Császáros anyukák, akik nem tágultak miért válaszolnak szülési fájdalmakról szóló kérdésekhez?
Igazából elég sok kérdésnél, ami a szülési fájdalmakra térne ki, hogy mennyire fáj stb.látom, hogy császáros anyukák válaszolnak úgy mintha tudnák milyen az a szülési vagyis inkább tágulási fájdalom. Jó, pontosan nem azokra gondolok, akik végig erős fájdalmakkal tágultak, majd téraránytalanság vagy valami probléma miatt császároztak. Azokra gondolok, akik elmondják, hogy jaj nekik nem is volt fájdalmas a szülés, még a legerősebb fájás sem. Aztán a végére odaírják, hogy persze nem tágultak így császár lett a vége…
Ha tágultak volna rendesen, lett volna erős fájásuk is…ez tökre megtévesztő lehet egy olyan anyukának, akinek meg majd lesznek “normális”fájásai is…
Nem vagyok császárellenes. Csak úgy gondolom, hogy egy olyan kérdéshez, ami leginkább a természetes szülés lezajlásáról szól, egy császáros anyuka nem tud releváns választ adni.
Főleg olyanok, akik nem is éltek át fájásokat közben.
Nyilván nem arról van szó, hogy megszenvedte-e vagy sem, hanem tapasztalatokról. Nyilván ugyanúgy vajúdással kezdődik mindkettő szülés, de azért végződik máshogy mert “más”.
Én se írok a császáros topikba, hogy “ahh semmi bajom nem volt utána, meg nem szenvedtem hetekig a császárseb miatt, jah hát azért mert nem is császároztak”
Hogy mihez lehet hasonlítani? Számomra semmihez nem fogható, egész testet átjáró bénító fájdalom. Nem mindegy hány órát élsz át belőle.
A fiammal magzatvíz elfolyással indult. A semmiből jöttek a fájások, egész éjjel, 11től kb reggel 7ig 3 percesek, 1 ujjnyiról 2re sikerült tágulni. Én azt hittem, ott halok meg. És akkor kaptam oxit, ami egybefüggő fájásokat okozott. Ott én már nem voltam magamnál. Ebből még volt kb 2 óra, mert negyed 10kor született meg. 14 év távlatából is iszonyú emlék.
A lányomnál fájásokkal indult, mire beértünk a kórházba, szintén 3 percesekkel, már majdnem teljesen ki voltam tágulva. 2 óra hossza alatt megszületett. Itt a varrás sokkal rosszabb élmény volt. Pedig ugyanolyan fájások voltak, csak sokkal rövidebb ideig tartottak.
A vége pedig nem rajtam múlt hogy nem lett vákuum v császár. Mind2nél leálltak a tolófájások, a doki nyomta ki őket belőlem. A lányomnak a szívhangja is leesett, muszáj volt vmit csinálni. A fimanál meg ugye már majdnem 12 órája elfolyt a víz, elvieg tovább nem maradhat bent.
36-os.
Sajnálom. 36 órán keresztül nem bírtad volna elviselni az igazi tágulási és tolófájásokat. Erről beszélek.
Király, hogy eldöntöd helyettem, mit tudtam volna elviselni és mit nem. Köszi. Honnan vagy ilyen mindentudó, áruld már el?
28-as.
Onnan, hogy el se jutottál a tolófájásig illetve a kitolási szakaszig. Akkor honnan tudhatnád, hogy az mennyire fáj?
Miért, te honnan tudod, hogy mit viseltem volna el és mit nem? Nem azért kellett császározni, mert nem bírtam ki a fájdalmat (wtf, ez az epidurál létezése óta eleve nem érv), hanem mert már több mint 24 órája elfolyt addigra a magzatvíz.
#26, #28
Én eljutottam és a kitolás már semmi nem volt. Délután fél háromra volt meg a gyerek vágás és varrás nélkül, mégis a de. 9 - du. 13 között volt a legszörnyűbb minden. Éppen hogy megúsztam a császárt, mert délután egyszerűen megállt az egész, végül oxi és állás segített.
Szóval akár én is lehetnék, hogy császárosként "beszélek a semmibe".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!