Mi történik akkor, ha valaki szülni megy, megcsinálják a covid gyors tesztet és pozitív lesz?
#2: most már elvileg nem választják szét a gyereket az anyjától. Legalábbis a SOTE-n decemberben még ezt mondták.
Egyébként berakják őket a covid szülészetre, ahol gondolom még annyi ellátást sem kapnak, mint a sima osztályon. Látogatni meg ugye sehol sem lehet most, de a covidon még szigorúbb az őrizet.
Szerintem ezt is orvosodtól (vagy ha nincs, akkor a kórház szülészetétől) kéne megkérdezned.
Még az se biztos, hogy egységes a gyakorlat az országban.
Covid szülészetre viszik szülni, és értelemszerűen covid negatív osztályra nem tehetik ki.
Nem választanak el gyereket anyától (kivéve ha az anya vagy a baba állapota indokolja).
A pvnt is engedik, bár vannak pletykák, ami szerint a császárt erőltetik. De ez utóbbi tudományosan nincs alátámasztva hogy lenne haszna, sőt (ha az anya amúgy tünetmentes)... Ha ez igaz, nagyon remélem hogy megváltoztatják a protokollt.
Pontosan igy van ahogy az első válaszoló írja.
Január végén voltam bent, a VIP szobák erre vannak fenntartva
Egy külön szobában vannak
Én pl egyágyasban egyedül voltam.
De nem éreztem hátrányos megkülönböztetést
Jöttek hozzám minden nap az orvosok, ápolók
Kedvesek voltak
Beszélgettek
Semmi extra
Szerintem minden kórházban más a protokoll.
Egyik rokonomnak azt mondták, hogy ha pozitiv lesz a covid tesztje, akkor szülés után elkülönítik őt is, meg a babát is (külön-külön) és csak akkor találkozhatnak, ha mehetnek haza.
Egy barátnőmnek pedig azt mondták, hogy megkaphatja a babát, vele lehet, de ők ketten teljesen el lesznek különítve.
Akik a szülésnél bent lesznek (szülésznő, orvos) mindenki beöltözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!