érzékeny hasi rész...
2022. okt. 19. 22:56
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

A csaszar nem rossz, az utana kovetkezo jo nehany het a szenvedes. (Sogornom tapasztalata, de ugye o - amikor nincs ott a tesom - emelgeti a 3,4 kg-os babyt, aki nyilvan csak nehezebb lesz.)

Viszont sajat tapasztalat ugyanugy hasi mutet volt, eleg konnyen megleptem a gyogyulast, persze nekem teljesen megtiltottak, hogy csak 1 kilot is emeljek. 5 het mulva mar lorol estem. 😅

2022. okt. 19. 22:58
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Azert engedik haza a csaszaros anyukakat, mert otthon is tudnak gyogyulni.
2022. okt. 19. 22:59
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Nekem pozitív élmény volt. Mindig is császáros szülésre készültem. Fájt, de simán kibírható, az első felállás sem olyan borzasztó, mint amiket olvasni róla. Minél többet kell mozogni, úgy lesz napról napra egyre könnyebb.
2022. okt. 19. 23:03
 6/25 A kérdező kommentje:

Én ezt annyira nem tudom elképzelni,hogy felvágják a hasamat, kivesznek egy gyereket es aztán életben maradok...mi lesz a belső szervekkel..?

(Ezzel együtt még mindig vonzóbb,mint még egy természetes szülés, csak nem tudom elképzelni..)

2022. okt. 19. 23:06
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jo elmeny volt

Az 1es hozzaszoloval ellentetben viszont a felepules se volt veszes szoval ez lehet genetika is. Bar fontos osszetevo szerintem hogy elso gyerek volt, nem volt teso meg komolyabb hazimunka kb magamra koncentraltam ferjem is ram a kislanyom mellettem volt az agyban szoptattam igy nem megerolteto. Ha szulnek meg egyszer csaszarral mar biztos mas lenne a helyzet belenk nokbe van kodolva hogy igyis helyt alljunk otthon szoval le a kalappal aki ugy csaszaros hogy ott az elso gyerek+hazimunka.

Ha elso babad lesz ne aggodj szepen lassan megtudsz mindent majd csinalni.

Annak meg orulj hogy nem kell tobb napot bent tolteni! Az a ket ejszaka nekem boven eleg volt meg sok is... alug aludtam bent. En orultem hogy hazajohettem itthon 100x konnyebb volt minden mint ott.

2022. okt. 19. 23:07
 8/25 A kérdező kommentje:
Második lenne, ha lenne. Az első természetes volt. Két opció van, vagy nem lesz gyerek, vagy csakis császár. Képtelen lennék 9 hónapig abban élni,hogy még egyszer szülnöm kell. Inkább szedjék ki, bármi áron. Tudom ez nyersnek hanzgik,de igy gondolom.
2022. okt. 19. 23:11
 9/25 anonim ***** válasza:
90%

Én szerettem volna szülni, de a doki nem engedte, mert veszélyes lett volna, így emiatt szomorú vagyok. De.

Maga a császár és a felépülés sétagalopp volt. Annyit éreztem pár napig, hogy felülésnèl húzódik kissé, de nem volt vészes, csak picit kellemetlen. Más gondom nem volt. Reggel született a fiam, este már jöttem mentem és később sem volt gond.

2022. okt. 20. 00:26
 10/25 anonim ***** válasza:
82%

Én is természetes szülésre készültem, de végül császár lett.

A terhesség alatt mindent megtettem annak érdekében, hogy sikerüljön hüvelyi úton, mert nagyon féltem a műtéttől.

Utólag azt mondom, hogy én nem vállalnám be a természetes szülést.

A műtét kellemes hangulatban telt és számomra a felépülés is könnyű volt. Azt érzem, hogy a titok a mozgásban van. Amint éreztem, hogy megy ki az érzéstelenítő kezdtem is a mozgást (először lábujjak, boka, térd, fenékizmok, csipő). Természtesen nagyon fájt és rosszul is esett. Ennek ellenére óvatosan, de csináltam. Délután 4-kor volt a műtét, aznap este én már forgolódtam az ágyban.

Otthon a párom sokat készült a fogadtatásunkra, de szerencsére nem voltam kiszolgáltatva, mert el tudtam látni magamat és a babánkat is.

2022. okt. 20. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!