Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Már lerágott csont? (otthonszü...

Már lerágott csont? (otthonszülés, bővebben lent)

Figyelt kérdés
Akik továbbra is bíznak Geréb Ágnesben a tegnapi eset ellenére, tudnának ész érveket felhozni? Vagy megint csak szörnyűlködünk, ha meghal egy újabb kisbaba??
2010. okt. 6. 13:37
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Vérzékenységben szenvedett az az otthonszülő kismama, akinek gyermekét újra kellett éleszteni [1]. A Független Hírügynökség úgy tudja, a kismama vérképéből még a terhesség ideje alatt kiderült, hogy csökkent vérlemezke számmal rendelkezik. Ennek egyik következménye a bő vérzés, amely életveszélyessé teheti a szülést. Ennek ellenére vállalta a nő, hogy kórházon kívül hozza világra gyermekét

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Nem lehetne félretenni ezt a kivonulok a mai világból vissza barlangba életszemléletet pár napra, mert mégis scsak egy pici babéletéről van szó.

nem hsizem, hogy nem lehet annyit kibírni egy kórházban.

2010. okt. 6. 20:49
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem az otthon szüléssel van probléma, hanem azzal, hogy Geréb Ágnes nem ért ehhez. Tisztán kiderül, hogy nem tud fontos döntéseket meghozni. Mikor kell egy kismamát elutasítani, kórházba küldeni, mentőt hívni.

Nem megy ez neki, sajnos. Gondolom az sem véletlen, hogy nem kórházban gyakorolja a hivatását. Lehet onnan eltanácsolták 22 éve: Ágnes, nem megy ez magának, válasszon más hivatást. De ő csak erőlteti, erőlteti. A babák meg hullanak, és egyre több, ahogy egyre vakmerőbbé válik. Vagy kell a pénz és ezért elvállal boldog-boldogtalant. Ez is visszás, közben meg fröcsög a kórházi orvosokra és többe kerül nála a szülés, mint az enyém egy vezető főorvosnál.

2010. okt. 6. 23:47
 23/36 anonim ***** válasza:

amíg terhes voltam, én is otthon akartam szülni. Mivel pánikolok az idegen környezettöl, itthon harmonikusabb és olyanokkal vagyok körülvéve akiket ismerek és szeretek. Viszont mikor elkezdtem vajúdni, úgy megijedtem, hogy inkább kórházba mentem... Jobb is mert itthon nem tudtak volna gátat metszeni és repedtem volna...

22/L

2010. okt. 7. 06:45
 24/36 anonim ***** válasza:

13.42-es vagyok. Köszi, nem tudtam még tegnap az esetről, aztán láttam a híradóban. Sajnos vannak még ilyen nők, én legfőképpen az anyát?? hibáztatom. Felfoghatatlan számomra és elfogadhatatlan!!

Egy 1 gyermekes anyuka

2010. okt. 7. 10:11
 25/36 anonim ***** válasza:
57%

igen, ez már lerágott csont!

én otthon szültem, nem személyesen vele, de a csapatával. hogy miért, azt nem is részletezném, mert nyilván minden érvemre van ellenérv, aki akar, talál. én így döntöttem, számomra ez volt természetes. másoknak, sokaknak, többeknek a kórház az. az emberek különbözőek, ezt el kellene fogadnunk!

Geréb Ági nem vadássza a kismamákat, ők fordulnak hozzá. ha ő nem ért az otthonszüléshez, akkor mégis ki? egy csomó feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy ő vállaljon egy kismamát, a legkisebb esetleges komplikációra utalo jel esetén azonnal a kórházat javasolja.

ez a kismama - SZERINTEM - azért fordulhatott hozzá, mert otthonszülést tervezett, és megindult a vajúdás, csak gondolom nem volt biztos a dolgában. ha Ági elküldi, kórházba vagy akárhová, és baj lesz, akkor ki lett volna a hibás? naná hogy Ági! megpróbált segíteni, a koraszülött baba szerencsére életben van és az anyukája is jól van, úgy tudom. az, hogy senki nem hívott mentőt, szerintem érthető, mindenki az anyával és a babával volt elfoglalva, az apa pánikban rohanhatott az utcára hallva a szirénázást. az Alma utcai születésháztól egyébként mintegy 150-200 m-re van is egy kórház...szóval nem kellett messze menni. persze tudom, van olyan szitu, amikor ez is messze van, de az már az anyuka felelőssége, ha ezzel nem törődik, ha minden józan észérv ellenére is ragaszkodik ahhoz, hogy otthon...

csak sajnos nem őt csukják le, hanem azt, akihez segítségért futott, aki segített neki, tudva, hogy ezért hosszú éveket ülhet.

ti hallotatok már olyan szülész-nőgyógyászról, akit lecsuktak, mert meghalt vagy oxigénhiányos lett egy baba? mert én még sosem. pedig sajnos kórházban is halnak meg babák.

személyesen ismerve Ágit, mélységesen sajnálom a történteket. tudom, hogy jót akar, hogy érti a dolgát, hogy hatalmas tapasztalata van. csak sajnos erre a mai magyar társadalom még nem érett meg, ahogy az egészségügy sem. azokért az anyákért teszi mégis ezt, akik továbbra is otthon szeretnének életet adni a babájuknak a világ legtermészetesebb módján.

és azt miért nem említjük meg sosem, hogy ő volt az egyik első szülész-nőgyógyász Magyarországon, aki beengedte az apákat a szülőszobára? 30 évvel ezelőtt emiatt kezdődött a kálváriája. ma már az a furcsa, ha egy anyuka mellett nincs ott a párja.

2010. okt. 7. 12:46
 26/36 anonim ***** válasza:
ja és a tegnaqp 23:negyvenvalahányasnak írnám, hogy náluk a szülésért nem KELL fizetni. ha akarsz, fizetsz, amennyit tudsz, ha nem akarsz/tudsz, alapítványi pénzből fedezik, méghozzá az egy hetes tanfolyam-szülésfelkészítő költségeit, ami előfeltétele az otthonszülésnek. maga a szüléskísérés teljesen ingyen van, útiköltséget kell csak fizetni, ha tudsz.
2010. okt. 7. 12:49
 27/36 anonim ***** válasza:

Geréb Ágnest eltiltották (ilyet viszont számtalan esetben hallani sima mezei orvosok esetében)és általában kórházak nem foglalkoztatnak eltiltott orvost (szerintem ez alapkövetelmény lehet, mint az erkölcsi) így aztán nem lehet tudni mi történne, ha egy eltiltott orvos által kórházi szülés esetén fordulna ez elő. És a kórházakat perlik a műhibák miatt és a kórházak fizetnek is kártérítést és az orvost is felelősségre vonják.

Ezt a hülyeséget, hogy véletlenül pont arra járt a Geréb Ágnes, amikor beindult spontán egy szülés ne mond már.Kicsit sem életszerű és cseppet sem hihető. Sőt inkább szánalmasan röhejes, kb mint a kapitány, akinek a hasonmása részegen randalírozott, hogy őt lejárassa. Ennél azért jobb ügyvédet is felfogadhatott volna. És az meg, hogy apuka rohan ki és int le egy arra járó mentőt, mert nem volt idő és alkalom telefonálni. Ugyan már ez még mesének is rossz. Nem akartak ők hívni senkit, pláne nem mentőt. Csak apuka bepánikolt, persze az is kérdés miért nem adtak neki egy telefont, miért kellett az utcán szaladgálni mentő után.

2010. okt. 7. 13:00
 28/36 anonim ***** válasza:
Pénteken délelőtt lesz G. Á. előzetes letartóztatásának tárgyalása. Kíváncsi lennék a bírói ítéletre, ha letartóztatják, akkor milyen indokkal, illetve ha szabadlábra helyezik, akkor milyen korlátozással (lakhelyelhagyási tilalom, házi őrizet).
2010. okt. 7. 13:15
 29/36 anonim ***** válasza:

13:00-nak

pont fordítva értettem, bár lehet nem voltam egyértelmű...

szóval az anya elkezdett vajúdni, és ezért fordulhatott Ágihoz, hogy nézze meg, tényleg a szülés indult-e be vagy csak jóslók, ilyesmi. szóval szerintem az anya mehetett Ágihoz és nem fordítva, főleg, mivel az Alma utcai születésház volt a helyszín. a véletlen találkozásnak pedig valóban kicsi az esélye:)

és én el tudom képzelni, hogy abban a pánikban, amikor látják, hogy veszélyes a helyzet és baj van, az anya, Ági és a segítői ugye el vannak foglalva, az apa meg pánikol. a ti férjetek nem pánikolt szüléskor? az enyém azt se tudta, fiú lett-e a baba vagy lány, annyira magánkívül volt, pedig nálunk minden rendben zajlott. nagyon is életszerű szerintem, ha az apa látva a bajt, bepánikol és az utcára fut, amikor hall egy szirénázó mentőt közeledni!

2010. okt. 7. 13:43
 30/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát! Igazából menet közben jöttem rá, hogy hiába sorolnátok érveket, nem tudnátok meggyőzni. Én 3x szültem kórházban, természetes úton komplikáció mentesen. Így utólag valószínű, hogy otthon is megtudtam volna szülni őket. De! Soha nem szülnék otthon! Maga a szülés, bár gyönyörű élmény volt, nagyon fájdalmas, megterhelő, felelemmel, aggódással teli, hogy én csak orvosi felügyelettel és kórházi háttérrel tudom elképzelni. Az, hogy a kórház 200 m-re van?! Ne már! Amikor a gyerek a szülőcsatornában, a feje kint?! Egy elakadt szülésnél sztem még 2 méter is számít!!! Na az lehet egy sokkoló élmény, mind a babának és az anyának is.

Itt csak azzal a kevés G. Á. pártoló véleménnyel találkozunk, akiknek szerencsére normál szülésük volt és egészséges babának adtak életet. De akkor is így vélekednétek, ha nem így történt volna?

2010. okt. 7. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!