Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minden kórház ennyire bababará...

Minden kórház ennyire bababarát, hogy az anyukának olyan érzése van mintha csak egy eszköz lenne?

Figyelt kérdés

Első babám, probléma mentés várandósság, túlsúlyom ellenére minden eredményem tökéletes volt végig. Mikor eljött a nagy nap 30 óra kemény vajúdás után végül császár lett a vége a történetnek. 24 órája vajúdtam már mikor még csak 2 ujjnyira voltam kitágulva, pedig rendszeres 5 perces fájásaim voltak csak a dokik szerint nem elég erős így burkot repesztettek és kötöttek be oxitocint. Na innentől a falat kapartam kb de mégse tágultam. Próbáltak mindent, sétáltam, álltam, ültem de a baba sem ereszkedett le ahova kellett volna neki. Már annyira kivoltam, hogy szinte könyörögtem a császárért, de nem akarták. Ragaszkodtak hozzá h ez a baba pedig természetesen fog megszületni. Úgy éreztem teljesen semmibe vesznek, hogy én hogy vagyok, vagy mit szeretnék. Már hánytam a fájdalomtól fájásom közben és csaknem elájultam mikor állnom kellett h a gravitáció hátha segít a babának. Délután 6 körül műszakváltás volt és aki jött doki megvizsgált, elmondták neki mi volt eddig és végül ő császározott meg. De a hosszú vajúdás miatt (dokik mondták) 2 napig a a korán antibiotikumot kellett kapnia mert valamilyen értéke kicsit magas volt.

Bocsánat h hosszú lett de már ki kellett írnom magamból. Szeretnénk majd tesót, de nem tudom merek e mégegyszer ebbe a kórházba szülni.

(Terhesgondozásra egy másik dokihoz jártam egy másik kórházba csak ott sajnos nincs szülészet)

2022. okt. 14. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
A bababarát jelző Magyarországon szerintem annyit tesz, hogy ott hagyják veled napközben és éjszaka is, meg támogatják a szoptatást. Ezen kívül igen, te le vagy fosva magasról. Engem is sokkolt, hogy az anya onnantól, hogy megszült, kezd magával, amit jónak lát. Ha szenved, hát szenved, kit érdekel. Sajnálom, hogy ilyen élményeid voltak, sajnos nem egyedi, hasonló tapasztalataim voltak. Így 1 év távlatából se érzem úgy, hogy túlreagáltam volna bármit, de legközelebb biztos, hogy úgy készülök, hogy többnyire magammal fogok foglalkozni, a babára mindenképp figyelni fognak úgyis, de rám senki. És az első pár napban nagy szüksége lenne rá a nőnek, hogy róla is gondoskodjanak, ne survivor 2022 epizódot játszon.
2022. okt. 14. 09:46
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Igen... A bababarát nem azt jelenti, hogy anya-barát. :((

Sajnálom, ami veled történt. Barátnőm is hasonlóképpen járt. Ő a második gyerekét ezért szülte inkább magánkórházban.

2022. okt. 14. 10:10
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Ez nem bababarátság volt. A szülés első szakasza, kb 5 cm tágulásig nagyon hosszú lehet. Szakmai hiba volt burokrepesztéssel és oxyval siettetni. Jobb lett volna, ha otthon hagynak még vajúdni. A hosszú vajúdástól nem, de burokrepesztéskor bejutó kórokozóktól japhat el olyasmit a baba, amire antibiotikum kell.

A bababarátság azt jelenti, hogy a babát nem választják el az anyjától és a szoptatást támogatják. Az anyabarátság feltétele a bababarátság. Ezen felül a káros beavatkozások mellőzése, teljes körű tájékoztatás, ha nincs életveszély, akkor döntési szabadság, vajúdás alatti evés, ivás, mozgás támogatása, kitolás alatti szabad pózválasztás, gátvédelem, stb. tartoznak bele.

2022. okt. 14. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

KB ugyan ez. 2019ben szültem a fiam. 1 egész napig feküdtem a vajudóba és könyörógtem csináljanaj egy uh-t, mert biztos vagyok benne, hogy szivárog a magzatvíz. Meg kioktattak, hogy az nem szivarog, hanem vagy elfolyik vagy nem. Este aki jött doki ő vett emberszámba, csinalt egy uh-t és azonnal indította a szülést. Azonnal oxitocin maxon. Este 7töl kaptam, 10re már az életemért könyörögtem szó szerint. Sírva könyörögten a dokinak, had kapjak legalább egy fájdalom csillapítót, vagy császározzanak meg, mert belehalok. Mosolyogva közölték, ezt túl kell élni. Végül este 10és hajnali 1 közt foggalmam sincs mi történt, olyan szinten fájdalmaim voltak, kimerültem. Ja és előző nap óta nem ettem, nem ehettem, ihattam. Ctg-re kötve csak a bal felement feküdhettem, nem állhattam fel.

Hajnali 2re lett meg végül a fiam. Akkor azt mondtam soha többet. Így 3.5év távlatából is iszonyú durva visszaemléezni.

Ennek ellenére 2021ben mégegyszer szültem, ugyan ott. Azzal a szüléssel viszont jobban meg vagyok elégedve.

2022. okt. 14. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem bababarát, meg nem is anyabarát.

Bár én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, császár lett, holott nem volt orvosi indoka (ugyanis utána a teremben fekve behallatszott az orvos beszélgetése, borzalmasan rossz érzés volt), pedig én szerettem volna természetesen szülni.

Terhesen, szülés alatt és utána is pontosan azt éreztem, hogy az anya ott csak egy szükséges rossz, akit muszáj elviselniük, pedig mennyivel könnyebben menne a dolguk nélküle.

2022. okt. 14. 12:19
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Mo.-i szuleszet (is) valahol a legalja vilagszinten ...
2022. okt. 14. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:
93%

Nekem a gyermekágyas osztállyal személyzeti szinten nem volt bajom. Igazából kb. hozzám sem szóltak, de nem is igényeltem. Ha vitték a babát valami vizsgálatra mindig kedvesek voltak, de mindig faggatnom kellett az illetőt, hogy hova viszik és mi lett az eredmény. Amikor rákérdeztem, hogy amúgy kapok-e anti d injekciót, akkor elviharzott a nővérke, majd visszajött, hogy "magának nem mondták, hogy nem kell, mert a baba is rh-?". Hát ha mondták volna, nem kérdeztem volna. Azt sem tudom mikor néztek nála vércsoportot. De azt leszámítva, hogy minden infóért meg kellett küzdenem, tényleg nem volt rossz élményem (persze a körülményektől most tekintsünk el). Az tény, hogy szülés után az, hogy én hogy vagyok a kutyát nem érdekelte.

A szülés viszont nekem óriási csalódás volt, már-már traumatikus. Mesterséges siettetés, nulla várakozással mondjuk burokrepesztés után, hogy hátha történik valami. Oxi, borzasztó fájások 20 percen belül. Úgy éreztem, hogy kirobban belőlem a gyerek és rendszeresen mondták is, hogy "segítenek" (kézzel tágítanak), hogy ne szakadjon minden. Köszi. Már zokogtam egy-egy ilyen "vizsgálatnál", kishíján lerúgtam a dokit, az volt a megnyugtatása hogy "jólvan anyuka, itt ki kell jönnie egy gyereknek, ne akarjuk, hogy császár legyen", amikor kértem, hogy adjon végre fájdalomcsillapítót, közölte, hogy azt már nem lehet, holott 20 perccel előtte azt mondta MÉG nem lehet. Konkrétan átverve éreztem magam ott a kínomban és nagyon rosszul érintett, hogy ennyire nem támogatóak.

Nem ehettem/ihattam (én azért suttyomban megoldottam), nem kelhettem fel, könyörögnöm kellett, ha pisilni szeretnék. A kislányom kárpótolt, de SOHA, SOHA nem lennék képes újra betenni oda a lábam jó érzéssel. Az idő megszépítette. Besöpörtem a szőnyeg alá és nem szoktam beszélni róla. Szeretnénk mégegy babát és még nem tudom hol, de biztosan nem ugyanott fogok szülni. Nem akarom ezt mégegyszer átélni és tudom, hogy már maga a hely is pánikoltatna, amint belépek. Nekem erre nincs szükségem. Sokan mondanak köszönetet a szülésznőjüknek, orvosuknak. Én semmiféle hálát nem érzek irántuk. A mai napig azt érzem, mintha valami hentesek közé kerültem volna futószalagon és a kislányomat sajnálom, hogy így kellett világrajönnie. Belé kapaszkodva próbáltam túlélni az első hetekben a feldolgozást, rengeteg sírással! Női mivoltomtól teljesen megfosztva, roncsként jöttem haza, pedig állítólag a női mivoltomnak ettől kellett volna kiteljesedni, érezni valami hihetetlen erőt, hogy erre képes voltam. Nem éreztem, csak azt, hogy egy szétgyalázott emberi roncs lettem. És én szerencsésnek érzem magam, mert a fejemben/lelkemben valahogy elkülönül, hogy nem magával a szüléssel van/volt nekem bajom, hanem a személyzettel, akik elvileg azért voltak ott, hogy segítsenek. Csak is ezért nem tántorít el az élmény a második babától.

2022. okt. 14. 14:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyon sajnálom h veled is ilyen dolgok történtek :( teljesen átérzem sajnos. Borzasztó h ilyenek történnek mikor életünk legszebb élményének kellene lenni :(
2022. okt. 14. 14:57
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem a bababarat dologról szól ez, hanem a császáros esetek százalékának erőszakos csökkentéséről :D ugyanis a bababarát jelző a kórházakra akkor alkalmazható, ha többek között a császárok számát lenn tartják. Ne kérdezd miért, totál nincs értelme.

Az én esetem magánkórházas, ott is úúristen de akarták a természtes szülést :D

41. Héten éjszakára ballon, semmi tágulás. Oxi 8 óráig, semmi tágulás. A dokim akarta már a császárt, a szívhang se volt kiváló, de az orvosigazgató parancsba adta hogy igenis repesszenek burkot alig nyílt méhszájnál és szenvedtessenek :D hát még "buliztam" így pár óráig, mire elértük a 20. Órát beadták a derekukat. 2* volt a fiam nyakán a zsinór, 100%-os fejkörfogat percentilis, ő ki nem jött volna máshogy (én ugyanígy voltam anno). Jó élmény volt amúgy (a dokim, meg a dolgozók miatt), de röhögnöm kell, ha arra gondolok hogy a császár elkerülése bababarát. Konkrétan ha megtagadják, lehet meghal.

Próbáld nem magadra venni ezt, fura a rendszer, szebb napok jönnek. Jó babázást, gyors felépülést!

2022. okt. 15. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!