Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az hogy sok nő...

Miért van az hogy sok nő mindent megtesz hogy elkerülje a császárt, míg mások vastag borítékot adnak, hogy indok nélkül is megcsinálják?

Figyelt kérdés

Számomra érthetetlen egy nagy hasi műtét. Barátnőmnek most volt vbace (első szulesnel nem fordult be a Baba.) és mondta mennyivel egyszerűbb a természetes szülés, mint a császár utáni felépülés.

Ennek ellenére két kezemen is meg tudom számolni, főleg a gazdag, mű ismerőseim akik kérik a császárt, picit már fellengzősen.

Hogy lehet ekkora különbség, hogy sokan “szégyellik” is ha nem sikerült természetesen, van aki meg önként akarja?

2023. febr. 27. 21:38
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert nem vagyunk egyformák.

Teljesen felesleges ezt tovább ragozni ezredik alkalommal.

2023. febr. 27. 21:39
 2/31 anonim ***** válasza:
97%
Pontosan ez a jó válasz, amit első írt...mert nem vagyunk egyformák, ennyi.
2023. febr. 27. 21:45
 3/31 A kérdező kommentje:
Csak érthetetlen hogy fordult meg a “kerüljük el a császárt csak életmentő esetben alkalmazzuk” helyett bizonyos körökben egy presztízs:
2023. febr. 27. 21:45
 4/31 anonim ***** válasza:
61%

Miert kell ezen allandoan lovagolni ? Nem teljesen mindegy, ki, hogy szul ?

En Nyugat Europaban lakom, itt alapveto emberi jog, hogy a no valasszon, hogy akar szulni. Minden gondolkodas nelkul csaszart valasztottam. Mondjuk, akkor mar 15 eve az egeszsegugyben dolgoztam diplomaskent, es lattam egyet s mast, ami miatt 100 % ban biztos voltam, hogy csaszart kerek.

Egyebkent meg, 21. szazad, a csaszar minden csak NEM nagy hasi mutet.

20 perces rutin mutet egy max. 15 centi heggel. Egy bolcsesegfog mutet tovabb tart.

2023. febr. 27. 21:47
 5/31 anonim ***** válasza:
98%

3. Hát igen. Neked érthetetlen, másnak meg érthető. Ez már csak ilyen.

Pont.

2023. febr. 27. 21:48
 6/31 anonim ***** válasza:
52%

Annyira bírom, mikor az ilyen “jaj hát a hüvelyi szülésből felépülni milyen könnyű, semmi gond nincs utána” dumáknál valahogy sosem hangzik el az a RENGETEG probléma, ami felmerül SOK nőnél. Mint pl a gátseb, annak elfertőződése, inkontinencia, székelési fájdalmak, hónapokig, évekig fájdalmas szex stb stb.

A császár egy irányított, az esetek döntő többségében kiszámítható folyamat. A hüvelyi szülés rohadtul nem és annak során is lehet szükség számos fájdalmas beavatkozásra, netán császárra.

2023. febr. 27. 22:08
 7/31 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, ennyire unalmas az életed, hogy más nők méhében akarsz nézelődni? Nem mindegy neked, ki hogyan szül és miért pont úgy? Mi közöd van neked ehhez?
2023. febr. 27. 22:11
 8/31 A kérdező kommentje:

Hatos válaszoló én csak abból tudok kiindulni amit a környezetem mondd, akinek már volt részt a császárban is hüvelyi szülésben is. Többen vannak és mind azt mondták, inkább 100 szülés mint egy császár utáni felépülés. Egyébként császárnak is lehet kockázata, pl. összenövés, vagy többedik császár után méh eltávolítás esélye. Egyik császáros ismerősöm azt mondta, azóta nincs intenzív orgazmusa, mert a mèh csinálja az orgazmust. Plusz ugye ha nincs komplikáció, az jobb a babának is és az anyának is mintha császár lenne, a természetes szülés okozta hormonok jót tesznek a babának.

De így van ott a kontra, hogy lehet komplikáció, akár oxigénhiány, szülési sérülés. Szóval szerintem egyértelmű hogy nem minden fekete fehér ebben a történetben. De talán az tény, hogyha előre tudnánk hogy semelyik szülésnek nincs komplikációja, jobb a természetes az anyára és babára nézve.

2023. febr. 27. 22:13
 9/31 anonim ***** válasza:
37%

"Plusz ugye ha nincs komplikáció, az jobb a babának is és az anyának is mintha császár lenne, a természetes szülés okozta hormonok jót tesznek a babának."

Ez az elmélet már régen megdőlt...

2023. febr. 27. 22:15
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

A császárheg is el tud fertőzödni, nem is ritka, és rengeteg heg probléma van, ráadásul van egy belső és egy külső heg is, dupla kockázat.

Inkontencia csm. után is lehet mert azt sokszor maga a terhesség okozza, nem a szülés

Fájdalmas szex is van csm. után, első kézből tudom, majd 1 évig nem is tudtunk, múltkor pont erről is volt egy kérdés itt, legtöbben azt írták, hogy volt vele császár után hosszan tartó problémájuk.

Székelési, vizelési probléma kb alap császár után, hiszen szétvágják a hasfalat, újra kell tanulni ülni, wc-zni, nevetni, orrot fújni kb, a katéter miatt nekem 3 hétig a pisilés is brutál volt, de a székrekedés se ritka, nem hiába adják császár után is a hashajtót..

Emelett szedheted a Magnerotot utána hetekig, szúrhatod a vérhígítót amitől úgy néztem ki mint akit összevertek, hogy ne kapj trombózist, van akinek a spinális érzéstelenítő helye fáj hónapokig. Az összenövések kb 90% hogy kialakulnak belül, okozva ezzel nem kevés gondot.

Épp ezert választják sokan a császárt vagy akarják maguktól, mert így gondolkodnak, hogy jaj az nem jár gonddal mint a hüvelyi szülés🙄

2023. febr. 27. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!