Minden anyukának lesz szülés utáni depressziója?
Ti benne voltatok?
Lehet tenni valamit, hogy elkerüljük?
(most nem a baby blues-re értem)
Köszönöm a válaszokat, igen, én is erre gondoltam hogy ezekkel lehetne csökkenteni (8-as)
Viszont olvastam olyanról is, hogy azért is eshetnek bele sokan, mert miután megszületett a baba, nyilván mindenki jobban tud mindent, ezért elbizonytalanítják az anyát..
Szerintem ez részben igaz.
De a baba miatti nehézségek miatt is van szülés utáni depresszió? Vagy csak a hormonok?
Azért tegyünk rendet, a szülés utáni depressziót egy hormonzavar váltja ki, amin terápiával és a környezet segítségével helyre lehet rakni. Amiket a #8-ban írtam, azok azért is segítenek, mert a babával való összebújás, szoptatás, sok-sok bőrkontakt mind oxitocint termel és ezek amellett, hogy a kötődést erősítik, segítik egyensúlyban tartani a "rossz" hormonokat, amiktől depis lennél. De persze ez sem mágia, csak ez esetleg segíthet.
De a baba miatti nehézségek, ha amúgy hormonálisan "rendben vagy" (azért ezt értsd jól, szülés után ilyen nincs :D ), akkor nem leszel depis. Akkor csak fáradt leszel, kimerült, néha eszköztelen, frusztrált, leterhelt, túlingerelt, stb, de depressziós pont nem.
Szóval a fő kérdésedre: nem lesz minden anyukának depressziója szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!