Császárból fel lehet épülni úgy 6 hét után, hogy vissza tudjak menni dolgozni?
A férjem lesz itthon vele, mivel javarészt az én keresetemből élünk.
A munka nagyrészt ülő számítógép előtt és néha kell mászkálni. Napi 4 óra vagy délelő vagy délután.
Tekintve, hogy a csednek nincs maximuma és csak szja-t bocsi belőle, a férjed viszont csak gyest kaphat hat hónapig, nem nagyon éri meg.
Ha itthon maradsz, többet kapsz, mint ha dolgozol.
Éppenhogy... De ha nem vagy jól, még lehetsz táppénzen. Azt tzdnnod kell, hogy szoptatás idejére munkaidő kedvezmény is jár, alább bemásoltam.
Ezt mindeenképp ki tudod használni, hiszen még ott lesz a tejcsorgásod, hat hetes baba mellett naponta 4-5x kell még fejni. (Ismertem olyat, akihez apuka 2x bevitte szoptatni a babát.)
55. § A munkavállaló mentesül rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól
e) a szoptató anya a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy, ikergyermekek esetén kétszer két órára, a kilencedik hónap végéig naponta egy, ikergyermekek esetén naponta két órára,
És van még ez is: Munka Tv könyve 53.§ (3) munkavállaló hozzájárulása nélkül nem kötelezhető más helységben (településen) végzendő munkára
a) a várandóssága megállapításától gyermeke hároméves koráig.
"...konkretan,ahhoz kotodik a baba, aki vele van. "
Hja, hát az azért borzalom, ha véletlenül az apjához kötődik az a gyerek, ugye. Amúgy az atjott, hogy napi 4 oras munkáról beszél a kerdezo?
Ez legyen már az ő dolga, feltételezhetően vegiggondolta a lehetőségeit. Én sem mennék vissza 6 hét után, de van az az élethelyzet, amikor igen.
És hogy válaszoljak is: fizikailag szinte biztos, hogy felépülsz annyira, de számolj a megbolondult hormonokkal és az alváshiánnyal is!
18, nem tudom elékpzelni ezt a helyzetet.
Mert ha ő ennyire jól keres, akkor egyrészt csak lenne némi megtakarítás.
Ha ennyire szarul keresnek mindketten, akkor meg pláne nem értem, hiszen a csed több a nettó bérnél, a férj keresete teljesen kiesik, csak huszonezer gyest kap. Ergo még kevesebb lesz a pénzük, mintha a férj dolgozna és ő maradna otthon.
Ha meg nem itt él, akkor érdeklődjön ott, ahol ismerik a helyi rendszert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!