Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az orvosválasztás menete?

Mi az orvosválasztás menete?

Figyelt kérdés
11hetes veszélyeztetett terhes kismama vagyok és szerepel a papírjaimon,hogy felelős személyt kell választanom,akinek szülész-nőgyógyásznak kell lennie! Első baba,fogalmam sincs ez hogy megy. A számomra szimpatikus orvoshoz időpontot kérek és megkérem,hogy legyen Ő az orvosom? Segítsetek! 🙈 Illetve ez azt jelenti,hogy Ő a magán orvosom,tehát fizetnem kell neki? Köszönöm szépen a válaszokat! 😊

2022. nov. 24. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező orvost választani. Vagy jársz a területi gondozásra, aztán ott van az, aki épp ott van, vagy kiválasztasz egy orvost és jársz hozzá magánrendelésre pénzért.
2022. nov. 24. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van állami gondozás is, meg magán is. Én államiba járok, ez ugye lakcím szerint van, oda mehetsz ahova tartozol. Nem ismertem egyik itt dolgozó nőgyógyászt sem előtte, úgyhogy akihez először kaptam időpontot, ahhoz mentem első vizsgálatra, de nálunk pl lehetett volna választani. (Online jelentkeztem be, ott volt egy legördülő menü az orvosok neveivel.) Szimpatikus volt, úgyhogy utána meg már mindig direkt hozzá kértem időpontot, így ő lett az orvosom. De úgy külön nem kértem fel. Ha pl egyszer is bunkó lett volna, legközelebb máshoz kértem volna időpontot, senkit nem érdekelt volna az sem. Államiban egy fillért nem kell fizetni, ma már büntetendő is ha megpróbálod. Ha államiba akarsz menni, keresd ki melyik kórházhoz tartozol, és vedd fel velük a kapcsolatot, hogy kismama vagy, szeretnél menni terhesgondozásra, majd eligazítanak hogy náluk mi a protokoll.

Magánba bárhova be tudsz jelentkezni, és mivel érdekük hogy visszamenj, fogják ők is mindig mondani mikor esedékes a következő látogatás. Szóval kifejezetten felkérni szerintem őket sem kell, hívnak ők vissza maguktól is. De persze meg is beszélheted az adott orvossal első alkalommal, hogy szeretnéd ha ő kísérné végig a terhességedet. Magánban fix tarifa van, ott vannak az adott klinika weboldalán az árak. Azzal számolj, hogy szülés előtt akár hetente is vissza kell menned, úgyhogy ott tudnak rendesen repkedni a pénzek.

Szüleshez már nem lehet orvost választani, ott az államiban az ügyeletesnél kell szülni. Fizetni egy fillért nem szabad a szülésért, mert büntetik. Szülhetsz még magánklinikán, de az egy milliónál kezdődik, és veszélyezetettként nem is biztos, hogy elvállalnak (nincs olyan felszereltségük, mint egy állami kórháznak).

2022. nov. 24. 15:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Meg most nézem, hogy már 11 hees vagy, akkor az első genetikai ultrahang az már nagyon közel van. Szerintem azzal már államiban nem kapsz időpontot ennyi idő alatt, de magánba is necces lehet. Nézd meg nálatok milyen intézmények csinálnak ilyet, van rengeteg (pl Czeizel, Hepinet, de ha beírod google-ba hogy 12 hetes uh, kb 100 találatot fog kiadni).

Ettől függetlenül keresned kell ugyanúgy nőgyógyászt is, mert ezt a vizsgálatot nem sima nőgyógyász végzi amúgy sem, hanem szonográfus. Tehát most erre tök mindegy hova mész, csak kapj valahova időpontot, mert ez kb a legfontosabb vizsgálat, és nem végzik el ha már túl idős a magzat.

2022. nov. 24. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Annyit jelent,hogy valahova járnod kell terhesgondozásra.Ez lehet magán, akkor fizetsz,vagy járhatsz államiba, akkor lehet,hogy mindig fog megvizsgálni.Orvost választani szüléshez már nem lehet.Szülésznőt se.
2022. nov. 24. 15:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kapsz államiba időpontot csak jelezd hogy nagyon sürgős és 13 hét 6 napos korig megcsinják a genetikai uh t meg a vérvételt utána már késő.

Uh nem.voltál?

2022. nov. 24. 16:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Voltam uh-n is,védőnőnél és háziorvosnál is és holnap megyek teljes laborra. Genetikai uh-ra pedig az első uh-n adtak időpontot. (December 8.) Sztk-ba járok. Viszont mostmár a terhes ambulanciához irányítottak,hogy mostmár oda kell járnom a későbbiekben. (2 ajtóval van arrébb) Na oda semmilyen időpontot nem kaptam. (Gondolom uh után fognak oda küldeni.) Elég nagy a fejetlenség sajnos itt,igazából az orvos semmiről sem tájékoztatott és egy 11 évvel ezelőtti labor szerint értékelte ki az eredményeimet.. (Eger) Mostmár beutalókat sem adnak sehova,mert a kiskönyv kiváltja.
2022. nov. 24. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Itt is minden káoszosnak tünik gys en
2022. nov. 24. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!