Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kórházválasztás menete szülésh...

Kórházválasztás menete szüléshez? Hogyan zajlik ez ma, mi alapján választhatok (ha választhatok), és kit, mikor kell felkeresnem ehhez?

Figyelt kérdés
Még csak az első trimeszterben járok, de nyilván már elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy hol fogom majd ősszel megszülni a gyermekemet. Természetesen az orvosomat is kérdeztem erről (magánpraxisban), de egyelőre leszerelt annyival, hogy valószínűleg lesznek változások ebben, úgyhogy majd térjünk vissza rá nyár végén, viszont én nem 2-3 hónappal szülés előtt szeretném megtudni, hogy hol kell világra hoznom a babát... Arról pedig, hogy jelen állás szerint hogyan zajlik a kórházválasztás, mi a pontos menete, egyszerűen semmilyen használható infót nem találtam még, csak a hálapénz kérdéséről szól minden friss cikk a témában. Köszönöm, ha megosztjátok a saját tapasztalataitokat!

2023. ápr. 6. 08:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ezt úgy lehet kijátszani hogy Debrecenbe költözöl a szülés várható időpontja előtt. Így véletlenül éppen Debrecenben leszel amikor megindul a szülés.
2023. máj. 12. 21:48
 12/23 anonim ***** válasza:
Igen, S kérdezem én kihez költöztek, hogy kapjak lakcímkártyát, illetve miből? Pont nyárra vagyok kiírva, legnagyobb turisztikai szezon, szállást kivenni is egy vagyon, hogy pont ott legyek. 200 km-ről meg hiába indulok el, ha beindul a szülés. Értem én, hogy praktikákkal ki lehet játszani, de azokhoz is rengeteg pénz kell, plusz szerencse, hogy akkor érkezzen a pici, amikorra ki van írva. Az idegesít, hogy fizeti az ember a tb-t normálisan, nem keveset, de minek? Államiba itt helyben kétszer elmentem, 3 percet nem voltam bent összesen, plusz utána mehettem magánba, mert nem voltam normálisan megvizsgálva. Ugyanúgy magánba jár az ember, csak közben potyara fizeti a tb-t. Ha már orvost nem engednek választani a szüléshez, akiben megbízhatnál, akit közel tudnál engedni magadhoz annyira, hogy rábízz egy ilyen fontos és intim dolgot stb. akkor legalább a kórházat hagy válasszam már ki, hogy hová szeretnék terhesgondozásra járni, S mindezt ne úgy kelljen már elérnem, hogy kijátszva a rendszert, csomó pénzből nyaralgassak már ott előtte, hogy oda vigyenek be. Ez szerintem a nők teljes megalázása egy rendkívül kiszolgáltatott helyzetben. Azért, mert egy olyan hely közelében élek, ahol nem megfelelő az ellátás, akkor így jártam és szüljek itt, legyen bármi. Nincs jogom a magasabb szintű ellátáshoz, hiába fizetem a tb-t. Kosz szépen.
2023. máj. 14. 17:21
 13/23 anonim ***** válasza:
200 km-nél közelebb nincs normális szülészet? Ez a legközelebbi vállalható neked? Ez azért brutális.
2023. máj. 14. 17:38
 14/23 anonim ***** válasza:
46%
200km-t vajudva leutazni nem epp leanyalom, de egy elsoszulo anyukanal boven van ra altalaban ido.
2023. máj. 14. 19:20
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
12es, nyugi a kórházak 90%-a mészárszék.
2023. máj. 15. 04:54
 16/23 anonim ***** válasza:
13 - Képzeld nincs. Végigjártam mindet az évek alatt. Inkább szülök itthon egyedül.
2023. máj. 16. 00:15
 17/23 anonim ***** válasza:
16, amúgy az nem opció? Mármint az otthonszülés. A bábák sokkal jobb módokon kezelik a felmerülő problémákat, és a szülés után is sokkal tovább és gyakrabban monitoroznak, mint egy kórházban. Kijárnak ellenőrizni sokáig. CTG-készüléket is lehet bérelni, és tudják figyelni azt is, még azért sem kell bejárni a kórházba. A macera vele a gyerekorvosi vizsgálat, mert a szülést követő 24 órán belül látnia kell a babát gyerekorvosnak, de a többi sokkal jobban meg van oldva egy problémamentes várandósság esetén.
2023. máj. 16. 08:19
 18/23 anonim ***** válasza:
#14 az a nő is így gondolta, aki pár éve nyíregyházáról akart pestre menni szülni, és végül meghalt a baba.
2023. máj. 16. 08:34
 19/23 anonim ***** válasza:
51%
18, ez így nem mond semmit, írj akkor már légyszives több infót, hogy pontosan mi történt, miért halt meg a baba.
2023. máj. 16. 09:42
 20/23 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék. Nem nyíregyháza,hanem miskolc.

2023. máj. 16. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!