Császáros anyukák, akik nem tágultak miért válaszolnak szülési fájdalmakról szóló kérdésekhez?
Igazából elég sok kérdésnél, ami a szülési fájdalmakra térne ki, hogy mennyire fáj stb.látom, hogy császáros anyukák válaszolnak úgy mintha tudnák milyen az a szülési vagyis inkább tágulási fájdalom. Jó, pontosan nem azokra gondolok, akik végig erős fájdalmakkal tágultak, majd téraránytalanság vagy valami probléma miatt császároztak. Azokra gondolok, akik elmondják, hogy jaj nekik nem is volt fájdalmas a szülés, még a legerősebb fájás sem. Aztán a végére odaírják, hogy persze nem tágultak így császár lett a vége…
Ha tágultak volna rendesen, lett volna erős fájásuk is…ez tökre megtévesztő lehet egy olyan anyukának, akinek meg majd lesznek “normális”fájásai is…
31-es. “ éppen, hogy megúsztam a császárt”
Tehát nem vagy császáros, megélted a dolgokat.
Igazán erős fájások vezetnek a kitoltási szakaszig, tolófájásokig.
És volt is fájásod 9-13.ig némi fájásgyengeséggel, ami valljuk be a legtöbbünknek van akik simán szülnek, ezért van az oxi.
"Igazából mindegy, úgysem fogjátok “vérbeli” császáros anyukák megérteni, hogy nem, nem tudjátok milyen egy természetes szülés. Mert ez egy folyamat, ami nálatok hibás volt. Ez van és így teljesen felesleges olyan kérdésekhez választ adnotok, ahol nem tudtok teljes képet adni, csak annyit hogy “jaaa én is vajúdtam, de nem tágultam, császár lett a vége”
Te meg mint vérbeli ősanya az életben nem fogod megerteni, hogy simán lehet, hogy az a nő nagyobb fájdalmat élt át, mint te
Azta a rohadt....
Csak kibújt a szög a zsákból 😆
Te felsőbbrendű vagy, mert képes voltál természetesen szülni, mi császárosok meg nyalogassuk a talpadat mélyen jövő tiszteletből, és szégyelljük magunkat, amiért ennyire bénák voltunk, hogy csak császárral voltunk képes szülni, ja bocs, az nem is szülés, egy szimpla műtét.
Akkor te is tudod milyen érzés, amikor császár után az őrzőbe hozzák a gyereked, mert szoptatás idő van, DE nem szoptathatod, mert még hat a GERINCBE adott érzéstelenítő. És ha sokat emelgetnéd a fejed, akkor számíthatsz egész napos fejfájásra. Ja, és az első felállás is tud Igazán fájdalmas lenni, a hasadon a heg életed végéig látszani fog, esetleg még bele is nyillalhat időnként.
Nem beszélve arról a fájdalomról, amit azért érzünk, mert mi nem tudtunk természetesen szülni, és ezen nem segít a magadfajta megjegyzései.
Légy hát magadra büszke, minket meg bátran taposs el.
Nő nőnek farkas 😞
Szerintem aki nem tágul, és azért lesz császár ő is érezhet olyan erős fájásokat, mint akinek sikerül hüvelyi úton szülni.
Egyrészt a fájdalom érzete relatív, van aki egészen pici fájdalomba is bele akar halni, van akinek meg a legerősebb fájdalom is meg se kottyan, egyénfüggő, mint ahogy a fájások hatékonysága is. Lehet hogy van aki egészen apró görcsökre is szépen tud tàgulni, van aki a falat tudja kaparni mégis alig tágul 1-2 cm-t.
Amúgy sokszor annak, akinek nem halad a vajúdás, mesterséges oxitocint adnak, ami érzetre sokkal erősebb fájásokat generál, mint a szervezeted természetes oxitocinja, és sokszor ha ez sem elég akkor mondják rá az áment a császármetszésre. Addig a császáros anyukák is vajúdnak rendesen azért.
Én viszont értem, mire vonatkozik a kérdés. Itt nem verseny van, hogy kinek volt rosszabb, melyik fajta szülés rosszabb... mind a kettőnél vannak fájdalmak, sebek. Nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Írom úgy, hogy három hüvelyin vagyok túl. Mivel nem szültem császárral, fogalmam sincs, milyen lehet, mennyire rossz következményei vannak, csak abból, amit csaszarosok mesélnek. A kerdes arra vonatkozik, hogy akik nem szültek hüvelyi úton, miert szólnak hozzá. Persze értem, hogy a kitolasig nekik is vannak tapasztalataik és lehet, hogy addig jobban fajt nekik, mint olyan kismamának, aki huvelyivel szult és a vajúdás nem annyira fájt. Nekem személy szerint a kitolas úgy fájt, azt hittem, szét szakadok. Azt a fájdalmat semmihez nem tudom hasonlítani. Jegyzem meg, a 3.nál is ugyanott jott ki, mégis sikerült pozitiv élményként atelnem, de inkább vajudtam volna meg pár órát, ha azzal kivaltom a kitolast. De ez én vagyok. Hallottam már olyanról is, hogy a kitolas nem is fájt neki, a vajúdás meg nagyon,meg olyat is, hogy semmi nem fájt. Nem vagyunk egyformák, de nem is ez volt a lényeg. Kérdezőt megertem és azokat a válaszotokat is, akik azt mondják, hogy igenis lehet valaszuk, hiszen valameddig ők is ateltek...
Itt mindenkinek igaza van. De egymásnak ugrani meg hülyeség, mert mindenki másképp éli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!