Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen okai lehetnek annak,...

Milyen okai lehetnek annak, hogy a frissen szült anyukának sehogy nem tud beindulni a teje, és még később sem?

Figyelt kérdés
2023. márc. 29. 19:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Tipikusan olyan kérdés,hogy akinek nincs teje mindent rosszul csinál és biztos önző..nem csak akarat kérdése, nagyon sok mindenen múlik
2023. márc. 31. 19:03
 22/29 anonim ***** válasza:
49%

Szerencsére létezik tápszer, így az is tudja etetni a babáját, akinek nincs elég teje.

Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy 10-ből 9 tápszeres baba anyukája teljesen átlagos tejtermelő lett volna, csak porszem került a gépezetbe. Ez a porszem nem feltétlenül az ő hibája, de valószínűleg több kitartással, információszerzéssel és/vagy kevesebb görcsöléssel javíthatott volna.

És én azért merem ezt írni, mert nekem sem ment egyszerűen, nem ömlött tej a fülemen, amint lehajoltam, nem volt a babàmnak két tejtesója és az anyatejgyűjtő àllomást sem volt miből támogatni.

Egyszerűen csak annyit sikerült rengeteg idő- és energiabefektetéssel elérni, hogy a kínálat lépést tudott tartani a kereslettel.

15. voltam.

2023. márc. 31. 22:22
 23/29 anonim ***** válasza:

Nálam a stressz volt. S.fej, nem támogató férj, semmit se segített a szülés előtt, a kórházba úgy jött, hogy azt gondolta, majd ott fogja kialudni magát, éjjel kinyomta az ébresztőt, így éhen maradt a baba, egyedül hagyta a pelenkázón, és kiment a konyhába stb. stb. stb. Otthon folytatta a dilettánskodás védelmező erőterébe való burkolózást, nehogy érdemben kelljen segíteni valamit. Kórház után ledobott minket otthon a babával, majd elment, hogy leadja az általam kiszelektált használt ruhákat, mert mi lenne a fontosabb abban a pillanatban. Körbehordozta a három napos újszülöttet a lakásban, és mindent elmagyarázott neki, mert hát "stimulálni kell az agyát" stb. stb. stb. Össze-vissza kellett szenvednem vagy szenvednünk azért a néhány ml tejért is, 4 hónap után a gyerek megunta és eldobott, csak a tápszert fogadta már el.

(miért szültél neki gyereket? ==> látszott, de nem ennyire, hogy gondok vannak vele, de csak a gyerek születése után dobta el ennyire az agyát. Én inkább azt hittem, hogy utána még pont, hogy össze fogja magát szedni, de nem ez történt)

2023. ápr. 1. 13:31
 24/29 anonim ***** válasza:
en voltam az aki undorodott a szoptatastol. nem akarok belemenni eleg ha annyit mondok hogy a terhesseg alatt es utana is bantalmazott kapcsolatban eltem, vegig a terhesseg alatt sulyos seruleseket szenvedtem, az utolso volt amikor 8 honaposan a vesemen talalt a rugas ugy hogy beverzett mind a ketto es az utolso heteket mar korhazban toltottem el. amikor hazamentunk a gyerekkel nehany nappal kesobb a szulest kovetoen is megeroszakolt amit aztan a korhazban kellett kikezelni. a terhesseg is es a szules is a gyerek egesz lete egy remalom volt a szamomra. 18 evesen mentem ferjhez szinte iskolapadbol, almomban sem gondoltam hogy a hazassagom ilyen lesz. addig is "tarsasagi ivo " volt de utana tomeny alkoholista lett. talan a gyerekhez is azert nem tudtam soha igazan kotodni mert o volt az apja. 6 honapos volt a fiam mikor elvaltunk a birosag (ami igen ritka volt akkoriban a 70 es evekben!) megvonta tole az osszes latogatasi jogot es minden erintkezest azzal az indokkal hogy a gyermek fejlodesere artalmas a jelenlete. en 45 % os hallas serult lettem az egyik "pofon" utan mert beszakadt a dobhartyam. szerencsem volt hogy minden alkalommal latleletet vetettem. en is egeszsegugyben dolgoztam a kollegaim segitettek a valasnal is. amig valaki nem ismeri a dolgok hatteret sokakat meglephet hogy egy anya undorodik a szoptatastol es a gyerekhez sem tud annyira kotodni mint masok. ezeknek psziches magyarazata van ami sok idobe telt hogy megertsem amig pszichiaterhez jartam. regen volt de ma is sikitva ebredek fel ha a regi idokrol almodom valami keppen.
2023. ápr. 3. 10:31
 25/29 anonim ***** válasza:
utolso vagyok. nem c.. szarmazasuak vagyunk az exem pedig egy hires nepmuveszeti tancegyuttes tagja volt, egyikunk sem az also vagy c nepretegbol szarmazott. Ja, es vegig az anyosomeknal laktunk akivel az aposom 28 eve bant ugy ahogy velem a fia. 54 evet eltek meg egyutt 4 gyerekuk volt.
2023. ápr. 3. 10:34
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Nagyon szörnyű, ami veled történt, el se tudom képzelni ilyen körülmények között a terhességet és a babázást, pedig engem is otthagyott az "apuka", amint kiderült a terhességem, hiába etetett azzal, hogy szeretné. Valószínűleg neked is jobb lett volna egyedül :(

Viszont ezeket a körülményeket nem árt felvázolni, ha mondjuk szoptatás témában szólsz hozzá, hisz te is írod, hogy nem volt meg a kötődés sem a babával, és szerencsére (remélhetőleg) jóval ritkább a te eseted, mint a kiegyensúlyozott terhesség és gyermekágy, ahol a sikeres szoptatás segít az egymásra hangolódásban.

Remélem, hogy azóta sikerült minden rosszat magad mögött hagyni és boldog vagy/vagytok.

2023. ápr. 3. 11:04
 27/29 anonim ***** válasza:
koszonom a kedves szavakat. igen azota ferjhez mentem es a masodik ferjem orokbe fogadta a fiamat. masik nem lett mert volt egy mehenkivuli terhessegem aztan mar nem lehetett tobb. de most voltunk 45 eves hazasok es nagyon boldogan elunk egymas mellett.
2023. ápr. 4. 05:52
 28/29 A kérdező kommentje:

#27, nagyon erős vagy!

Gratulálok! ❤️🙏

2023. ápr. 4. 06:20
 29/29 anonim ***** válasza:
Koszonom, tudod en nem otthon elek itt azt szoktak mondani hogy "ami nem ol meg az megerosit". valoszinuleg vewlem is ez tortent eletem soran;-)
2023. ápr. 5. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!